Top 10 beste animatiefilms van 2021

Article
zaterdag, 01 januari 2022 om 14:00
trollhunters rise of the titans 01 06 38 19f1640699622
De kerstvakantie is het perfecte moment om alle mooie animatiefilms te kijken die het afgelopen jaar uit zijn gekomen. Daarom hierbij de top 10 beste animatiefilms van 2021, waar je met het hele gezin of helemaal alleen van kan genieten.

10. Trollhunters: Rise of the Titans

Trollhunters: Rise of the Titans is een film, die als conclusie dient voor de Tales of Arcadia franchise van de Oscar award winnende Guillermo del Toro. De franchise begon in 2016 met de Netflix original serie: Trollhunters Tales of Arcadia. Na het succes van Trollhunters kwamen er twee spin-off series uit, 3BELOW en Wizards. Deze series spelen zich af in dezelfde wereld als Trollhunters, maar draaien om andere karakters.
In de finale van de Tales of Arcadia franchise, Trollhunters: Rise of the Titans komen de drie series in één film samen. Hoofdpersoon Jim moet samenwerken met alle andere helden om de “titans”, die opgeroepen zijn door slechterik Bellroc te verslaan en de wereld te redden van zijn ondergang.
De film is erg goed ontvangen door critici, maar minder goed door fans van de franchise. Zij waren ontevreden met hoe de franchise, waar zij veel om geven, geëindigd is.
wd cg 01f1640650754

9. Wish Dragon

Wish Dragon is de eerste film van Sony Pictures Animation die geproduceerd is door Chinese studio, Base Animation. De film speelt zich af in China en bevat veel elementen uit de Chinese cultuur. Daarom wilde regisseur Chris Appelhans de film zo authentiek mogelijk maken.
Wish Dragon gaat over student Din die een draak genaamd Long tegenkomt. De draak zat jarenlang vast in een theepot, maar Din heeft hem per ongeluk bevrijd. Long kan drie wensen voor Din vervullen en zal daarna bevrijd worden van zijn plicht. Voor Din kwam dit goed uit, want hij miste zijn jeugdvriendin Li Na en daarom wenst hij om weer beste vrienden met haar te zijn.
De film zit vol met humor en actie. Over het algemeen zijn de reacties op Wish Dragon positief. De meesten zijn het er ook vooral over eens dat de Chinese cultuur op een authentieke manier getoond wordt en de studio dus haar doel hiermee bereikt heeft.
vivo ook0151335f1640650887

8. Vivo

Vivo is een musical/animatiefilm met muziek geproduceerd door Lin-Manuel Miranda. Miranda is een grote naam op Broadway en is onder andere de maker en hoofdrolspeler in de musicals: Hamilton en In the Heights. Miranda heeft in Vivo wederom een grote rol te pakken, hij speelt namelijk hoofdpersoon Vivo.
Vivo gaat over een kinkajoe (een beersoort) die een perfect muzikaal duo vormt met zijn vriend Andrés in Havana. Wanneer Andrés een uitnodiging krijgt voor een afscheidsconcert van de beroemde Marta Sandoval slaat het noodlot voor Andrés toe. Andrés maakte toen hij jong was muziek met Marta Sandoval en was stiekem ook verliefd op haar. Hij had jaren geleden een liefdesbrief in de vorm van een muziekstuk voor Marta geschreven en het is aan Vivo de taak om dit naar Marta te brengen, zodat zij weet wat Andrés voor haar voelde.
De film bevat fantastische muziek en je wordt echt meegesleept door het emotionele, maar ook grappige verhaal van Vivo. De film is positief ontvangen door zowel critici als het publiek.
back to the outbackf1640651087

7. Back to the Outback

Komedie/animatiefilm Back to the Outback is ontwikkeld door Netflix Animation. De film heeft een ReFrame Stamp for Gender-Balanced Production in de categorie Narrative and Animated Feature gekregen. Dit houdt in dat het verhaal en de productie van de film mee helpen aan het creëren van gendergelijkheid. De film is goed ontvangen door het publiek, maar vooral critici waren erg te spreken over Back to the Outback.
De film gaat over een groepje gevaarlijke dieren die opgesloten zitten in een Australische dierentuin. Alleen zijn ze er helemaal klaar mee dat alle bezoekers ze zien als enge gevaarlijke monsters, terwijl ze eigenlijk heel aardig zijn. Daarom komen ze tot de beslissing om te ontsnappen. In deze komische film is te zien hoe allerlei verschillende dieren samenwerken om zich uit de dierentuin te bevrijden.

6. Batman: The Long Halloween Part 1

Ondanks Dc Comics de afgelopen jaren niet erg sterk is op het gebied van films, doen hun animatiefilms het wel erg goed. Batman: The Long Halloween is gebaseerd op een hooggeprezen comic verhaallijn met dezelfde naam.
In Batman: The Long Halloween gaat Batman de confrontatie aan met een nieuwe slechterik genaamd Holiday. Holiday is een mysterieus persoon die enkel en alleen toeslaat gedurende de feestdagen. Tijdens Batmans zoektocht naar Holiday komen er verschillende bekende gezichten op zijn pad, zoals: Joker, Catwoman en de Falcone maffiafamilie.
Batman: The Long Halloween is goed ontvangen door zowel critici als Batman fans. De film kreeg later in 2021 ook nog een vervolg, Batman: The Long Halloween part 2 waar iedereen net zo positief over is.
84d02e02cfed107ee189b01d8ffd43b5 4096x2214 9372bd70f1637193815

5. Luca

Luca is de nieuwste film van Disney Pixar. Eigenlijk zou deze film in de bioscopen te zien zijn, maar vanwege de pandemie is die op 18 juni 2021 meteen uitgekomen op Disney+.
Luca speelt zich af in een fictief stadje aan de Italiaanse Riviera genaamd Portorosso. Hoofdpersoon Luca is een soort zeemonstertje en heeft altijd meegekregen dat de mensen boven water de monsters zijn. Daarom mag Luca daar niet eens in de buurt komen. Uiteindelijk doet hij het toch en Alberto, ook een zeemonster die vaker stiekem boven water gaat, leert hem van alles over het vaste land. Luca en Alberto ontwikkelen een mooie vriendschap en zijn een komisch duo, dat zorgt voor een prachtige film.
encanto ov st 2 jpg sd high copyright the walt disney company 2021f1640699701

4. Encanto

Encanto is een musical/komediefilm van Walt Disney Animation Studios. Het speelt zich af in de bergen van Colombia in een plaatsje genaamd Encanto.
Hoofdrolspeler van Vivo en Hamilton, Lin-Manuel Miranda heeft ook aan Encanto gewerkt en een aantal liedjes voor de film geschreven. Het verhaal in combinatie met de muziek, maakt dit een magisch avontuur waar veel mensen erg over te spreken zijn.
Encanto is een film over een bijzondere familie, de Madrigals. Iedereen uit deze familie heeft namelijk een unieke gave, behalve Mirabel. Ze ontdekt dat er iets mis is met de magie van Encanto, waardoor het huis waar haar familie woont instort. Het is aan haar de taak om haar familie en Encanto te redden.
the witcher nightmare of the wolff1640651272

3. The Witcher Nightmare of the Wolf

The Witcher: Nightmare of the Wolf is een dark fantasy animatiefilm voor volwassenen. Het is een Netflix Original en dient als spin-off van de liveaction The Witcher serie.
The Witcher: Nightmare of the Wolf focust zich op Vesemir, de mentor van Geralt de hoofdpersoon van The Witcher. De film speelt zich af in 1165 en gaat over een jonge Vesemir. Hij wordt samen met magiër Tetra Gilcrest op pad gestuurd om een monster te doden, dat de inwoners van een dorp vermoordt.
The Witcher: Nightmare of the Wolf is een leuke film voor de fans die niet genoeg kunnen krijgen van de populaire Netflix serie, The Witcher. Daarbij is de film heel goed geanimeerd en heeft het een spannend verhaal.
the mitchells vs the machinesf1640651377

2. The Mitchells vs. the Machines

2021 was een geweldig jaar voor Sony Pictures Animation, maar hun beste film is toch wel The Mitchells vs. The Machines. Het is een sciencefiction/komediefilm over een gezin genaamd “The Michells”.
Iedereen vindt The Mitchells een hele aparte familie en ze kunnen ook niet met elkaar overweg. Wanneer ze besluiten een roadtrip te maken voordat hun oudste dochter Katie uit huis gaat om te studeren, komen ze voor hun grootste uitdaging ooit te staan. Wanneer technologie de wereld overneemt en alles met een computerchip tot leven komt, zijn de Mitchells de laatste familie die nog niet gevangen zijn genomen en moeten ze samenwerken om de wereld te redden.
The Mitchells vs. The Machines zit boordevol humor en prachtige animaties, waarbij veel shots je echt versteld doet staan. Ondanks dat het verhaal niet heel speciaal klinkt, is het toch erg uniek uitgewerkt. De film is zeer goed ontvangen door zowel critici als het publiek. The Mitchells vs. The Machines is een chaotische maar toch fantastisch uitgewerkte film.
a7a4cf9275d430e60b5bc946b0e9b551 4096x1715 d23efbaaf1622816876

1. Raya and the Last Dragon

De beste animatiefilm van het jaar is Raya and the Last Dragon van Walt Disney Animation Studios. De film zou oorspronkelijk in 2020 in de bioscoop uitkomen, maar werd op 5 maart 2021 uitgebracht op Disney+. Eerst kon je de film alleen tegen betaling bekijken met VIP-toegang, maar sinds 5 juni is de titel voor iedereen met Disney+ gratis te bewonderen.
Raya and the Last Dragon speelt zich af in een wereld genaamd Kumandra. Hier leefden draken en mensen in vrede samen, tot op een dag een duister kwaad hun wereld aanviel. Alle draken hebben zich toen opgeofferd om de mensen te redden. 500 jaar na deze gebeurtenis dreigt dit kwaad terug te keren en hoofdpersoon Raya gaat opzoek naar de allerlaatste draak, om samen met deze draak de wereld te redden.
Disney staat erom bekend dat zij klassiekers maakt, met Raya and the Last Dragon is dat volgens velen dit keer weer het geval. Je kijkt je ogen uit terwijl je geniet van de prachtige wereld dat het animatieteam gecreëerd heeft. Hoofdpersoon Raya is een fantastisch karakter en met elke gebeurtenis leef je weer met haar mee.
Op Rottan Tomatoes heeft de film een Critics Score van 94% en een Audience Score van 100%. Luuc ten Velde van XGN was ook erg te spreken over de film.
Voor liefhebbers van Disneyfilms of van animatiefilms in het algemeen is Raya and the Last Dragon een must see.

Populair Nieuws