De top 10 films om naar uit te kijken in 2022

Article
zaterdag, 01 januari 2022 om 13:00
the batmanf1613463823
2022 wordt ongetwijfeld een fantastisch jaar als het aankomt op films. Marvel, mysterie, moord, magie, spanning, actie het is er allemaal.

The Batman

In 2022 stijgt de spanning weer in Gotham, en er is maar één man die er wat aan kan doen: Batman. In 2022 krijgt Batman namelijk weer een solo film, met allemaal andere karakters erin. Op 4 maart 2022 komt de film waarschijnlijk uit, mits hij niet weer uitgesteld wordt. De film is geregisseerd door Matt Reeves. Hij staat ook wel bekend om zijn werk rondom Planet of the Apes. Volgens Reeves zal de film niet gebaseerd zijn op één van de comics, alhoewel de beschrijving van de film erg doet lijken op Batman: The long Halloween.
In de film moet Batman neergezet worden als een enorm goede detective. Het publiek wordt meegenomen in zijn zoektocht naar een bepaalde dader. Over daders gesproken, er zullen een paar bekende gezichten opduiken in de film. Zo zal de nieuwe Joker geteased worden in The Batman, maar zal in een vervolgfilm pas echt een hoofdrol als slechterik spelen.
Dit is overigens nog een gerucht, en is nog niet bevestigd door de regisseur. Ook zal The Penguin, gespeeld door Colin Farrell, langskomen in de film. Veel zullen we niet van hem zien, aangezien de acteur een spin-off serie krijgt rondom The Penguin. Al met al belooft The Batman een spannende en vooral indrukwekkende film te worden.
grootste thor love and thunder geruchtenf1654110874

Thor: Love And Thunder

2022 is een prachtjaar voor Marvel. Van een hoop films weten we namelijk al dat ze volgend jaar uit gaan komen. Zo ook bijvoorbeeld Thor: Love and Thunder. Volgens regisseur Taika Waititi wordt dit de beste Thor film tot nu toe. Sterker nog, de regisseur durft zelfs te zeggen dat dit de beste Marvel film ooit wordt. Uiteraard wordt Thor gespeeld door Chris Hemsworth, maar hij is geen leider van Asgard meer. Deze rol is namelijk overgenomen door Valkyrie. Ook komt Star Lord voorbij in de film, net zoals Korg. Iemand die helaas niet voor zal komen is Loki.
Er is nog geen enkele trailer rondom de film uitgekomen. Op Instagram staan wel wat foto’s die door de verschillende acteurs geplaatst zijn. Eind 2021 komt waarschijnlijk de eerste trailer voor de film uit. Normaal gesproken is dit drie a vier maanden voor release van de film. Op 8 juli 2022 is het namelijk zover, dan komt de film eindelijk uit. Wat voor verhaal er precies gaat komen is niet helemaal duidelijk, wel is bekend gemaakt dat Korg op zoek gaat naar liefde en dat Asgard wederom een nieuwe leider krijgt.
avatarf1639597174

Avatar 2

Het mocht even duren, zo'n 13 jaar, maar hij komt er dan toch: Avatar 2. Het doel is om de film op 16 december 2022 uit te brengen. Elk jaar daarop moet er dan een nieuwe Avatar film uitkomen, tot ongeveer 2028. De eerste Avatar film is eigenlijk al een prachtig kunstwerk en laat ontzettend goed zien tot wat filmmakers eigenlijk in staat zijn. Deze tweede film zal alleen maar betere technieken kennen, zoals bijvoorbeeld betere onderwater scènes. Onderwater filmen is altijd al iets moeilijks geweest, maar regisseur James Cameron haalt alle trucs die hij kent uit de kast om het onderwater effect zo realistisch mogelijk te maken.

De cast is hetzelfde als die we kennen in Avatar. Wat wel een verrassing is, is dat Stephen Lang's Colonel Miles Quaritch terug zal keren. Dat is bevestigd door Cameron zelf. Hoe hij dit gaat doen is nog niet duidelijk. Quaritch ging aan het einde van deel 1 namelijk dood. Erg veel over het verhaal zelf is nog niet bekend, wel weten weten we dat het zich enkele jaren na Avatar afspeelt. Iedereen die Avatar niet gezien heeft hoeft zich overigens geen zorgen te maken of ze de nieuwe film wel gaan begrijpen. Elke Avatar film moet een stand alone worden, wat betekent dat je de film kan begrijpen zonder dat je de vorige delen hebt gezien.
john wick

John Wick: Chapter 4

Mission Impossible, James Bond en Need for Speed. Het zijn allemaal actiefilms die het geweldig goed doen, maar er één actiefilm sequel die het beter doet: John Wick. Het eerste deel van John Wick was geen groot succes, pas vanaf deel twee begon deze ex-huurmoordenaar het echt goed te doen in de bioscopen. Er zijn inmiddels allerlei memes rond de films, en de sequel is ontzettend populair geworden. Binnenkort komt er een vierde deel uit, John Wick: Chapter 4. De film is al verlaat, want origineel zal Chapter 4 uitkomen in 2021. Het is nu 27 mei 2022 waarop deze vierde John Wick film zijn releasedatum zal hebben.
Het verhaal van John Wick deel 4 pakt de draad precies op waar deel drie het heeft achtergelaten. In tegenstelling tot de Avatar franchise, moet je bij deze sequel aan films dus wel eerste de vorige delen gezien hebben. Anders begrijp je er namelijk helemaal niks van. Alhoewel er nog niet veel over het verhaal duidelijk is, weten we wel al dat John Wick wederom rond zal rijden op een paard. In de woestijn dit keer. Ook is bekend dat de film geen happy ending zal hebben, dat vertelde stuntman Stahelski in een interview.
LET OP: Tijdens het schrijven van dit artikel was de release datum in 2022, deze is nu helaas verplaatst naar 2023
mission impossible

Mission impossible: 7

Ook Mission Impossible krijgt een nieuwe film in 2022. In ieder geval nog éénmaal stapt Tom Cruise in the schoenen van Ethan Hunt. Al een geruime tijd doet Cruise mee met het maken van Mission Impossible films, en het lijkt erop dat hij nog lang niet van plan is om daarmee te stoppen. De nieuwste Mission Impossible film komt op 30 september 2022 uit. Ook van deze film weten we nog niet erg veel. We kunnen er wel vanuit gaan dat het een soort stand alone movie wordt, net zoals vorige delen van Mission Impossible.
Christopher McQuarrie, regisseur van de vorige twee Mission Impossible films, laat weten dat de stunts in de nieuwste Mission Impossible film fenomenaal worden. De helikopter achtervolging in Fallout lijkt op een alledaagse klus in vergelijking met de gebeurtenissen in Mission Impossible 7. Er zijn nog geen beelden van de film, maar wel zijn er enkele foto’s gelekt rondom de film in 2020.
jurassicworldevolutionf1574928823

Jurassic World: Dominion

Verder krijgen de prachtige dinosaurussen uit Jurassic World wederom hun welverdiende aandacht in een derde deel van Jurassic World. Het belooft een prachtige film te worden. Volgens Chris Pratt wordt het een soort concept als Avengers: Endgame, waarin allerlei oudere karakters terugkomen. Het zou dus zomaar kunnen dat acteur die voorkomen in 1993’s Jurassic Park ook in het nieuwste deel van Jurassic World zitten. Net als veel films op die lijst is ook Dominion uitgesteld, en moest in eerste instantie in 2021 uitkomen. De film staat nu voor 10 juni 2022 op de planning.
Er is nog geen trailer voor de film, maar toch zijn zo hier en daar wat teasers uitgekomen. Op Twitter staan uiteraard een paar foto’s van de acteurs, maar die vertellen niet veel over de film zelf. Wel is er een video van tien minuten lang online gekomen waarin we een klein beetje de wereld van Jurassic World: Dominion te zien krijgen. Tot slot zat er een kleine preview van de film aan het begin van Fast and Furious 9 in IMAX. Het is nog wel afwachten waar de film precies over gaat.
spider manf1632755510

Spider-Man: Across The Spider Verse

Dit vervolg op de succesvolle Spider-Man: Into the Spider-Verse wordt opgesplitst in twee delen. We krijgen dus een Spider-Man: Across the Spider-Verse 1 en een deel twee. Deel 1 komt op 7 oktober 2022 uit. Samen met Gwen en allemaal andere vrienden van Spider-Man moet hij een enorm sterke slechterik tegenhouden, een slechter dan dat we tot nu toe gezien hebben. De verschillende dimensies waar Spider-Man doorheen reist zullen ook echt aanvoelen als verschillende dimensies, alsof ze getekend zijn door een andere tekenaar. Alle evenementen in de film spelen zich een paar jaar na Spider-Man: Into the Spider-Verse af, Miles en Gwen zijn dan ook een stuk ouder dan in de eerste film.
Er komt dus nog een deel twee uit van deel twee, dat klinkt raar maar het is echt zo. Waarom het vervolg op Into the Spider-Verse is opgesplitst in twee films is niet duidelijk, misschien dat het verhaal wel te ingewikkeld was gemaakt om in één film te proppen. Toch zal Across the Spider-Verse een prima opvolger zijn en een leuke film voor Marvel fans onder ons.
knives outf1633952904

Knives Out 2

Een murder mystery genre in films doet het over het algemeen erg goed. Knives Out was een groot succes, en het is daarom ook niet gek dat er een vervolg op komt. Ook wel lekker voor iedereen die Daniel Craig nu al mist, na zijn succes in de James Bond No Time To Die is zijn pensioen als 007 agent begonnen. Gelukkig is de top acteur weer in actie te zien in andere films, zoal Knives Out 2. Het verhaal uit de eerste film wordt achter gelaten, en Benoit Blanc (gespeeld door Daniel Craig) moet een nieuwe mysterie oplossen. Erg veel details rondom het verhaal van de film zijn uiteraard nog niet bekend.
De film komt in 2022 als het goed is uit, mits deze niet nog een keer verplaatst wordt. De film komt uit op Netflix en je hoeft Knives Out niet gezien te hebben om dit tweede deel te begrijpen. Of er nog een vervolg op Knives Out 2 komt is onduidelijk, maar zeg nooit nooit!
death on the nilef1640096452

Death on the Nile

We blijven nog even in het murder mystery genre, want ook Death on the Nile komt in 2022 uit. Net als het vorige werk van regisseur Kenneth Branagh, Murder on the Orient Express, is Death on the Nile gebaseerd op een Novel van Christie’s. In Murder on the Orient Express speelden een paar bekende namen zoals Johnny Depp en Dame Judi Dench. Deze zullen waarschijnlijk ook in Death on the Nile te zien zijn. Op 11 februari 2022 komt de film uit. In tegenstelling tot andere films op dit lijstje, is er meer bekend over het plot.
Tijdens een huwelijksreis op een luxe riviercruise op de Nijl wordt een rijke erfgename vermoord. Detective Poirot begint zijn onderzoek, want iemand op deze boot moet deze moord tot stand hebben gebracht. Terwijl het onderzoek gaande is, komen sommige verdachten tot een griezelig einde. De film zit vol met plot-twists en onverwachte scenes, waardoor het soms knap lastig is om zelf te raden wie de moordenaar is. Dat is uiteindelijk het leuke van dit soort films, het publiek kan mee raden wie de moord begaan heeft. Op het einde wordt uiteindelijk het raadsel ontrafeld, maar ga er maar niet van uit dat de oplossing onder je neus ligt.
De film heeft een trailer die hier te bekijken is.
fantastic beasts 2f1632325377

Fantastic Beast 3

In 2015 kregen we de eerste Fantastic Beast film voorgeschoteld, en werd een enorm succes. Het tweede deel daarentegen werd minder goed ontvangen. Het is daarom ontzettend spannend om te zien hoe het derde deel van Fantastic Beast zal uitpakken. Kevin Tsujihara, CEO van Warner Bros, laat weten dat ze geleerd hebben van fouten rondom Fantastic Beast 2 en hebben alles op alles gezet om van dit derde deel wel een succes te maken.
Dat is uiteraard wel lastig, want er moet een balans gevonden worden tussen een ingewikkeld verhaal voor trouwe fans en een iets oppervlakkiger verhaal voor mensen die voor het eerst kijken. De film wordt namelijk een stand alone movie. Je hoeft niet de eerste delen gezien te hebben om dit derde deel te begrijpen.
In dit derde deel komen veel bekende gezichten terug, zoals Eddie Redmayne als magi zoologist Newt Scamander en Dan Fogler as Newt’s No-Maj BFF Jacob Kowalski. Helaas kan Johnny Depp vanwege een rechtszaak niet meedoen, Mads Mikkelsen neemt zijn plaats in. Ook Colin Farrell zal niet te zien zijn in Fantastic Beast 3. De acteur is te druk bezig met The Batman.
Er is zeker een hoop om naar uit te kijken als het draait om films in 2022. Dit is nog maar een top tien lijstje, er is nog veel meer wat komen gaat. Ongetwijfeld komen alle films wel voorbij, dus houd onze website goed in de gaten!

Populair Nieuws