Top 10 beste animatiefilms van 2015

Article
zondag, 29 november 2015 om 17:03
xgn google image
We hebben dit jaar weer spetterende films kunnen kijken zoals Inside Out en natuurlijk de Minions film. Zo zijn er nog veel meer leuke animatiefilms uitgekomen en we hebben hier voor een goed overzicht de top 10 beste animatiefilms van 2015 opgesteld. Veel kijkplezier!

10. Strange Magic

In Strange Magic bevinden we ons in een wereld die is verdeeld tussen een lichte kant vol feeën en een donkere kant waar enkel schimmige figuren wonen. De animatiefilm bevat ook veel muziek en is deels gebaseerd op 'A Midsummer Night's Dream.'
Marianne, een feeënprinses komt erachter dat haar verloofde Roland op hun trouwdag vreemd is gegaan. Ze zweert alle liefde af en heeft een nieuw levensdoel, namelijk het beschermen van haar jongere zusje Dawn. Op gegeven moment is er een liefdesdrankje gestolen uit het donkere bos en de inwoners ontvoeren Dawn. Marianna arriveert uiteindelijk in het donkere bos, maar het gaat niet allemaal volgens plan.
Strange Magic is een fantasierijke animatiefilm die uitkwam in januari 2015.

9. Hell and Back

Hell and Back is een stop-motion fantasiefilm geregisseerd door Tomy Gianas en Roos Shuman. De stemmen worden onder andere ingesproken door Nick Swardson, Mila Kunis, Bob Odenkirk en Danny McBride.
Het verhaal gaat over een groep vrienden, Remy, Augie en Curt. Zonder er over na te denken besluiten ze "bloedbroeders" te worden, maar zodra ze deze eed breken, wordt Curt naar de Hel gesleept om daar te worden geofferd. De vrienden moeten alles op het spel zetten om hun beste vriend te redden van zijn ondergang. Zo moeten ze demonen, Griekse legendes en de duivel zelf verslaan.
Opvallend is dat deze animatiefilm absoluut niet bedoeld is voor jonge kijkers. Een zeldzame uitzondering tussen de vele, familievriendelijke producties van andere stop-motionstudio’s.
Hell & Back bevat namelijk absurde personages, expliciete humor en ongecensureerde visuele grappen.
Hell and Back ging 2 oktober in première.

8. The Peanuts Movie

Charlie Brown, Snoopy, Lucy, Linus en de rest van de bekende Peanuts groep zijn nu ook op het grote doek te zien. In de film gaat underdog Charlie Brown op een heroïsche quest terwijl zijn beste vriend Snoopy achter zijn aartsvijand 'De Rode Baron' aangaat.
Charlie Brown wordt verliefd op een nieuw meisje op school, maar zijn verliefdheid brengt een hoop problemen met zich mee. De film laat de alledaagse problemen van een schooljongen zien in een leuke nieuwe animatiefilm. Het moraal hier is dat je de underdog niet moet onderschatten.
De film is vanaf 6 november in de bioscoop te zien. Verder is er onlangs ook een nieuwe game uitgekomen, namelijk The Peanuts Movie: Snoopy's Grand Adventure. Deze game is gebaseerd op het verhaal van de film.

7. The Little Prince

The Little Prince, in Nederland ook wel bekend als De Kleine Prins is een Franse computeranimatiefilm gebaseerd op het gelijknamige Franse boek: Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry.
In de film volgen we het leven van een negenjarig meisje wiens leven compleet wordt gepland door haar moeder. Later komt ze door haar buurman in aanraking met het verhaal van de Kleine Prins. Ze begrijpt het verhaal niet en de buurman legt uit dat hij vroeger de Kleine Prins kende en vertelt haar alles over zijn leven. Ondertussen denkt haar moeder echter dat ze gewoon zich aan haar leerschema houdt.
De film is geen letterlijke verfilming van het boek, maar vertelt het verhaal op een originele manier met nieuwe personages. De film ging 22 mei in première in Cannes en kwam officieel op 29 juli uit in Nederland.

6. Home

In Home volg je de avonturen van een paarse alien, een meisje en een dikke kat. Een groep ruimtewezens genaamd Boov onder leiding van Kapitein Smek wil de aarde veroveren om er hun nieuwe huis van te maken. De meeste mensen worden overgeplaatst naar een nieuwe woonruimte, maar enkele mensen weten te ontsnappen uit de handen van Smek.
Een van deze mensen is Tip, een jong tienermeisje dat probeert te overleven met enkel haar kat. Op gegeven moment komt ze Oh tegen, een van de ruimtewezens. Oh is verstoten door de groep omdat hij een stomme fout heeft gemaakt en hun aartsvijand naar hun toe heeft gelokt. Samen proberen ze de wereld te redden van de overname van Boov en de komst van een gevaarlijke vijand.
Home ging 1 april dit jaar in première in Nederland en is beschikbaar op DVD en Blu-Ray.

5. Shaun the Sheep

Shaun the Sheep begon als een Britse stop-motion tv-serie die was afgeleid van de Wallace and Gromot franchise. Dit jaar is er dan een officiële film uitgebracht van het vrolijk schaap: Shaun the Sheep Movie.
In de film zien we hoe een boer al slapende in een caravan richting de stad rolt door toedoen van Shaun het schaap en zijn vrienden. Shaun gaat in zijn eentje met zijn bus naar de stad om de boer te redden. Zijn kudde is hem echter zonder zijn medeweten gevolgd en vermomd als mensen beleeft de groep de meest hilarische avonturen op een voor hen onbekend terrein.
De film ging 25 maart dit jaar in première in Nederland, waar er een Nederlandse en een Engelse versie uitkwam. De film is geregisseerd door Mark Burton en Richard Starzack. Voor een uitgebreide recensie kun je onze Shaun the Sheep review lezen.

4. Hotel Transylvania 2

Het is alweer zeven jaar later sinds de eerste Hotel Transylvania film, hoewel je dit niet aan de karakters kunt aflezen. Graaf Dracula heeft ondertussen zijn monsterhotel opengesteld voor mensen nu ook zijn dochter is getrouwd met haar mensenvriend Johnny. En dat is niet alles, want Mavis en Johnny hebben een zoontje! Tijdens zijn vijfde verjaardag merkt Dracula dat zijn kleinzoon nog geen hoektanden heeft ontwikkeld en maakt zich zorgen dat hij meer mens dan vampier is.
Wanneer zijn dochter een tijdje weg is besluit Dracula om samen met zijn monstervrienden zijn kleinzoon op te voeden tot een echt monster. De eerste Hotel Transylvania film kwam uit in 2012 en de film is een eerbetoon aan de Universal Monsters franchise. Hieronder vallen bekende monsters zoals Frankenstein, Dracula, de weerwolf van Londen, de onzichtbare man, de Mummy en nog vele andere.
Hotel Transylvania ging op 8 oktober dit jaar officieel in première in Nederland.

3. Minions

We kennen ze allemaal wel, de vrolijkste mannetjes van de televisie: de Minions. We hebben ze eerder gezien als trouwe sidekicks in de twee Despicable Me films, en nu hebben ze dan hun eigen film gekregen.
In de film zien we hoe de minions ontstaan zijn en hoe ze geëvolueerd zijn. Constant op zoek naar een waardige leider zoeken ze de wereld af voor de slechtste en machtigste meester. Toch hebben ze hier niet veel mazzel mee, aangezien ze al hun kwaadaardige leiders snel verliezen. Uiteindelijk besluiten Bob, Kevin en Stuart om op reis te gaan, op zoek naar een goede leider.
Ze vinden uiteindelijk de slechtste schurk bij een Villain-Con evenement en slagen erin haar trouwe hulpjes te worden. De hele film zit boordevol humor en de kleine gele mannetjes zijn nog even leuk als in Despicable Me. Zeker een aanrader als je van animatiefilms houdt waarbij je van begin tot eind aan het lachen bent.
De Minions ging 1 juli officieel in première in Nederland en is te verkrijgen op DVD en Blu-Ray. Je kunt ook onze uitgebreide Blu-Ray review lezen.

2. The Good Dinosaur

Er zijn genoeg dinosaurus films gemaakt, hoewel deze niet altijd even...lief waren. De meest bekende films zijn natuurlijk de Jurassic Park films, maar de dinosaurussen zijn hier niet schattig en aaibaar.
In de nieuwste toevoeging van Pixar, The Good Dinosaur volgen we de geschiedenis van de wereld, maar dan in een alternatief verhaal. We volgen de onzekere jonge dinosaurus Arlo, die ver van huis is geraakt en onderweg een holbewoner tegenkomt. Deze jongen heet Spot en al snel worden de twee vrienden. Spot helpt Arlo met het overwinnen van zijn angst en samen gaan de twee op avontuur terug naar Arlo zijn huis.
The Good Dinosaur is een leuke nieuwe toevoeging van Pixar waarin de geschiedenis op een originele en schattige manier wordt verteld. De film is sinds 25 november in de Nederlandse bioscopen te zien.

1. Inside Out

Wat gaat er in het hoofd om van je kind? Die vurige wens van ouders om het brein van hun kinderen te begrijpen ligt aan de basis van Inside Out. Regisseurs Pete Docter en Ronnie del Carmen proberen hen een handje te helpen door echt in het hoofd van een 11-jarig meisje te gaan zitten. In de film dus.
Riley verhuist met haar ouders van Minnesota naar San Francisco. De emoties die bij zo’n verhuizing komen kijken personifiëren de regisseurs in de vijf poppetjes Vreugde, Verdriet, Woede, Afkeer en Angst. Het vijftal bedient Riley’s brein in een ‘controlekamer’, en wanneer Vreugde en Verdriet verdwalen in het langetermijngeheugen, moeten Afkeer Angst en Woede de boel zien te redden. Deze film is zeker voer voor herkenbare en hilarische symboliek.
De film kwam in mei 2015 uit en is ook al te verkrijgen op DVD en Blu-Ray. Tussen deze film en laatste originele Pixar film zit alweer 3 jaar. In die drie jaar zijn er wel vervolg delen uitgekomen van eerdere Pixar films.