Top 10 beste Android apps 2016 - Haal alles uit je smartphone

  Smartphone apps kunnen vermakelijk zijn, maar daarnaast kunnen ze ook heel erg handig zijn. We maken van veel van deze applicaties in ieder geval elke dag gebruik. Verbeter je smartphone ervaring met onze top 5 beste Android apps 2016.

  Smartphones, we staan met ze op en we gaan er mee naar bed. Dit komt omdat de apparaatjes heel erg vermakelijk kunnen zijn in ons dagelijks leven. Facebook of Snapchat, Whatsapp of Spotify. De mogelijkheden zijn in ieder geval oneindig.

  Elke dag komen er wel weer nieuwe apps om het dagelijks gebruik van onze smartphones te verbeteren, check hier de top 5 beste Android apps 2016 en verbeter je eigen smartphone gebruik!

  10. Google Opinion Rewards

  Vakk worden apps als deze snel afgekeurd door mensen omdat ze er niet in geloven, maar Google is er zelf mee gekomen wat het al snel betrouwbaarder maakt. Deze app wordt alsmaar interessanter wanneer je de rest van de apps in dit artikel ziet en dat is voornamelijk omdat sommige apps geld kosten.

  Het idee is simpel: In deze app kan je korte vragenlijstjes van Google invullen in ruil voor credits die je kan spenderen in de Play Store. De vragenlijstjes vragen niet meer dan een paar minuten van je tijd en zijn dus ideaal om even in te vullen als je in de trein of bus zit.

  Google Opinion Rewards is gratis te downloaden in de Play Store.

  9. Pokémon Go

  Pokémon Go is wel zo'n beetje de meest gespeelde game van de zomer geweest. Uit het niets gingen wereldwijd ontelbaar veel mensen naar buiten om Pokémon te vangen en de beste Pokémon trainer te worden. De game wordt nog steeds veel gespeeld en is ook hartstikke leuk voor de Pokémon liefhebber.

  Pokémon Go laat je de straat op gaan en tijdens het lopen kom je op je telefoon Pokémon tegen in alle soorten en maten. De Pokémon verschijnen dan op de kaart van je telefoon waarna je ze kan vangen. Deze kaart komt heel erg overeen met Google Maps.

  Pokémon Go is gratis te downloaden in de Play Store.

  Wil je meer weten over Pokémon Go? Check dan onze Pokémon Go Review!

  8. Netflix

  De Netflix app kennen we natuurlijk al wat langer dan dit jaar, maar waarom staat hij er dan in? Dat is omdat de Netflix app dit jaar de beste update ooit heeft gehad en daardoor is de app nu ook echt relevant.

  In de Netflix app is nu een downloadknop geïmplementeerd. Met deze knop kan je een zeer groot deel van de Netflix films en series gewoon downloaden zodat je ze offline kan bekijken, waar dan ook en wanneer dan ook. Nog niet alles is te downloaden, maar wel het overgrote deel van het Netflix aanbod. Dus Netflix gebruikers die dagelijks reizen kunnen nu on-the-go series kijken zonder dat het ten koste gaat van hun databundel.

  Om de Netflix app te gebruiken heb je een abonnement nodig op de streamingdienst.

  Weet je momenteel niet wat je moet kijken? Check dan onze top 5 ondergewaardeerde Netflix series. Deze blijven vaak een beetje op de achtergrond, maar zijn absoluut het kijken waard!

  7. Runkeeper

  Er zijn een hoop apps die je helpen bij bepaalde sportactiviteiten, Runkeeper is bedoeld om je te helpen bij het hardlopen. De applicatie beschikt over heel veel verschillende features om je te helpen bij het hardlopen. De app beschikt ook over een grote community van gebruikers die klaar staan om je te helpen en tips te geven.

  Het jaar 2017 betekent weer nieuwe rondes en nieuwe voornemens. Dus als je van plan was om wat kilootjes kwijt te raken, schroom dan niet en vraag Runkeeper te hulp. De app is gratis te installeren, maar om gebruik te maken van alle features zal je wel moeten betalen. Als je er echt voor gaat, is het een aanrader!

  Voor de volledige versie betaal je tien euro per maand.

  Is hardlopen niet helemaal jou ding, maar je hebt je wel voorgenomen om te gaan sporten? Check dan de beste sport apps volgens ons!

  6. Flamingo for Twitter

  Flamingo is een app speciaal gemaakt voor Twitter. Met deze app kan je meerdere accounts een stuk eenvoudiger beheren, dit is dus vooral bedoeld voor mensen die Twitter veel gebruiken en ook meerdere accounts moeten onderhouden voor bijvoorbeeld werk, of als je veel volgers hebt op het ene account en een ander account privé wil houden.

  Je kan alle instellingen per account beheren en indelen, op deze manier hou je overzicht en raakt je telefoon niet constant in de war. Het is een eenmalige aankoop in de Play Store, maar voor mensen die veel gebruik maken van Twitter is het een ideale aanschaf.

  Flamingo for Twitter vereist een eenmalige aankoop van 2,29 euro in de Play Store.

  5. Giphy

  Deze komt je misschien wel bekend voor. Giphy is namelijk al geïntegreerd in ander apps zoals Facebook, las je in Facebook Messenger een Gifje stuurt, dan doe je dat via Giphy. Maar nu heeft Giphy dan ook haar eigen applicatie. Met deze applicatie kan je op elk social media plaform lekker gifjes sturen, er zijn er oneindig veel.

  Giphy is gratis te downloaden via de Play Store.

  4. Quik

  Deze app is met name leuk voor degenen die houden van het maken van filmpjes met hun telefoons. Quik is een applicatie die is uitgegeven door GoPro. Het idee is simpel: Je kiest een aantal video's en de app zal van deze video's een leuk geheel maken. Uiteraard kan je zelf ook het een en ander aan de video bewerken.

  De video's die de app maakt zijn te delen via social media. De app is vooral tof wanneer je op vakantie gaat en je er veel filmpjes maakt, dan houd je je vrienden op de hoogte van wat voor gekke dingen je allemaal wel niet doet in één grappige showreel.

  Quik is gratis te downloaden in de Play Store.

  3. Link Bubble

  Link Bubble lost een probleem op waar velen onder ons zich dood aan ergeren, het feit dat artikelen op de telefoon namelijk altijd heel erg lang bezig zijn met laden. Op bijvoorbeeld een desktop PC heb je hier totaal geen last van, maar op een telefoon klik je een artikel soms al weg omdat het laden zolang duurt.

  Link Bubble heeft hiervoor een effectieve oplossing: Als je gebruik maakt van Link Bubble dan kan je artikelen openen, die vervolgens in een bubbel verschijnen. Dan kan het artikel rustig laden terwijl jij gewoon door kunt gaan met het scrollen over je Facebook feed!

  Link Bubble is gratis te downloaden in de Play Store.

  2. Fluenty

  Fluenty is een app die conversaties op social media platformen als Facebook en Whatsapp een stuk makkelijker en sneller maakt. Wanneer je een bericht binnen krijgt, zorgt Fluenty er meteen voor dat er een aantal keuzes aan antwoorden voor je klaar staat. Dan kan je er een kiezen zodat je geen zinnen hoeft te typen.

  Het kan zijn dat sommigen van deze antwoorden voor jou totaal niet relevant zijn, dus kan je ook zelf snelle antwoorden instellen waar je vaak gebruik van maakt. Dit scheelt je weer moeite en tijd.

  Fluenty is gratis te downloaden in de Play Store.

  1. Chrooma Keyboard

  Chrooma Keyboard is een app voor smartphone gebruikers die veel bezig zijn met berichten versturen of langere teksten schrijven op de telefoon. Het is een uitgebreide toetsenbord op je telefoon dat beschikt over tal van features die je typervaringen verbeteren.

  Het Chrooma toetsenbord beschikt over een zeer uitgebreide swipe feature, verschillende thema's en hij zit niet in de weg. Ook heeft de app een zeer handige feature waardoor je toetsenboard zich zodanig aanpast dat je gemakkelijk met één hand berichten kan schrijven.

  De app is gratis, maar om alles eruit te halen dat er in zit moet je de volledige versie aanschaffen via de Play Store, deze bedraagt 2,49 euro.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.