Dragon Ball Xenoverse 2 DLC Pack 1 Review - Overschaduwd

  Bandai Namco kwam in oktober met Dragon Ball Xenoverse 2. De game deed wat het eerste deel deed, maar dan groter en beter. De ontwikkelaar beloofde met gratis content te komen alsook betaalde content. De eerste content is er nu en in deze Dragon Ball Xenoverse 2 DLC Pack 1 Review kun je lezen of hij de moeite is.

  Als je de Season Pass voor Dragon Ball Xenoverse 2 hebt, is dit pakker hierbij inbegrepen, maar je kunt DLC Pack 1 ook los aanschaffen voor acht euro. Maar wat krijg je voor die acht euro en in dit eerste pakket? En voegt het ook echt wat toe voor dat geld? Allemaal dingen die wij je in deze review vertellen.

  Dragon Ball Xenoverse 2 DLC Pack 1 Review

  Exclusieve karakters

  In DLC Pack 1, ofwel DB Super Pack 1 krijg je een aantal exclusieve items die een ‘super’ element toevoegen aan Dragon Ball Xenoverse 2. Bandai Namco heeft rekening gehouden met de mensen die het pakket niet kopen en ervoor gezorgd dat het geen pay to win content is. De content die je krijgt bestaat uit een tweetal personages uit de serie Dragon Ball Super, namelijk Cabba en Frost.

  Cabba is een jonge Saiyan die samen met Frost vocht in de serie om conflicten tegen onder andere ruimtepiraten te beëindigen. Maar Frost, die van het Frieza ras is, bleek een bedrieger die stiekem alle conflicten zelf startte om meer roem te vergaren.

  Beide karakters zijn te gebruiken in de verschillende modi naast de verhaallijn (dus niet in de Story modus zelf) en komen met hun transformaties de game in. In het DB Super Pack 1 kom je als derde nieuwe personage Hit tegen, ook uit Dragon Ball Super. Hij is een nieuwe meester die enkele nieuwe aanvallen in je kop stampt.

  Dragon Ball Xenoverse 2 DLC Pack 1 Review

  Nieuwe kloffies en missies

  Naast deze personages komt er in DB Super Pack 1 ook een set van (helaas maar) drie parallelle missies mee en krijg je toegang tot twee nieuwe kostuums om het strijdveld in te betreden. Het betreft hier de outfits van Cabba en Champa, wederom uit Dragon Ball Super.

  Het was natuurlijk te makkelijk als je de pakjes zomaar even bij de receptionist in Conton City kon afhalen, dus je moet er wel wat voor doen. En dat is het voltooien van de eerdergenoemde missies. Pas dan kun jij je hullen in de Dragon Ball Super kloffies.

  De overige dingen die in het pakket zitten zijn vijf Super Souls en twee uitdrukkingen om in de hub te gebruiken. Behoorlijk wat content voor de acht euro die je erdoor lichter bent, maar dit valt in het niet bij de content die Bandai Namco voor niks aan de game toevoegt en dat is jammer.

  Dragon Ball Xenoverse 2 DLC Pack 1 Review

  Ondergesneeuwd door gratis content

  Samen met dit pakket komt Bandai Namco namelijk nog met een gratis update die ook nieuwe aanvallen, skills, een boss event en een hub event voor de game. In het boss event bundel je je krachten met andere spelers en ga je op de vuist met Evil Yamcha. Het hub event komt eens in de zoveel tijd voorbij.

  Hierin komt Frieza met zijn schip en zijn leger Conton City binnenvallen. Het is dan aan de spelers om ze te verslaan, Respect Points te verdienen en zo pakjes vrij te spelen. Als dit nog niet genoeg was om de betaalde content onder te laten sneeuwen, kunnen spelers ook nog eens het Master pakket gratis downloaden. Deze voegt vijf nieuwe meesters toe aan de game, waaronder Cooler en Android 16.

  Dragon Ball Xenoverse 2 DLC Pack 1 Review

  Dragon Ball Xenoverse 2 DLC Pack 1 Review - Niet handig getimed

  Juist doordat deze berg gratis content gelijk met DLC Pack 1 uit is gekomen, lijkt het alsof je een beetje voor niks aan het betalen bent. De gratis content biedt namelijk ongeveer hetzelfde als het betaalde DLC pakket en dat komt erg raar over. Het is een beetje op een knullig moment uitgebracht dus.

  Er hadden wat meer missies toegevoegd kunnen worden en ook mis je nieuwe trophies bij deze content. Maar onder aan de streep zitten in het betaalde pakket degelijk genoeg dingen die wat aan de game toevoegen voor die acht euro die je neertelt. Voor degenen die Dragon Ball Super volgen komt deze content extra goed uit de verf, want juist daarop focust het pakket zich.

  7

  De plus- en minpunten

  • Geen pay to win
  • Biedt op elk vlak wat nieuws
  • Focus op Dragon Ball Super
  • Timing is niet zo handig
  • Er hadden meer missies bij gemogen
  • Geen nieuwe trophies

  Dragon Ball Xenoverse 2

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.