Top 10 beste action adventure games van 2018

  Dit zijn de beste action adventure games van 2018. 2018 telt nog maar een paar dagen en daarom we blikken terug op dit jaar. Er verschenen in 2018 flink wat toppertjes en in deze top 10 staan de absolute beste action adventure games van het prachtige afgelopen jaar.

  Aangezien we het hier hebben over actie en avontuur hebben we een aantal titels niet mee kunnen nemen. Zo valt Ni No Kuni II al snel af, want dat is eerder een RPG. Ook valt Far Cry 5 af, want dat is nou een goed voorbeeld van een echte open wereld shooter. Die past beter in ons lijstje met de beste first-person shooters. Laten we dan nu zonder pardon beginnen met de action adventure games van 2018.

  10. A Way Out

  We beginnen deze lijst met de beste action adventure games van 2018 met A Way Out. A Way Out is een hele speciale game, want deze game is specifiek bedoeld voor twee personen. Er is geen singleplayer modus en daarom voor de co-op liefhebbers onder ons een prachtige game. Je werkt met een vriend samen om vervolgens uit de gevangenis te ontsnappen.

  Het verhaal gaat over de gevangenen Vincent Moretti en Leo Caruso. Leo zit al een tijdje in de gevangenis wanneer Vincent ook in cel belandt. Vincent voorkomt dat Leo wordt vermoord, maar daardoor belanden ze allebei op de ziekenzaal. Vanuit hier begint het verhaal over de twee gevangen die samen willen ontsnappen. Al gaat dat uiteraard niet zonder slag of stoot.

  9. Shadow of the Colossus

  Op de negende plaats in deze lijst met de beste action adventures games van 2018 staat een remake. Shadow of the Colossus uit 2018 is namelijk een remake van een game met dezelfde titel die in 2006 in Europa verscheen voor de PlayStation 2. Deze game kwam dit jaar exclusief voor de PlayStation 4 uit. De verbeterde graphics zijn het grootste voordeel aan de remake van Shadow of the Colossus.

  In Shadow of the Colossus speel je als Wander, een jonge man die een verboden land binnentreedt. In dit land leven zestien enorme wezens, genaamd colossi. Wander moet ze allemaal verslaan om het leven van een meisje, genaamd Mono, terug te halen uit de dood.

  8. Yakuza Kiwami 2

  Shadow of the Colossus is niet de enige remake in deze lijst met de beste action adventure games van 2018. De volgende game in deze lijst is namelijk Yakuza Kiwami 2. Dit is een remake van Yakuza 2, die in 2006 uitkwam. Yakuza Kiwami 2 speelt zich af in een open wereld en wordt in een third-person perspectief gespeeld. In de open wereld is er ontzettend veel te ontdekken.

  In Yakuza Kiwami 2 speel je als ex-yakuza Kazuma Kiryu. De Fifth Chairman van de Yakuza is vermoord door een rivaliserende organisatie. Daarom moet jij op zoek gaan naar een vervanger en een complete oorlog tussen de beide organisaties voorkomen. En dat is helemaal niet zo makkelijk!

  7. Shadow of the Tomb Raider

  Van de oorlog tussen de bendes in Japan gaan we naar het prachtige Zuid-Amerika. Alleen kom je er in Shadow of the Tomb Raider achter dat het daar niet altijd even mooi is. Het lijkt wel alsof de omgeving, dieren en planten je allemaal te grazen willen nemen. Nadat je, spelend als Lara Croft, een apocalyps in werking hebt gezet, moet je er alles aan doen om dit weer te stoppen.

  Shadow of the Tomb Raider speelt zich af in semi-open werelden. In deze werelden kun je nieuwe tombes ontdekken, nieuwe beloningen ontgrendelen en side missions voltooien. Het grote verhaal is heel indrukwekkend, maar vergeet zeker de side missions niet!

  6. Monster Hunter: World

  Het is inmiddels wel duidelijk dat deze lijst met de beste action adventure games van 2018 vol toffe games met open (of semi-open) werelden staat. Op de zesde plaats staat Monster Hunter: World. In dit spel ga je op jacht naar moeilijke vindbare, sterke monsters. Om deze monsters te kunnen verslaan moet je de beste uitrusting maken en dat is niet makkelijk. Wanneer je de moeilijkere monsters verslaat, kun je van deze materialen weer betere wapens en uitrusting maken.

  Jij speelt als een van de onderzoekers die naar de New World is gestuurd. De New World is een door mensen onbewoond continent waar alleen maar monsters leven. Monster Hunter: World zit vol met mysterie en keiharde actie wanneer je tegen de monsters vecht. Bij het verslaan van monster komt overigens aardig wat tactiek om de hoek kijken, want ieder monster heeft zo zijn zwakke punten.

  5. Yakuza 6: The Song of Life

  Op de vijfde plaats in deze lijst met de beste action adventure games van 2018 staat weer een Yakuza game, maar dit keer is het geen remake. Yakuza 6: The Song of Life speelt zich af in een open wereld. In deze wereld speel je, net als in Yakuza Kiwami 2, vanuit een third-person perspectief. De game zit vol met over-de-top gevechten in een arcade stijl.

  In Yakuza 6: The Song of Life speel je wederom als Kazuma Kiryu. Je bent nog gewond na de gebeurtenissen uit de vorige game. De politie komt langs en je gaat vrijwillig mee. Na drie jaar in de cel te hebben gezeten kan het echte verhaal van Yakuza 6: The Song of Life dan eindelijk echt beginnen!

  4. Marvel’s Spider-Man

  Iedere Marvel fan heeft er wel eens van gedroomd om net als Spider-Man over de daken te vliegen. Daarom waren de fans zeer blij toen bekend werd gemaakt dat Insomniac Games een nieuwe Spider-Man game aan het ontwikkelen was. Op 7 september 2018 was het dan zover: Spidey is terug!

  Het verhaal van Marvel’s Spider-Man speelt zich af in New York, waar je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Alle vaardigheden van Spider-Man kun je zelf uitvoeren in deze game. Je kunt over muren kruipen, tegenstanders van gebouwen afduwen en aan je web slingeren. In Marvel’s Spider-Man heb je het gevoel dat je een regelrechte superheld bent, want de vaardigheden van Spidey zijn net zo indrukwekkend als in de films.

  3. Assassin’s Creed Odyssey

  Assassin’s Creed Odyssey staat op de derde plaats in deze lijst met de beste action adventure games van 2018. Nadat Origins in 2017 werd uitgebracht werd bekend dat er dit jaar meteen weer een nieuwe Assassin’s Creed zou uitkomen. Het verhaal speelt zich ditmaal af in het oude Griekenland, waar de oorlog tussen Athene en Sparta op het punt van beginnen staat.

  In Assassin’s Creed Odyssey speel je als Kassandra of Alexios. Aan het begin van de game heb je een rustig leven, maar het wordt al snel duidelijk dat er meer voor jou is weggelegd. Jij bent de uitverkorene om de oorlog tussen de twee grote stadstaten te stoppen. Je kunt je voorstellen dat dit niet zonder slag of stoot gaat..

  2. Red Dead Redemption 2

  Inmiddels zijn we alweer aangekomen bij de runner-up in deze lijst met de beste action adventure games van 2018. Sommigen hadden Red Dead Redemption 2 misschien op de eerste plaats verwacht, maar niets is minder waar. Het langverwachte Red Dead Redemption 2 staat op de tweede plaats. Wij gaven de game maar liefst een 9.8 in onze Red Dead Redemption 2 review.

  In Red Dead Redemption 2 speel je als Arthur Morgan en ben je de rechterhand van de leider van de Dutch van Der Linde Gang. Er is iets flink misgegaan tijdens een overval, waardoor de bende op de vlucht is. Bounty Hunters, de politie en zelfs de FBI zitten je op de hielen. Volop actie dus, maar er is ook genoeg te ontdekken in de prachtige open wereld die Red Dead Redemption 2 rijk is.

  1. God of War

  De absolute nummer één van onze lijst met beste action adventure games van 2018 is God of War. Met een camera die ervoor zorgt dat je op elk moment in het spel het omarmende gevoel krijgt van avontuur, plus de meest bombastische actiescènes van het jaar, kan het ook bijna niet anders. Het enige wat misschien nog beter is dan dat, is het veroorzaken van actie door middel van de Leviathan Axe. Deze game is dan ook niet voor niets gekroond tot Game of the Year!

  Er voelt niets zo goed als het vermoorden van een Draugr door het wegsmijten van je bijl. Wanneer deze naar je hand terugkeert voelt het aan als perfectie. De puzzels in de wereld zijn misschien niet de meest uitdagende, maar de wereld zelf voelt bewoond aan en biedt genoeg plezier. Wat het avontuur compleet maakt, is het fantastische verhaal. Daardoor is God of War een perfecte mix van actie en avontuur.

  Top 10 beste action adventure games van 2018

  Dit waren de beste action adventure games van 2018. Ben je het eens met onze keuzes? Laat het ons vooral weten in de comments.

  Assassin's Creed Odyssey

  Verkijgbaar vanaf 5 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.