5 Tokyo Game Show games waar we meer van willen zien

Article
maandag, 11 september 2017 om 16:57
xgn google image
Over een paar weken begint de Tokyo Game Show weer en dat is het moment voor veel uitgevers om met hun games voet in Japanse grond neer te zetten. Wij bespreken de tofste Tokyo Game Show games!
De meeste uitgevers zijn aanwezig op de grootste gamebeurs van Japan. Sony houdt op 19 september een persconferentie, terwijl andere uitgevers op stands verspreid over de beurs staan. Microsoft is, net als in 2015 en 2016, niet aanwezig.
Van een aantal uitgevers is al bekend welke games aanwezig zijn op de Tokyo Game Show. Daarom zetten we vijf Tokyo Game Show games waar we meer van willen zien op een rijtje. Let op, alleen games die volgens de site van de Tokyo Game Show aanwezig zijn, nemen we op in het lijstje.

Monster Hunter World

Capcom verraste gamers op de afgelopen E3 door tijdens de Sony persconferentie met een nieuwe Monster Hunter te komen. In tegenstelling tot eerdere delen komt Monster Hunter World naar de grote consoles en is er dus veel meer mogelijk dan normaal.
Een voor de ontwikkelaar praktisch voordeel is bijvoorbeeld dat er tijdelijke quests toegevoegd kunnen worden, omdat de speler in principe altijd online in. Daarnaast is de wereld veel groter, heeft het zijn eigen ecosysteem en is er een dag-en-nachtcyclus. Stuk voor stuk zaken die het jagen een stuk interessanter maken
De game is één van de Tokyo Game Show games en misschien pakt het zijn momentje even tijdens de Sony persconferentie, aangezien die daar op de E3 ook aanwezig was. Een releasedatum is nog niet bekend, maar de bedoeling is dat Monster Hunter World ergens in 2018 verschijnt.
117782

Code Vein

In Code Vein kruip je in de huid van een revenant; een vampier met bovennatuurlijke krachten die al zijn menselijke herinneringen verloren is. De game speelt zich af in de toekomst en toont qua gameplay veel gelijkenissen met Dark Souls. Alleen vecht je in Code Vein in een meer stedelijke setting tegen de Lost, voormalige vampiers die door te weinig bloed drinken in monsters zijn veranderd.
Code Vein wordt ontwikkeld en uitgegeven door Bandai Namco en is ook één van de Tokyo Game Show games. De game komt uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC, maar een release ontbreekt nog. Die moet ergens in 2018 plaatsvinden.
117783

Middle Earth Shadow of War

De eerste niet Japanse titel in dit lijstje. Middle Earth Shadow of Morder was in 2014 een bescheiden succesje en verwacht werd dat de game, die zich afspeelt in de wereld uit de boeken van J.R.R. Tolkien, dan ook snel een vervolg zou krijgen. En die is er in de vorm van Middle Earth Shadow of War.
Het befaamde Nemesis systeem uit het eerste deel keert ook in Shadow of War terug. Met dit systeem worden vijanden willekeurig gegenereerd . Wanneer je bijvoorbeeld een vijand laat vluchten, kan je hem later tegen komen en zal die je herkennen. Wanneer hij zal sterven, zal hij dan ook vervangen worden door een ander.
De grootste verandering in Shadow of War is zonder twijfel de toevoeging van forten. Deze dien je over te nemen, maar omdat elk fort zijn eigen karakteristieken heeft, moet je dus ook elke keer anders te werk gaan.
Middle Earth Shadow of Morder is één van de bekendere Tokyo Game Show games en komt 14 oktober uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
117784

Dragonball FighterZ

Dragonball FigherZ werd op de afgelopen E3-persconferentie van Microsoft voor het eerst getoond en gelijk waren mensen enthousiast. Vooral de vloeiende actie en de graphics, waarvan het net lijkt alsof die één op één zijn overgenomen uit de anime, vielen in goede aard bij de fans.
In tegenstelling tot bijvoorbeeld Dragonball Xenoverse 2, vecht je in Dragonball FighterZ met teams van drie tegen drie tegenstanders , waarbij het niet uit maakt of je nou met Goku, Vegeta en Freeze in één team samenspeelt of met drie totaal andere karakters. Alle combinaties zijn mogelijk.
Ook Tony was op de afgelopen Gamescom enthousiast over Dragonball FighterZ, die in aan het begin van 2018 uit moet komen. Zoals Tony ook al zei in zijn preview: zet hem maar op je lijstje.
117785

Sonic Forces

Ook in 2017 is Sonic van de partij en hij is sneller dan ooit. In Sonic Forces speel je zowel in de traditionele 2D-sidecrolling levels als in de vrijere 3D-levels. In die zin volgt Sonic Forces de stijl van Sonic Generations uit 2011.
In Sonic Forces speel je echter niet als één Sonic, maar kan je ook een tweede versie van hem laten opdraven. En alsof dat nog niet genoeg was, is ook een zelf ontwerpbaar karakter een optie om mee te spelen. Ondanks deze variatie blijft het doel altijd hetzelfde: Dokter Eggman uitschakelen.
Sonic Forces komt, in tegenstelling tot andere games uit deze lijst, relatief snel uit. Vanaf 7 november kan je namelijk de bekende blauwe egel al onder de knoppen nemen. Aan jou om te bepalen of je dat op de PlayStation 4, Xbox One, PC of de Switch doet.
Dat waren de Tokyo Game Show games waar wij graag meer van willen zien. Van welke titel wil jij graag meer zien?