5 redenen om een Instagram account aan te maken - Insta je suf!

Article
dinsdag, 12 september 2017 om 9:26
xgn google image
Alle voordelen van Twitter en Facebook op één overzichtelijke applicatie en website. Instagram is al geruime tijd hot, maar wat is nu precies de aantrekkingskracht van de app? Wij zetten 5 redenen om Instagram een Instagram account te gebruiken op een rijtje!

5. Opscheppen

De eerste van de 5 redenen om een Instagram account te gebruiken is simpel: opscheppen. Er is niets mis met een beetje pochen. Of het nu een creatie is waar je ontzettend trots op bent, of een reisje die in je schoot wordt geworpen. Aan de rest van de wereld laten zien waar uitgerekend jij naartoe mag of wat jij hebt gemaakt, mag gewoon. Hark die likes maar binnen!
117843

4. Ongelimiteerd hashtags gebruiken

Een van de voordelen van Instagram ten opzichte van Twitter is het ontbreken van een tekenlimiet. Waar je bij Twitter rekening moeten houden met 140 beschikbare tekens, kan je met Instagram naar hartenlust deze zoekwoorden aan een post toevoegen. Zo is het makkelijker om een foto in meerdere categorieën te plaatsen, maar ook om zelf meer relevante posts tegen te komen binnen bepaalde hashtags.
117844

3. Filters

Instagram kent een waslijst aan beschikbare filters. Van zwart-wit tot warm. Voor elke afbeelding is er een filter die bepaalde elementen er uit laat springen. Zo wordt het makkelijker om te doen alsof je een professionele fotograaf bent. Slechte belichting kan weg worden gewerkt en in het ergste geval gooi je er een zwart-wit filter overheen. Staat ook lekker artistiek!
117845 1

2. Verhalen vertellen

Op Instagram staan foto’s uiteraard centraal. En aangezien een beeld meer zegt dan 1000 woorden, is het vertellen van een verhaal met meerdere foto’s ook een optie. Alle foto’s en filmpjes die je op een dag maakt kunnen in een Instagram Story worden geplaatst. Iedereen volger van je Instagram account zal niet los al het geplaatste beeld binnenkrijgen, maar in één enkel verhaal. Je hoeft dus niet bang te zijn als spammer te boek komen te staan.
117846

1. Livestreamen door beroemdheden

Een sneak-peak krijgen van een nieuw album of zien hoe het er aan toegaat op de set van een film of serie. Beroemdheden gebruiken geregeld de Livestream functie van Instagram om hun bezigheden van dat moment met de wereld te delen. Niet alleen leuk om te zien waar jouw favoriete celebrity aan het doen is, maar ook om een eventuele primeur te krijgen. Want was er op die Instagram Livestream van een band nou een nieuw album te horen op de achtergrond?

Populair Nieuws