5 Toffe Scandinavische games - Games met een klein budget

Article
vrijdag, 28 april 2017 om 17:26
xgn google image
Er zijn veel kleinere games die uit Scandinavië komen. Deze week is bijvoorbeeld Little Nightmares uitgekomen, de nieuwste game uit Scandinavië. Om deze goede games eens in het spotlicht te zetten hebben we een top 5 gemaakt met toffe Scandinavische games die je niet mag missen en gemaakt zijn met een klein budget.

Trine 2

De eerste Scandinavische game die wij noemen is Trine 2. Eigenlijk kunnen we hier de complete Trine trilogie noemen, maar het tweede deel wordt over het algemeen gezien als het hoogtepunt van de serie dus die mag hier pronken in onze lijst toffe Scandinavische games. De drie Trine games zijn gemaakt door Frozenbyte uit het Finse Helsinki. Van 2011 tot 2014 werd Trine 2 uitgebracht voor een hele rits aan platformen.
Trine 2 levert weer dezelfde magische ervaring als het eerste deel, maar doet er een schepje bovenop om alles nog iets beter te maken. De Wizard, Thief en Knight zijn terug om een nieuw avontuur te beleven. Je kunt de game dan ook met drie personen samen spelen, zowel online als offline of de bank. Deze hele trilogie is wat ons betreft zeker de moeite waard om eens te doorlopen.
De Director's Cut review van Trine 2 werd in 2012 door ons beloond met een dikke 9,0.
110473 1

Inside

Ontwikkelaar Playdead hebben we leren kennen door Limbo, een creepy platformer die veel andere games geïnspireerd heeft. De spirituele opvolger van die game is Inside. De Deense ontwikkelaar heeft daarmee wederom een memorabele game weten af te leveren. Als je Inside gespeeld hebt, wat je zeker moet doen, dan zal het verhaal van de game je zeker nog jaren bij blijven.
In Inside speel je als een klein jongetje met een rood shirt aan. Hij stuit op een op het eerste oog verlaten stad, maar loopt hier al gauw in op zombie-achtige karakters. Via mind control kunnen deze zombies bestuurd worden en door deze te gebruiken kan de jongen een weg maken door de stad. Na wat puzzels hiermee neemt Inside een onverwachte wending.
Hoe dat afloopt moet je zelf maar uitzoeken door deze game uit Denemarken te spelen. In onze Inside review deelden we een 9,0 uit.
110474 1

Brothers A Tale of Two Sons

Een andere game die je zeker eens geprobeerd moet hebben is Brothers A Tale of Two Sons. Ontwikkelaar Starbreeze Studios komt uit de Zweedse hoofdstad Stockholm. Starbreeze Studios heeft Brothers in 2013 uitgebracht voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Twee jaar later kwam de game ook naar de PlayStation 4 en Xbox One en in 2016 kwam de game ook nog uit voor mobile.
Brothers A Tale of Two Sons gaat, hoe kan het anders ook, over twee broers die samen een avontuur beleven. Iedere stick op je controller bestuurt een andere broer en op die manier moet je puzzels oplossen en platformen om een steeds verder te komen in een emotioneler wordend verhaal. Brothers weet je goed te grijpen en is daarmee zeker een van de betere toffe Scandinavische games. Hoewel de besturing niet altijd even soepel is het maar de vraag of je het op het einde droog kan houden.
In onze Brothers A Tale of Two Sons review waren we ook te spreken over de game. We gaven de titel een 8,8.
110475 1

Unravel

De volgende titel die je zeker eens moet proberen is Unravel. Deze titel is gemaakt door Coldwood Interactive uit het koude noorden van Zweden. Toen Electronic Arts de game uit de doeken deed tijdens de E3 was iedereen meteen enthousiast. Hoofdrolspeler Yarny was zo schattig dat hij iedereen charmeerde.
Unravel laat je als Yarny spelen, een poppetje gemaakt van wol. Je doorloopt verschillende levels om meer te weten te komen over de familie waar Yarny bij leeft. Je gebruikt zijn wol om door de levels te komen. Met de draadjes maak je bijvoorbeeld bruggen en slinger je van de ene naar de andere kant.
In onze Unravel review kun je teruglezen dat we erg blij werden van de charme van de game. We plakten er een 9,0 op.
110476 1

Little Nightmares

Deze week kwam Little Nightmares uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De game is ontwikkeld door Tarsier Studios, die zich huisvest in Malmö, Zweden. Zoals we in de Little Nightmares review al lieten blijken is dit een verbluffende game. De kleine titel verdient zeker een plek tussen deze toffe Scandinavische games die met een klein budget gemaakt zijn.
Little Nightmares vertelt het verhaal van Six, een kleine meisje dat gevangen zit op een schip. Het schip wordt bevolkt door monsterlijke wezens en het is aan Six om te ontsnappen en in leven te blijven. De monsters zitten je op de hielen, waardoor Little Nightmares best wel spannend kan zijn. De horror uit de game wordt opgebouwd door contrasten die we eerder al op een rij hebben gezet.
In de Little Nightmares review beloonden wij de game met een dikke 9,0.

Populair Nieuws