10 toffe game releases van september 2019 (Video)

  We gaan de schoolbanken weer in en zwaaien de zomer uit, want het is alweer september. Dat betekent gelukkig ook dat een najaar vol toffe games voor de deur staat. De tien tofste game releases van september 2019 zetten we voor je op een rijtje in de video hieronder!

  Heb je geen zin om de video te kijken of lees je alles liever toch nog een keer terug? Geen probleem. Lees dan snel verder, want hieronder zetten we de toffe game releases van september 2019 nog een keer overzichtelijk voor je op een rijtje.

  Monster Hunter World: Iceborne

  6 september - PlayStation 4, Xbox One

  Vanaf 6 september is het weer tijd om je zwaard, schild en armor weer op te pakken, want dan komt de grote nieuwe uitbreiding voor Monster Hunter World uit. Deze gaat door het leven als Monster Hunter World: Iceborne en brengt nieuwe gebieden, monsters, missies en verhalen met zich mee. De uitbreiding brengt naast het nieuwe, sneeuwgevulde gebied ook een nieuwe Rank met zich mee, genaamd de Master Rank. Wie missies op deze Rank gaat spelen zal daar rijkelijk voor beloond worden, want dit gaat de moeilijkste ooit worden voor Monster Hunter World.

  De uitbreiding speelt zich af na de gebeurtenissen van Monster Hunter World en dus is het wel aan te raden om die eerst uit te spelen. Mocht je daar geen tijd meer voor hebben, niet getreurd. De uitbreiding zal namelijk een aantal hulpmiddelen met zich meebrengen waardoor het makkelijker is om de originele game uit te spelen. HIerdoor kun je als nog snel aansluiten bij het gloednieuwe avontuur van Iceborne!

  eFootball Pro Evolution Soccer 2020

  10 september - PlayStation 4, Xbox One, PC

  Wie september zegt, zegt natuurlijk PES! Of tenminste, dat deden we, want vanaf dit jaar gaat de bekende voetbalserie van Konami door het leven onder de naam eFootball Pro Evolution Soccer. Toch is dat niet het enige wat nieuw is in de 2020 editie van PES, want Konami zet dit jaar meer dan ooit in op samenwerkingen met grote, bekende voetbalclubs.

  Zo is FC Barcelona wederom een partner, is de Allianz Arena van Byern Munchen exclusief in de game te vinden en is Juventus, de nieuwe club van Matthijs de Ligt exclusief in PES te vinden dit jaar. Vooral dat laatste zal bij sommigen in het verkeerde keelgat vliegen, maar dat komt vooral doordat grote concurrent FIFA dus geen toegang heeft tot de club.

  Gears 5

  10 september - Xbox One, PC

  10 september is niet alleen de dag dat het nieuwste deel in de PES-serie op de markt verschijnt, want ook komt het langverwachte vijfde deel van Gears of War uit op die dag. Met een nieuwe titel, nu simpelweg Gears 5, lijkt het vijfde telg een gloednieuwe richting in te slaan. Niet langer speel je als iemand in de Fenix-familie, maar als Kait Diaz. Dit heeft natuurlijk ook een goede reden, want in Gears 5 ga je op zoek naar de duistere geheimen binnen Kait’s familie en haar afkomst als Locust.

  Naast het verhaal keren bekende multiplayermodi ook terug naar Gears 5, zoals de geliefde Horde-modus. Dan is er ook nog een gloednieuwe modus, genaamd Escape. Hierin vergezel je drie nieuwe personages op hun zelfmoordmissie om Swarm Hives van Sera te vernietigen. Natuurlijk kun je deze modus, net als het verhaal met drie man spelen via splitscreen of online. Hetzelfde geldt alleen niet voor de Horde-modus, want die kun je zelfs met vijf spelers gelijktijdig spelen.

  Borderlands 3

  13 september - PlayStation 4, Xbox One, PC

  Het heeft lang mogen duren, maar fans van de Borderlands-serie kunnen 13 september hun geluk niet op. Dan komt het langverwachte derde deel van de serie uit en die belooft groter dan ooit te worden. Van gloednieuwe planeten tot nieuwe vijanden en van de klassieke humor tot het legendarische scala aan wapens; Borderlands 3 heeft het allemaal en dat is dan ook precies de reden waarom fans niet kunnen wachten.

  In het nieuwste deel in de serie is een nieuwe sekte opgestaan, genaamd de Children of the Vault, die chaos zaaien in het universum. De sekte wordt geleid door de Calypso-twins, Troy en Tyreen, die door de rest van de sekte aanbeden worden als social media sterren. Als je dacht dat de terrortwins uit Ex on the Beach verschrikkelijk waren, houd dan je hart maar vast, want Borderlands 3 wil bewijzen dat er een tweeling is die je nog meer gaat haten.

  Daemon X Machina

  13 september - Nintendo Switch

  Voor wie op 13 september niet de werelden van Borderlands 3 opzoekt is er nog een andere titel om naar uit te kijken, namelijk Daemon X Machina. De nieuwe game van Armored Core-producent Kenichiro Tsukuda wordt een actiegame waarin je de controle krijgt over een Arsenal mech die zich een weg moet banen langs verschillende vijanden.

  Die vijanden worden met een reden voorgeschoteld, want het is jouw taak als Outer om de wereld te beschermen van de oorlog die woedt met een groep die zich de Arms of Immortals noemt. Naast het verhaal is er ook nog een mulitplayer-modus waarin je met vier spelers co-op kunt spelen. Welke modus je ook kiest, je krijgt in ieder geval een mooie artsytle voorgeschoteld waarvan je gedurende de hele game kunt genieten.

  The Legend of Zelda: Link’s Awakening

  20 september - Nintendo Switch

  Wie liever een weekje wacht om zijn zuurverdiende centen over de balk te smijten, doet dit waarschijnlijk met een goede reden. Dat zijn waarschijnlijk gamers die zin hebben om een gloednieuw avontuur met Link te ervaren. Of, nou ja, een bekend avontuur in een nieuw jasje.

  De remake van de Game Boy-klassieker uit 1993 komt op 20 september uit op de Nintendo Switch en brengt naast een nieuwe artstyle nog een aantal veranderingen met zich mee. Zo krijgt de game een modus waarin je zelf dungeons kunt gaan maken a la Super Mario Maker. Ook zit de game vol met leuke verwijzingen naar het origineel en krijgt de game extraatjes, waaronder amiibo ondersteuning.

  Untitled Goose Game

  20 september - Nintendo Switch, PC

  Dat een grote titel als The Legend of Zelda: Link’s Awakening uitkomt wil natuurlijk niet zeggen dat er geen ruimte meer is voor de wat kleinere titels. Zo komt er op 20 september ook een hele bijzondere indiegame uit die we deze maand selecteren als indietitel van de maand om je oog op te houden. We hebben het natuurlijk over Untitled Goose Game. Als je denkt dat we een grapje maken, zit je ernaast, want dat is daadwerkelijk de naam van de game.

  In de game mag je als een irritante gans het leven van buurtbewoners omtoveren tot een hel door zo vervelend mogelijk te zijn en allerlei taken uit te voeren. Van het binnendringen in een moestuin tot de watersproeier aanzetten om de tuinman een nat pak te bezorgen; het zijn allemaal taken die je terug gaat vinden zodra je de game speelt en wij kunnen in ieder geval niet wachten.

  Ni No Kuni: Wrath of the White Witch Remastered

  20 september - PlayStation 4, PC, Nintendo Switch

  Niet alleen de Nintendo Switch krijgt op 20 september grote games, want ook op de PlayStation 4 zijn er games te vinden die erg tof worden. Zo komt de remaster van de originele Ni No Kuni dan uit. Het origineel werd in 2013 overspoeld met lof dankzij de uitstekende samenwerking tussen Level-5 en befaamde animatiestudio Studio Ghibli.

  In de RPG ga je een hartverwarmend verhaal tegemoet met de jonge Oliver. Nadat hij per ongeluk in de mysterieuze wereld Ni No Kuni terechtkomt beleeft hij een groot avontuur. Dit avontuur ga jij samen met Oliver beleven in deze grote RPG vol prachtige animatie en oorstrelende muziek. We zijn niets minder gewend van het Disney van Japan.

  Mario Kart Tour

  25 september - iOS, Android

  Eind september is het dan eindelijk zover: Mario Kart komt naar de mobiele telefoon! In het nieuwste avontuur van iedereens favoriete loodgieter scheur je over de baan in parcours die zowel gebaseerd zijn op locaties rondom de wereld als bekende parcours uit eerdere games.

  De gameplay zal wel iets anders zijn dan je van Mario Kart gewend bent, want je hoofd de telefoon niet op z’n kant te draaien. Racen doe je door met je vinger goed en precies de richting aan te geven. Het is een bijzondere transitie aangezien Mario Kart op de Wii juist het concept introduceerde om via motion controls te sturen en dit op de telefoon uitermate geschikt lijkt. Vanaf 25 september kun je zelf uittesten hoe Mario Kart Tour speelt.

  FIFA 20

  27 september - PlayStation 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

  We sluiten deze maand af met een game die jaarlijks tot een van de grootste behoord en dan hebben we het natuurlijk over FIFA 20! De nieuwste titel in de populaire voetbalreeks brengt een oude bekende terug, namelijk FIFA Street. De nieuwe variant heet FIFA VOLTA en zit standaard in de game.

  Alleen Switch-gebruikers hebben deze modi niet, maar die kunnen nog steeds, net als anderen, genieten van een goede pot 11 tegen 11. Alleen kan niemand Juventus gebruiken, want de rechten van die club liggen exclusief bij PES dit jaar. Dat wordt dus als Ronaldo spelen onder een andere clubnaam, namelijk Piemonte Calcio.

  De tofste gamereleases van september 2019

  Er staan deze maand in ieder geval weer genoeg games te popelen om gespeeld te worden. Laat ons in de reacties weten welke game jij gaat halen en welke je graag nog meer had willen zien.

  Monster Hunter World

  Verkijgbaar vanaf 26 january 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.