Vijf toffe Diablo III Switch features

  Duizenden demonen vernietigen, exclusieve gear ontvangen en keuze uit zeven speelbare karakters: dat is Diablo III op de Nintendo Switch. De Diablo III: Eternal Collection komt op 2 november uit. Dit zijn vijf toffe Diablo III features voor de Nintendo Switch.

  Diablo III op de Nintendo Switch bevat alle toffe features

  Diablo III werd op 15 mei 2012 uitgebracht voor pc. Diablo III was meteen populair; er werden binnen de eerste 24 uur na de release 3.5 miljoen versies van de game verkocht. Dat is inmiddels alweer ruim zes jaar geleden, maar Blizzard heeft in de tussentijd niet stilgezeten. Op 3 september 2013 werd de populaire actie avonturen game uitgebracht voor de PlayStation 3 en Xbox 360. En op 19 augustus 2014 kwam Diablo III uit voor de current-gen consoles: de PlayStation 4 en Xbox One.

  Op 25 maart 2014 werd de Reapers of Souls uitbreiding uitgebracht en dat betekende nog meer demonen om aan jouw zwaar te rijgen. Maar daar bleef het niet bij, want op 27 juni 2017 werd het Rise of the Necromancer pakket uitgebracht. En dat betekende nog meer extra content. Wanneer je de Diablo III Eternal Collection voor de Nintendo Switch aanschaft, krijg je hier alle extra content, inclusief twee extra classes, gratis bij.

  De zeven beschikbare classes in Diablo III voor de Switch

  Door middel van deze twee uitbreidingen zijn er naast de vijf originele karakters uit Diablo III twee extra karakters beschikbaar. De crusader werd toegevoegd in de Reapers of Souls uitbreiding. Dit karakter maakt gebruik van fysieke kracht en meestal een shield en een flail. Deze wapens worden beide volop gebruikt in het gevecht. Met de crusader kun je op een paard rijden, waardoor je sneller bent en kan tegenstanders uitdagen.

  Het tweede ‘nieuwe’ karakter is de necromancer. Dit karakter werd beschikbaar gemaakt in het Rise of the Necromancer pakket. De necromancer hebben we eerder al gezien in Diablo II, maar de necromancer in Diablo III is een versie die meer is gericht op de dood. Dit karakter maakt gebruik van spreuken. Necromancer kan de overledenen beheersen en gebruikt bloed om de magische krachten te versterken.

  Dit zijn de andere classes die beschikbaar zijn sinds de release van Diablo III in 2012:

  • Witch Doctor
   • Gebaseerd op necromancer uit Diablo II
   • Meer op voodoo gericht.
  • Barbarian
   • Gebaseerd op gelijknamige class uit Diablo II.
   • Enorme fysieke kracht
  • Wizard
   • Gebaseerd op sorceress uit Diablo II en sorcerer uit Diablo
   • Kan teleporteren en verschillende spreuken gebruiken
  • Monk
   • Niet gebaseerd op een eerder Diablo karakter
   • Gebruikt martial arts om tegenstanders te verslaan
  • Demon Hunter
   • Combinatie van amazon en assassin classes uit Diablo II
   • Maakt gebruik van pijl en boog, bommen en kleine messen

  Multiplayer - Co-op en Nintendo Switch Online

  Wat maakt Diablo III nóg leuker? Juist, samen met vrienden spelen. Diablo III kan op de Nintendo Switch op twee manieren met anderen worden gespeeld. Ten eerste kun je online spelen. Hiervoor heb je sinds kort wel een Nintendo Switch Online abonnement voor nodig. Op deze manier kun je met maximaal drie anderen de strijd aangaan tegen de kwaadaardige Diablo.

  De Nintendo Switch kan, naast gekoppeld aan een televisie, ook in de handheld-modus worden gespeeld. Samen met één tot drie vrienden in de trein of het vliegtuig monsters verslaan is leuk, maar je hebt niet overal een goede internetverbinding. Met de Nintendo Switch versie van Diablo III kun je offline co-op spelen. Zo kun je altijd en overal de strijd aangaan.

  Diablo III Switch bundel

  Voor de echte fans van Diablo III is er een speciale Nintendo Switch bundel. Hierbij worden een aantal leuke extra’s geleverd. Ten eerste is de Nintendo Switch versierd met Diablo III karakters. Ook de Switch houder is versierd met Diablo III artwork. Je krijgt bij deze bundel de digitale versie van de Diablo III Eternal Edition. Er zit een speciale draagtas bij, zodat je je Nintendo Switch veilig mee kunt nemen.

  Daarnaast krijg je een linker- en rechter Joy-Con controller met daarbij polsbandjes voor de veiligheid. Ten slotte wordt er nog een stroomkabel en een HDMI-kabel meegeleverd. De Diablo III Switch bundel kost 379 euro. Een losse standaard Nintendo Switch kost 319 euro en de Diablo III Eternal Edition kost 54,95 euro. Je betaalt dus iets meer voor de speciale editie.

  Bestellen doe je hier!

  Exclusieve Nintendo Switch Diablo III content

  Diablo komt met de Diablo III Eternal Edition voor het eerst naar een apparaat van Nintendo. Daarom zijn er een aantal features die exclusief beschikbaar zijn voor mensen die de Nintendo Switch versie van Diablo III aanschaffen.

  Zo kunnen er stukken uit de Zelda wereld worden teruggevonden in de Sanctuary. Dit is de wereld waarin de Diablo games zich afspelen. Daarnaast krijg je een exclusieve companion pet, een kip genaamd Cucco. Ook krijg je de iconische uitrusting van Ganondorf, die je kunt gebruiken voor de karakters in Diablo III. Ten slotte krijg je nog unieke cosmetische vleugels.

  Diablo III

  Verkijgbaar vanaf 15 may 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.