Top 5 Marvel cast - Vrouwen in de strijd

Article
woensdag, 24 oktober 2018 om 11:16
top 5 marvel cast vrouwen in de strijd 140052 5
Marvel Studios heeft weer flink wat films in de planning staan. Met onder andere The Avengers en Captain Marvel die volgend jaar uitkomen, heeft zij een druk schema. In de afgelopen jaren hebben mannen de hoofdrol gehad, maar Marvel brengt hier nu verandering in. Er zitten namelijk genoeg sterke vrouwen in de cast van Marvel.
Al enkele jaren is Marvel bezig met het maken van een film waarin een vrouw de hoofdrol speelt. Dit is Captain Marvel, die uitkomt op 6 maart 2019.
Er zijn een hoop vrouwelijke Marvel personages. Van de behendige Black Widow tot de slimme Shuri. De vraag is: welke sterke vrouwen zitten er in de cast van Marvel? Je leest het in onze top 5!

5. Storm

Ororo Munroe, oftewel Storm, komt van een lange lijn magische priesteressen uit Afrika. Haar ouders kwamen om toen een bom (of militair vliegtuig) het huis vernietigde. Ororo zat lange tijd opgesloten in het huis, waardoor ze claustrofobie kreeg.
Dankzij haar claustrofobie had ze haar krachten niet altijd onder controle. Hiervoor kreeg ze bij de X-Men een speciale training. Ze nam uiteindelijk de naam Storm aan.
Ze heeft namelijk controle over het weer. Vergis je niet in haar krachten. Het is niet dat ze de zon tevoorschijn haalt wanneer ze het koud heeft. Storm vormt namelijk met gemak een tornado of orkaan, waardoor ze erg gevaarlijk kan zijn.
Storm kan dan wel gevaarlijk zijn, maar ook snel haar controle verliezen. Haar claustrofobie is haar zwakte. Zodra ze dit onder controle houdt, kan ze veel sterker worden.
140070

4. Black Widow

Black Widow kwam ter wereld als Natalia Romanova. Haar ouders stierven toen ze nog jong was, waardoor ze werd opgevoed door Ivan Petrovich. Jaren later besluit ze om een Russische spion te worden. Wanneer de regering zich plots tegen haar keert, vlucht ze naar Amerika. Zo komt ze terecht bij The Avengers.
Ondanks dat ze geen superkrachten heeft, weet Black Widow zichzelf wel te redden. Terwijl verschillende krachtige superhelden om haar heen tegen het kwaad vechten, houdt zij zichzelf staande met enkele vechttechnieken. Ze is een acrobaat en atleet; een voordeel dat ze gebruikt tijdens het vechten.

De Red Room in de comics

Uit de Marvel cast behoort Black Widow tot de sterkste en dat zelfs zonder superkrachten. In de comics heeft ze wel eigenschappen die gezien worden als superkrachten. Deze kreeg ze dankzij haar tijd in de Red Room, een trainingsprogramma waarin jonge vrouwen werden gehersenspoeld. Dit trainingsprogramma zorgde ervoor dat ze een huurmoordenaar werd met superkrachten.
Zo heeft Black Widow een vertraagde veroudering, dankzij de experimenten uit de Red Room. Omdat ze langzamer veroudert, heeft ze ook minder tijd nodig om een wond of breuk te laten genezen.
Met of zonder superkrachten, Black Widow is en blijft één van de sterkste uit de Marvel cast. Of ze nou je tegenstander of bondgenoot is.
140071

3. Scarlet Witch

Een mutant die begon als schurk en uiteindelijk een superheldin werd. Scarlet Witch is geboren als Wanda Maximoff. Ze is de tweelingzus van een andere mutant genaamd Quicksilver (Pietro Maximoff). Na de geboorte van de tweeling sterft hun moeder. Wanda en Pietro hebben daardoor geen fijne jeugd.
Ze worden opgevoed door de zigeuner Django Maximoff. Pas jaren later ontdekken Wanda en Pietro dat ze mutanten zijn. Na een tijdje lid te zijn van een team met superschurken, genaamd de Brotherhood of Mutants, komen ze terecht bij de Avengers. Hier nemen ze nieuwe namen aan, Scarlet Witch en Quicksilver.

Chaos magie

Haar naam doet vermoeden dat ze een heks is, maar eigenlijk is ze gewoon een mutant. Ze heeft verschillende superkrachten waaronder telekinese, teleportatie en het weerstaan van telepathische aanvallen.
Scarlet Witch's krachten worden het beste omschreven als chaos magie. Ze manipuleert de realiteit naar haar eigen voordeel. Agatha Harkness trainde Scarlet Witch in hekserij, waardoor ze meer controle kreeg over haar krachten. Ze zou zelfs iemand zo sterk als Thor kunnen verzwakken door emotionele pijn in de vorm van hallucinaties te veroorzaken.
Haar mentale stabiliteit is een belangrijke factor. Scarlet Witch heeft mentale inzinkingen vanwege de trauma's die heeft opgelopen. Zo is ze natuurlijk haar moeder kwijtgeraakt toen ze jong was. Later kwam ze erachter wie haar vader is en wat voor slechte dingen hij had gedaan. Samen met haar broer heeft Scarlet een hoop doorstaan. Het is zowel haar kracht als haar zwakte.
140072 3

2. Captain Marvel

Captain Marvel is een heldin die we een jaar geleden alleen nog in de stripboeken zagen. Momenteel wordt er hard gewerkt aan haar eerste film. In de eerste trailer zagen we al enkele beelden van Brie Larson als Captain Marvel. Nu is het nog een paar maanden wachten voordat de sterke superheldin naast de Avengers staat.
Wat maakt Carol Danvers (Captain Marvel) eigenlijk zo sterk? Het feit dat ze een perfect samengesmolten mengeling is tussen een Kree en mens maakt haar resistent tegen de meeste gifstoffen. Maar ze heeft nog veel meer superkrachten die ze gebruikt in de strijd.

De krachtige Carol Danvers

Ze is sterker dan welk mens dan ook en heeft ze een beperkte zesde zintuig. Ook beschikt ze over een bovenmenselijke uithoudingsvermogen en kan ze vliegen. Energie absorberen en manipuleren is ook niet moeilijk voor Captain Marvel. Ze kan nog meer manipuleren, namelijk realiteit. Ze creëert gemakkelijk illusies om je voor de gek te houden. Ze heeft daarnaast controle over hitte, licht, zwaartekracht en (kosmische) straling.
Probeer je Captain Marvel te doden? Dan heb je flink wat geluk nodig. Haar lichaam weet zichzelf weer met gemak te herstellen. Daarnaast biedt haar lichaam weerstand tegen een hoop schade. Noem Captain Marvel maar kogelbestendig.

Wie ben ik?

De geheugenverlies en gesplitste persoonlijkheid maken het lastiger voor Carol om de superheldin Captain Marvel te zijn. Daarnaast is en blijft Carol menselijk. Iets wat haar grootste kracht kan zijn, maar ook een zwakte. In de Captain Marvel trailer lijkt het erop dat Carol geheugenverlies heeft. Of de onzekerheden haar in de film zullen tegenhouden, is nog maar de vraag.
140073 5

1. Jean Grey (Dark Phoenix)

Jean Grey is een mutant met telekinetische en telepathische krachten. Ze werd als mutant geboren, waardoor haar ouders hulp zochten bij experts. Jean is namelijk de enige mutant in haar familie en werd een gevaar voor haar omgeving. Dankzij Charles Xavier en de X-Men leert ze omgaan met haar krachten. Vandaar dat ze uiteindelijk lid wordt van de X-Men.

Haar krachten

Jean heeft een hoop verschillende superkrachten zoals telekinese, telepathie en materie transmutatie. Met haar telepathische krachten kan ze zichzelf en anderen verdedigen. Ze kan haar vijanden tijdelijk verlammen, hun persoonlijkheid aanpassen en geheugenverlies veroorzaken.
Haar telepathische krachten zijn het sterkst. Zo kan ze bijvoorbeeld met dieren communiceren. Ze is zelfs instaat om haar gedachten in iemands hoofd te projecteren. Daarnaast heeft Jean een ongelooflijk sterke empathische kracht. Ze kan gevoelens en emoties van anderen controleren, manipuleren en veranderen.

De sterkste kant van Jean Grey

De Phoenix Force is een van de oudste kosmische entiteiten. Zodra Jean een link heeft met de Dark Phoenix is ze erg sterk. Haar grootste kwetsbaarheid is haar emotionele stabiliteit. Zodra ze emotioneel instabiel is verliest ze de controle over haar krachten. In deze situatie is ze vaak een groter gevaar voor anderen dan voor haarzelf.
Als Dark Phoenix heeft Jean Grey de macht om het universum te vernietigen. Als de twee in harmonie zijn, verandert Jean in The White Crown Phoenix. Wanneer ze getransformeerd is naar deze ultieme vorm, kan ze het universum net zo makkelijk genezen als dat ze het kan vernietigen.

Marvel cast - Welke vrouwen zijn het sterkst?

Er zijn een hoop sterke vrouwen in de cast van Marvel. Denk aan Gamora, The Wasp en Jessica Jones. Ze kunnen blijven trainen om sterker en sterker te worden. Maar wie vind jij momenteel de sterkste vrouw van de Marvel cast?