Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee gameplay demo uitgelicht

Article
woensdag, 24 oktober 2018 om 15:22
pokemon lets go pikachu eevee gameplay demo uitgelicht 140654 4f1659705438
Tijdens Firstlook Festival 2018 kregen we de kans een demo van Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee te spelen. De populaire spellenserie rond de verzamelbare monstertjes keert terug naar z'n roots tijdens z'n debuut op de Switch, en bevat ook spelelementen van de mobiele game Pokémon Go! In dit artikel wordt de Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee demo uitgelicht.
Vanaf 16 november kunnen Pokémon fans terugkeren naar de plek waar het allemaal begon; de Kanto regio. In Pokémon: Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee leggen spelers deze nostalgische reis af op zoek naar alle 151 Pokémon en om de beste trainer aller tijden te worden, met een Pikachu of Eevee aan je zijde!
Tijdens de Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee speelsessies gedurende Firstlook Festival 2018 voelden bezoekers zich eindelijk na al die jaren een échte Pokémontrainer! Bij de Nintendo booth konden fans namelijk een demo van de opkomende Switch titel proberen, gepaard met de gloednieuwe Poké Ball Plus controller. Wij kregen de kans om deze demo uitgebreid te spelen, en op de volgende pagina's lichten we de demo uitgebreid uit.
140731 4

Boswandeling

In Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee keren spelers terug naar de ondertussen legendarische plek waar het allemaal begon; de Kanto regio, het thuis van de wereldberoemde eerste generatie Pokémon. Deze plek bevat zo'n zeven verschillende steden, twee dorpen en een inactieve vulkaan. Het is jouw droom als jonge Pokémontrainer om de acht gymleaders te verslaan, de sterkste uitdagers in Kanto te vinden om uiteindelijk bekroond te worden tot Pokémon kampioen.
In de demo van Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee kregen we maar één stukje te zien van de Kanto regio, namelijk Viridian Forest. Dit grote bos vol met voornamelijk Bug en Flying type Pokémon ligt tussen Viridian City en Pewter City in en dient als één van de eerste uitdagingen voor nieuwe Pokémontrainers.
Tijdens ons avontuur in Viridian Forest kwamen we veel verschillende soorten Pokémon tegen. Veel van deze Pokémon waren extra in de demo gestopt om een goede impressie te geven van de nieuwe wanneer waarop Pokémon gevangen worden in dit spel, gebaseerd op het interactief Pokéballen werpen zoals in Pokémon Go! Tijdens onze speeltijd kwamen we namelijk zelfs een Jigglypuff tegen in Viridian Forest!
140732 4

De Poké Ball Plus

Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee introduceert een nieuwe manier van Pokémon vangen, dankzij de Poké Ball Plus! Deze gloednieuwe controller oogt als een heuse Pokéball, maakt geluid, trilt en kan zelfs verschillende kleuren weergeven tijdens het spelen.
De tijd van Pokémon vangen door simpel op wat knoppen te drukken is voorbij, want in Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee moet je in beweging komen om je ze allemaal te vangen! Je houdt de Poké Ball Plus in je hand zoals een echte bal. Het apparaat rust in de palm van je hand en met je middel of ringvinger raak je de analoge knop aan, die in het midden van de Poké Ball Plus zit. Met de analoge knop beweeg je jouw personage in het spel en door de knop in te drukken selecteer je opties in het spel.
140733 4

Vang ze allemaal!

Nu is het tijd om Pokémon te vangen. Door tijdens je wandeling in Viridian Forest naar een zichtbare wilde Pokémon toe te lopen start je de strijd. Je hoeft de wilde Pokémon niet meer te verzwakken zoals je misschien gewend bent, maar je begint gelijk met Pokéballen gooien, net als in Pokémon GO.
Hoe gooi je een Pokébal? Vrij simpel; door het letterlijk te doen. Met de Poké Ball Plus controller in je hand maak je een gooibeweging, en dankzij de bewegingsbesturing van het apparaat wordt dit vertaald naar het spel. Pokémon vangen voelde nog nooit zo echt!
Net als in Pokémon Go! toont het spel een groene cirkel die laat zien waar jouw Pokébal landt en hoe groot de kans is dat je de wilde Pokémon vangt. De bedoeling is om een schot in de roos te werpen wanneer de groene cirkel het kleinst is om de wilde Pokémon heen.
Wanneer je de Pokébal juist gooit, verdwijnt de wilde Pokémon in de bal. De Poké Ball Plus begint nu te trillen en licht te geven. Na het apparaat drie keer heeft getrild, geeft het een mooi groen licht weer dat aangeeft dat de Pokémon succesvol is gevangen. Gefeliciteerd met je eerste Pokémon! Nu heb je er nog 150 te gaan.
140734 4

Controller on the Go

Klinkt de Poké Ball Plus jou allemaal een beetje te ‘’gimmicky’’ in de oren? Geen zorgen, want Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee is ook prima speelbaar zonder deze controller. Maar zonder de Poké Ball Plus mis je wel een speciaal stukje interactie met het spel, want Pokémon vangen was nog nooit zo realistisch als nu.
Daarnaast heeft de Poké Ball Plus ook nog eens een functie met Pokémon Go! Je kunt de controller meenemen voor onderweg, en als de Poké Ball Plus verbonden is met je smartphone geeft het apparaat aan wanneer er een wilde Pokémon in de buurt is om te vangen. Zolang de Poké Ball Plus\ verbonden is met je smartphone houdt het apparaat zelfs bij wat voor afstanden je aflegt, wat handig is om eieren uit te broeden en snoepjes te bemachtigen om je Pokémon mee te versterken.
Tenslotte kunnen spelers één van hun Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee bewaren en meenemen naar buiten in de Poké Ball Plus. Wanneer je de controller schudt, hoor zelfs de Pokémon die erin zit. Elke Poké Ball Plus wordt geleverd met een exclusieve Pokémon die in je controller woont, namelijk de mythische Pokémon Mew. Mew is alleen te bemachtigen door de Poké Ball Plus aan te schaffen, dus voor de ijverige Pokémon Trainers onder ons is de Poké Ball Plus verplichte kost!
140735 4

Je bent nooit alleen

We moeten nog even wachten tot 16 november voordat we met Pikachu of Eevee op avontuur mogen, maar na het spelen van deze demo hebben wij er in ieder geval erg veel zin in.
Nog iets om naar uit te kijken is het feit dat Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee ook nog eens geheel met z'n tweeën speelbaar is! Geef een Joy-Con aan je medespeler en ga samen op pad om de wereld van Pokémon te verkennen. Het spel verliest hierdoor wel wat uitdaging, aangezien het spel gebouwd is met één persoon in gedachte. Maar als jij en je partner een leuke tijd hebben maakt dat niet uit!
Tenslotte is het ook weer mogelijk om Pokémon achter je aan te laten lopen, zoals in Pokémon Yellow en Heartgold & Soulsilver. Deze mogelijkheid is erg geliefd onder Pokémon fans, want het is natuurlijk ontzettend gaaf om te zien dat jouw favoriete Pokémon aan jouw zijde staat!
Alle 151 Pokémon kunnen achter je aanlopen, maar wel maar ééntje tegelijkertijd. Dit geldt niet voor de Pikachu of Eevee die je aan het begin van je reis krijgt, want die zit altijd lief op je schouder of hoofd. Op bepaalde Pokémon kun je zelfs rijden of vliegen, je band met je team was nog nooit zo sterk als in Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee!
Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eeveeâââââââ verschijnt op 16 november voor de Nintendo Switch. Ben jij klaar om Kanto (opnieuw) te verkennen? Weet je al welke versie je gaat halen? Pre-order dan nu Pikachu of Eevee en ga vanaf 16 november op een klassiek Pokémon avontuur!

Populair Nieuws