Nintendo Switch Online komt binnenkort uit

Er is een gratis proefperiode van zeven dagen mogelijk, daarna kost de service 19,99 euro per jaar of je kan 3,99 euro per maand betalen. Je kunt er ook voor kiezen om een gezinsabonnement te nemen. Hiervoor betaal je dan 35 euro per jaar, maar dan kunnen er wel acht verschillende Nintendo-accounts aan gekoppeld worden. De dienst bevat een cloud saving functie, waarbij je de progressie in games online op kunt slaan. Abonnees krijgen toegang tot exclusieve kortingen en veel verschillende klassieke NES-games, zoals Super Mario Bros en The Legend Of Zelda.

Meer informatie over de Nintendo Switch Online op 14 september

De nieuwe Nintendo Direct zou eigenlijk al in de nacht van 6 op 7 september worden uitgezonden, maar in verband met de aardbevingen in Japan, dat 8 levens kostte, is deze uitgesteld. Los van de ledenservice, zal de show 35 minuten duren en zal voornamelijk gaan over de nieuwe Switch- en 3DS-games die in de toekomst uit zullen komen. In onze special lees je meer over de verwachtingen van de show.

Er zullen meer details komen over andere platforms, aanbiedingen en welke NES-games het precies zijn, zegt Nintendo. Die details zullen bekend worden gemaakt tijdens het Direct-evenement dat dondernacht (Nederlandse tijd) plaatsvindt.