En voor iedereen die denkt dat Fortnite voornamelijk op de PC wordt gespeeld, die zal zich verbazen. Opvallend is dat Fortnite nu officieel de grootste console game van het moment is. De free-to-play-game komt ver boven populaire titels als Far Cry 5 en FIFA 18 uit.

Fortnite populariteit enorm toegenomen

Dit resultaat is uitzonderlijk. In een rapport van SuperData Research wordt duidelijk dat de game vorige maand maart op de alle platformen wereldwijd ruim 223 miljoen dollar omgezet behaalde. Als dit wordt vergeleken met de omzet van de maand ervoor, dan is er ruim 73 procent meer omzet gemaakt. Dit is natuurlijk een ontzettend grote stijging.

In populariteit wint Fortnite het van games als PlayerUnknown's Battlegrounds en Counter-Strike: Global Offense. Die populariteit is niet gek, eerder gaven wij al verschillende redenen waarom Fortnite zo immens populair aan het worden is. Het lijkt erop dat Fornite de komende tijd nog wel populairder zal worden. De game wint nieuw terrein in China en kan met een mogelijke Switch-release ook weer een nieuwe groep spelers bereiken.

Hoelang nog populair?

De vraag is daarentegen hoelang dit doorzet. Vooralsnog lijken spelers nog lang niet op het spel uitgekeken, maar andere games hebben laten zien dat grote populaire games over de tijd toch weer een groot deel van hun populariteit verliezen. Ontwikkelaar Epic Games komt in ieder geval regelmatig met nieuwe updates en content.

Zo is er naast de stroom van nieuwe content ook onlangs nog een nieuw seizoen van de game aangekondigd.