Vijf tips om Black Friday te overleven

Article
woensdag, 27 november 2019 om 18:02
euro 1557431 1920f1574872754
Het is weer bijna Black Friday: de dag dat veel retailers stunten met prijzen en hordes aan klanten de winkels bestormen. Het is een goede dag om in te slaan, maar voor je het weet sta je in het rood. Daarom hebben we een paar tips op een rijtje gezet, zodat je de dag een beetje kan overleven.

Zet een budget voor jezelf

Voordat je begint met een shopping spree op Black Friday is het misschien slim om ervoor te zorgen dat je een budget voor jezelf hebt ingesteld of zet een andere grens voor jezelf. Als je fysiek gaat shoppen is het ook een goed idee om het geld contant in je portemonnee te stoppen en je pinpas thuis te laten. Op die manier kan je nooit over je budget gaan.
Met een bedrag dat je voor jezelf reserveert zal je een stuk minder snel als een kip zonder kop je zuurverdiende geld uitgeven. Een ander systeem dat je kan gebruiken is focussen op een paar producten. Wil je bijvoorbeeld echt een Switch kopen, dan spreek je met jezelf af dat je alleen de console van Nintendo mag kopen. Oké en misschien nog een game of twee erbij.

Kijk goed rond bij alle winkels

Het is aanlokkelijk om direct je slag te slaan wanneer je een product in de aanbieding ziet waar flink wat korting op geldt. We weten dat het moeilijk is, maar probeer je nog even in te houden. Ga eerst andere webshops af om te kijken of het wel écht de laagste prijs is op dat moment.
Hoeveel korting een product ook krijgt, het is altijd mogelijk dat de concurrent nog meer aan het stunten is met de prijzen. Bovendien willen sommige winkels ook wel eens de ‘normale’ prijs aanpassen, zodat het lijkt alsof er wel heel veel korting is. Op onze overzichtspagina kan je de Black Friday-prijzen van meerdere webshops bekijken, zodat je snel kan zien waar je de beste deal kan vinden.
no money 2070384 1280f1574873176

Leen geen geld

Met Black Friday zijn er zoveel producten in de aanbieding dat je af en toe het gevoel hebt dat je alles wel wil kopen. Die nieuwe TV die je al een tijdje in het vizier hebt is bovendien nu wel heel aantrekkelijk geprijsd. Voor al die mooie spullen heb je alleen wel geld nodig.
Het lijkt misschien wel een goed idee om wat geld te lenen zodat je vrijdag een product voor de beste prijs kan aanschaffen, maar de reclamespotjes liegen niet: geld lenen kost geld. Geef alleen euro’s uit die daadwerkelijk op je rekening staan. Anders zal voor je het weet de deurwaarder langskomen om die nieuwe TV mee te nemen.

Koop alleen noodzakelijke producten

Hoge kortingen kunnen extreem aanlokkelijk zijn. Als er een sticker op is geplakt met 50 procent of misschien wel 75 procent korting, dan heb je het product vaak al in een seconde in je fysieke of digitale mandje gegooid. Probeer jezelf alleen een beetje te beheersen tussen al die mooie deals.
Denk eerst goed na of je een product, of het nou een game is of een nieuwe monitor, wel echt nodig hebt. Onze bibliotheek op Steam staat bijvoorbeeld vol met games die nog nooit zijn gespeeld. Destijds waren ze wel heel erg goedkoop, maar het is alsnog zonde wanneer je er nooit iets mee doet. Denk dus goed na voordat je overgaat tot de aanschaf van een product: heb ik het wel echt nodig?
four white sale boards 1591055f1574873308

Kijk de kat uit de boom

Black Friday is officieel pas op vrijdag 29 november, maar in de dagen voor de stuntdag hebben veel winkels al kortingsstickers op hun producten geplakt. Probeer je in te houden tijdens deze zogeheten Black Friday pre-sales, want de geschiedenis leert ons dat op Black Friday zelf de echte klappers komen.
Het is zonde om vandaag of morgen al je budget te besteden, terwijl je een dag later een stuk goedkoper uit was geweest. Natuurlijk kan het gebeuren dat het product dat je voor ogen had op Black Friday zelf al is uitverkocht, maar dat is helaas het risico dat erbij komt kijken. Wil je de gok echt niet wagen moet je nu je slag slaan, maar anderzijds is het een beter idee om te wachten tot aankomende vrijdag.

Populair Nieuws

Laatste Reacties