Tip voor de Switch: Kirby’s Dream Buffet

Article
zondag, 18 september 2022 om 15:00
kirbys dream buffetf1663318870
Heb jij zin in een smikkeltoernooi? En kun je vijftien euro missen? Dan is Kirby’s Dream Buffet op de Switch wellicht wat voor jou.
Kirby’s Dream Buffet is een eShop titel met de roze bol in de hoofdrol. Dat het tijd is voor een wat kleiner avontuur is logisch, want Kirby speelde eerder dit jaar nog de hoofdrol in Kirby and the Forgotten land. Eigenlijk is Dream Buffet maar een heel klein spelletje, maar dat maakt het niet minder leuk om er toch wat over te vertellen.

Wat is het?

Kirby’s Dream Buffet is min of meer een party game. In een klein toernooi moet je als Kirby door levels rollen en zoveel mogelijk eten. Het heet dan ook niet voor niets een smikkeltoernooi. Je start met nog een paar andere Kirby’s waarbij je in een vrolijk level, dat vol ligt met zoet voedsel, een weg naar de finish moet halen. Dit doe je al rollend, terwijl je objecten moet ontwijken en diverse aardbeien op moet eten. Hoe meer aardbeien je eet, hoe beter. Gelukkig kan je online niet misselijk worden, dus dat scheelt een hoop. Waarom je zoveel mogelijk van die rode vruchten moet eten is simpel: dan word je groter én word je sneller.
En die snelheid heb je nodig om de race te winnen en als eerste bij de finish te komen, waar aardbeientaarten wachten. Na dit potje volgt een minigame waarbij je zoveel mogelijk vallende aardbeien op moet eten om te winnen. Daarna volgt weer een race en tot slot moet je je medespelers van de tafel vegen en hun aardbeien opeten. Wie aan het einde wint, is de zwaarste Kirby van het toernooi. Jawel, dat is weer eens een omgekeerde volgorde, die flink ver weg staat van de werkelijkheid.
De game is eigenlijk heel eenvoudig qua opzet, maar wel ontzettend mooi gemaakt. Het is een feest om je in allerlei levels vol eten te wanen en veel te mogen eten. Ook is het goed om te zien dat het geen snoep is dat gegeten wordt, maar fruit. Het leuke is bovendien dat je tijdens racen en gevechten krachtsnacks kunt tegenkomen waarmee je andere spelers kunt dwarsbomen. Het zijn trucjes om net even te kunnen winnen en waarmee het party gedeelte goed zichtbaar wordt.

Welke opties zijn er?

In totaal ondersteunt de game tot en met vier spelers. Al kun je ook een wedstrijd alleen spelen, tegen de computer. Verder kun je offline met vrienden spelen, online en ook lokaal met zijn tweeën strijden. Mocht je een Switch op kantoor hebben staan, is dit typisch zo’n party game die je snel even opstart in de pauze. Leuk voor tussendoor, maar niet om uren achter elkaar te spelen.

Populair Nieuws