De beste kinderfilms van 2020 op een rij

Article
woensdag, 30 december 2020 om 16:00
beste kinderfilms van 2020f1607428759
Het kalenderjaar loopt alweer tegen het einde, altijd een goed moment om de balans op te nemen. Het jaar 2020 stond grotendeels in het teken van een pandemie, maar er waren hier en daar gelukkig ook wat licht puntjes. En zo ook voor onze jongere medemens verschenen er een aantal mooie films, maar waren nou eigenlijk de beste? Dit zijn de beste kinderfilms van 2020.

Onward

Afgelopen jaar verschenen er in de bioscopen relatief weinig nieuwe films, dit kwam natuurlijk vanwege corona. Maar één Disney-Pixar film verscheen nog voor de eerste golf in de bioscoop. En hier hebben we het natuurlijk over de animatiefilm Onward. De film kwam wel ‘pas’ op 4 maart in Nederland uit, en draaide daarom maar kort in de Nederlandse bioscopen.
In Onward horen we onder andere Tom Holland, Chris Pratt en Julia Louis-Dreyfus. Het verhaal gaat over twee elvenbroers die hun vader hebben verloren. Na deze ingrijpende gebeurtenis besluiten ze op ontdekkingsreis te gaan met de vraag of er enige vorm van magie bestaat.

Sonic the Hedgehog

In het pre-corona tijdperk verscheen ook de film Sonic the Hedgehog. De film was in commercieel opzicht een enorm succes en het tweede deel is dan ook al aangekondigd. In film horen we Ben Schwartz als Sonic en zien we niemand minder dan Jim Carrey als Dr. Robotnik. Sonic zou er in de film in eerste instantie overigens eerst heel anders uit zien, maar hier kwam zoveel kritiek op dat het toch maar werd aangepast.
In Sonic the Hedgehog doet de overheid er alles aan om Sonic te pakken. Sonic zit in San Francisco en probeert te vluchten voor de kwade Dr. Robotnik. Sonic krijgt hierbij gelukkig wel de steun van Sheriff Wachowski.

Wolfwalkers

In de bioscopen verscheen de laatste maanden vrijwel niks nieuws, maar via andere kanalen verschenen er wel veel nieuwe films. Wat dacht je bijvoorbeeld van de film Wolfwalkers, de film is sinds eind november te zien op Apple TV en mocht zeker niet in dit overzicht ontbreken.
In Wolfwalkers gaat oud-soldaat Bill Goodfellowe samen met zijn dochter Robyn het Wolfland in. De twee komen naar het Wolfland met maar één doel: het uitroeien van de laatste wolvenroedel. Goodfellowe hoopt dat zijn dochter op deze manier een beter leven zal krijgen, maar wanneer zijn dochter wordt gebeten door een wolf neemt het verhaal een onverwachte wending.

The One and Only Ivan

Maar niet alleen Apple TV bracht dit jaar een nieuwe kinderfilm, ook Disney+ kwam op haar beurt met een nieuwe kinderfilm. Op Disney+ kunnen we nu namelijk kijken naar de film The One and Only Ivan.
De film gaat zoals als de naam al een beetje weggeeft over Ivan. Ivan is een aardige gorilla die achter een glazen wand in een winkelcentrum woont. Ivan woont al zo lang in gevangenschap dat hij bijna vergeten is waar hij van dan komt en hoe mooi het daar was. Ivan brengt zijn dagen grotendeels televisiekijkend en schilderend door en wordt bevriend met een olifant en een hondje die daar ook wonen. Wanneer er nog een klein olifantje in het winkelcentrum komt besluit Ivan zijn leven drastisch te veranderen.

Over the Moon

Maar ook Netflix bracht dit jaar een mooie kinderfilm uit. Sinds eind oktober kunnen we op Netflix namelijk genieten van de animatiefilm Over the Moon. De Netflix Original gaat over een dapper jong meisje dat het bestaan van de legendarische maangodin wil bewijzen. Hiervoor bouwt ze zelf een raket en gaat ze op een spannend avontuur. Of het gaat lukken is nog maar de vraag, maar een spannende zoektocht wordt het zeker.

Phineas and Ferb the Movie: Candase Against the Universe

En tot slot brachten ook Phineas and Ferb dit jaar een nieuwe film uit op Disney+. Phineas and Ferb the Movie: Candase Against the Universe is sinds eind deze zomer te zien en mocht natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht.
In de nieuwste film wordt Candase, de zus van Phineas and Ferb ontvoerd door een stel aliens. Ze is ontvoerd naar zo’n beetje de andere kant van het universum, maar de broertjes Phineas and Ferb doen er natuurlijk alles aan om hun zus te redden.

Populair Nieuws