De tien tofste Dragon Ball FighterZ personages

  "Ka-me-ha-me-haaa!" Als je Dragon Ball kent moét je weten van welk stoere personage deze kreet komt. Voor het aankomende Dragon Ball FighterZ zijn maar liefst vierentwintig vechters bevestigd, waarvan er elf in de beta zaten. Wij lichten hieronder de tien tofste Dragon Ball FighterZ personages toe.

  Door de animeserie heen zijn er behoorlijk wat mensen, saiyans, namekians en andere aliens met elkaar op de vuist gegaan. Heel wat gave personages hebben in Dragon Ball, Z, GT en het huidige Super gevochten alsof hun leven ervan afhing, wat in veel gevallen ook op ging. Dragon Ball FighterZ bevat de meest iconische personages maar met gelijke kansen, waardoor je zelfs als Krillin kunt winnen van Frieza.

  10. Adult Gohan

  Alhoewel Gohan op volwassen leeftijd lang niet zo’n toegewijde vechter meer is als hij in zijn vroege jaren was, blijft hij toch een van de coolere Dragon Ball personages. Al is het maar omdat hij de zoon van Goku is én hij ooit Cell heeft verslagen. In de heeft hij bovendien een paar flinke trucjes in huis.

  De volwassen versie van Gohan weet namelijk hoe hij in een Ultimate vorm moet transformeren, waardoor hij extra schade toedeelt en zijn special- en superaanvallen verbetert. Ook kan hij een zogeheten Family Kamehameha uitvoeren, waarbij hij samen met Goten en Goku de blauwe lichtstraal op de tegenstander afvuurt.

  9. Cell

  In de animeserie betekende het gevecht met Gohan zijn einde, maar hij doet vrolijk mee als één van de Dragon Ball FighterZ personages. Cell is in zijn perfecte vorm te kiezen en daarmee een van de stoerste en krachtigste bad guys uit de serie. In de game zul je hem een aantal bekende aanvallen kunnen laten uitvoeren.

  Cell is namelijk gecreëerd uit het DNA van ’s werelds beste vechters, dus heeft qua vechtstijl een mix van die van hen. Zo kun je als level 1 superaanval een Energy Field oproepen, waarna een groen schild ontstaat dat je tegenstander achteruit blaast. Gaver is de Solar Kamehameha, een gigantische en allesvernietigende aanval.

  8. Frieza

  Eén van de meest gevreesde en kwaadaardige heersers uit het melkwegstelsel is Frieza. De witpaarse alien kan met het wijzen van een vinger al een planeet opblazen, dus we snappen heel goed dat je bang moet zijn voor hem.

  Ook in Dragon Ball FighterZ is Frieza prima in staat te laten zien wie de baas is. Met een Death Ball als level 1 superaanval tovert hij een grote, paarse energiebal tevoorschijn. Zijn level 3 aanvallen zijn ook niet de minste. Zo kun je tijdelijk in een gouden Frieza uit Dragon Ball Super veranderen, met een Nova Strike de grond invliegen en vijanden verrassen met de Surprise Death Beam.

  7. Vegeta

  Hoe kan een Dragon Ball game compleet zijn zonder Vegeta? De eeuwige tegenhanger van Goku, de man die als prins geboren is en het niet kan verkroppen dat hij in de schaduw staat van een simpele ‘low class warrior’. De onverzadigbare drang om zich te bewijzen is wat Vegeta zo’n tof personage maakt en superaanvallen als Final Flash en Big Bang Attack mogen uiteraard niet ontbreken in de game.

  6. Kid Buu

  Als er een slechterik genoemd moet worden die mogelijk nog kwaadaardiger is dan Frieza zou het Kid Buu kunnen zijn. Dit roze wezen is namelijk een letterlijke afspiegeling van al het slechte, zijn bestaan draait puur om vernietiging.

  Ook hij behoort tot de Dragon Ball FighterZ personages en heeft een arsenaal aan unieke aanvallen. Hij mag dan klein zijn, zijn Assault Rain waarbij het energiestoten regent, laat zien waarom hij zo geschikt is voor vernietiging. En wat te denken van de Planet Burst, waarbij Kid Buu van boven een gigantische bal op je laat neerstorten.

  5. Hit

  Hit is wat betreft zijn krachten een van de meest ideale vechters in het Dragon Ball universum. Hij kan namelijk de tijd bevriezen met een kleine seconde. In Dragon Ball FighterZ komt dat tot uiting als een teleport. Hit valt aan en is ineens bij je.

  En Hit gebruikt deze teleporteer aanvallen maar al te graag. In zijn normale aanvallen en combo’s gebruikt hij zo nu en dan al deze teleport, waardoor hij gevaarlijk snel dichtbij kan komen. Maar in zijn superaanval gaat hij helemaal los met aanvallen terwijl jij bevroren in de tijd vastzit! Een geduchte tegenstander.

  4. Goku

  De bekendste held uit de Dragon Ball franchise is uiteraard Goku. De naïeve, maar goedaardige Saiyan doet niets liever dan trainen, eten en vechten. Door de serie heen weet hij altijd boven zichzelf en anderen uit te stijgen. Met nieuwe vormen schiet hij dwars door het plafond heen, meestal uit nood omdat hij met een nog gevaarlijkere dreiging te maken krijgt.

  Van de Dragon Ball FighterZ personages is ook Goku speelbaar, in Super Saiyan vorm. Met zijn blonde haren en gele gloed heeft hij meerdere aanvallen in petto waarbij hij de Kamehameha gebruikt. De gaafste is toch wel de level 3 superaanval Meteor Smash, waarvoor hij in Super Saiyan 3 verandert.

  3. Goku Black

  Vanuit Dragon Ball Super is er naast Beerus nog een personage meegekomen naar Dragon Ball FighterZ. De kwaadaardige versie van Goku, Goku Black. Eigenlijk is dit Goku niet natuurlijk, maar hij heeft wel de look en feel van de naïeve Saiyan. Op het feit na dat hij bizar gemeen is dan.

  En dat gemene komt ook naar voren in zijn aanvallen. Goku Black is snel en krachtig, net als Goku. Alleen bij zijn aanvallen maakt hij gebruik van een energiezwaard terwijl hij alsmaar die gemene grijns op zijn smoel houdt. En dat is nog niet alles, want tijdens zijn Super aanval verandert het zwaard in een zeis, waarna Goku Black je hiermee tientallen keren achtereen op je donder geeft.

  2. Gotenks

  Gotenks is de kruising tussen Trunks en Gohan terwijl ze nog kinderen waren. Los van elkaar zijn ze niet zo heel bijzonder in de Dragon Ball serie, maar eenmaal gefuseerd ontstaat er een kleine krachtbom. En dat is precies wat Gotenks in Dragon Ball FighterZ ook is!

  De aanvallen van Gotenks zijn kinderlijk, net als zijn uitspraken, maar wel dodelijk krachtig. Je zou het niet verwachten van het kleine ventje. Hij heeft snelle aanvallen waarbij hij je tientallen keren slaat of schopt, maar zijn super aanval slaat alles. Als een ware volleybal slaat Gotenks je alle kanten op om je uiteindelijk met een rotknal tegen de vloer te meppen!

  1. Beerus

  De anime staat niet stil, want Super heeft inmiddels tientallen episodes. Ontwikkelaar Bluepoint toont aan dat er genoeg materie in zit voor de videogames omtrent de franchise, want er zijn genoeg personages uit die serie te vinden.

  Beerus is in Super de eerste tegenstander van Goku en vrienden en trapte de anime af met een spectaculair, maar luchtig gevecht. De god van destructie, zo groot is hij, kan tegenstanders letterlijk in een hoopje stof veranderen tot met de level 3 superaanval Hakai.

  Welke Dragon Ball FighterZ personages zijn jouw favoriet?

  Dit waren volgens ons de tien tofste Dragon Ball FighterZ personages. In het begin van de game kun je direct met 21 speelbare karakters aan de slag, waartoe ook Krillin, Piccolo, Android 18 en Nappa behoren. Als je de game voorbesteld hebt krijg je er nog twee direct bij, namelijk Super Saiyan Blue Goku en Vegeta. Laat ons in de reacties weten wat jouw favorieten zijn!

  Meer weten over de nieuwe Dragon Ball game? Dit gaat de Dragon Ball FighterZ gameplay zo goed maken.

  Dragon Ball FighterZ

  Verkijgbaar vanaf 26 january 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.