Tien toffe activiteiten voor game en filmliefhebbers

  Gamen en film kijken doe je over het algemeen thuis. Toch is het natuurlijk ook leuk om af en toe een keer een leuk uitje te plannen. Wanneer je dan echt een game- of filmliefhebbers bent, wil je misschien wel iets doen wat hier iets mee te maken heeft. Dit zijn tien toffe activiteiten voor game- en filmliefhebbers.

  Escape Room

  Er zijn verschillende puzzelgames voor verschillende consoles, zoals de Professor Layton serie en The Witness. Dan zit de kans er dik in dat jij ook wel op je plek bent in een escape room. Het zit eigenlijk al een beetje in de naam, want bij Escape Rooms is het de bedoeling dat je uit de kamer ontsnapt. Escape Rooms zijn er in alle soorten en maten. Er zijn escape rooms voor twee of drie personen, maar er zijn ook escape rooms die voor meer dan 20 spelers bedoeld zijn.

  Karten

  De Mario Kart games zijn echte klassiekers. Alle Mario fans kennen de woede die je voelt als je vlak voor de finish wordt geraakt door een blauw schild. Ook heeft iedereen de intieme blijdschap wanneer je een groot stuk kunt afsnijden door een gouden snelheidspaddenstoel wel eens gevoeld.

  Oke, we zullen eerlijk zijn: er zullen geen blauwe schilden en gouden paddenstoelen verschijnen wanneer je in het echt gaat karten. Maar het is wel een heel leuk uitje om samen met vrienden of collega’s te doen. En wat nou als je echt wil Mario Karten? Dan zul je het vliegtuig naar Japan moeten nemen, want in Tokio kun je door de straten scheuren in een Mario-kostuum.

  Paintballen

  Al in 2002 kwam het eerste Battlefield spel uit en in 2003 was ook het allereerste Call of Duty spel op de markt. SIndsdien zijn er tientallen online shooters bijgekomen en ook van Call of Duty en Battlefield zijn er veel games uitgekomen. Het is natuurlijk wat gevaarlijk om deze spellen in het echt na te gaan spelen, maar je kunt er wel voor kiezen om een paar uur te gaan paintballen.

  Paintballen gebeurt vaak in een natuurlijke omgeving. Je wordt met een paintball wapen, waarmee je verf capsules afschiet, de arena ingestuurd en er kunnen verschillende spellen worden gespeeld, zoals Capture the Flag en Team Deathmatch.

  VR Lasergamen

  Counter-Strike: Global Offensive en Tom Clancy’s Rainbow Six Siege zijn twee van de grootste first-person shooter eSports van het moment. Vooral Counter-Strike: Global Offensive wordt enorm veel bekeken op het populaire streaming platform Twitch. Op 27 en 28 januari 2018 worden de records voor de meeste gelijktijdige kijkers verbroken door eLeague. Er kijken op dat moment meer dan een miljoen mensen naar de CS:GO livestream.

  Om deze spannende situaties na te bootsen kun je gaan VR lasergamen. Hierbij speel je niet in een grote ruimte met verschillende verstopplekken, maar op een paar vierkante meter. Door de VR headset word je meegenomen in de virtuele wereld en kan de strijd beginnen.

  Bioscoop 4D

  Wanneer jij een echte filmliefhebber bent, ben je misschien wel eens naar een 3D film geweest. Op deze manier word je nog meer meegenomen in het verhaal, omdat het lijkt alsof jij zelf in het verhaal zit. Voor deze mensen is er tegenwoordig 4D-film, waarbij er ook verschillende fysieke effecten worden toegevoegd om de ervaring te verbeteren.

  Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je water in je gezicht krijgt, wanneer er in een film een scène op zee wordt afgespeeld. Wanneer je bijvoorbeeld in een auto op een hobbelige weg zit, dan kunnen de stoelen meebewegen, zodat je het gevoel heb dat je zelf in die auto zit. Op dit moment kun je 4D-films alleen nog maar bekijken in Pathé de Munt in Amsterdam en Pathé de Kuip in Rotterdam. Wel zijn er al verschillende attractieparken waar er 4D-attracties zijn. In de Efteling heb je de PandaDroom en ook in het Dolfinarium heb je een 4D-filmzaal.

  Wandklimmen

  Een van de vele dingen die je in Assassin's Creed kunt doen is het beklimmen van hoge gebouwen. Zo kun je bijvoorbeeld in Assassin's Creed Unity bovenop de Notre Dame klimmen. In het echt zouden wij je dit graag af willen raden, maar wat je wel kunt doen is een middag gaan wandklimmen.

  Er zijn vaak veel verschillende hoogtes waarop je kunt gaan wandklimmen. Het duurt meestal ongeveer twee uur en je wordt begeleid door professionele instructeurs. Dus wil jij je net zo voelen als Arno Dorian die de Notre Dame beklimt? Dan is het wel leuk om een middag te gaan wandklimmen!

  State Farm

  Slipcursus

  In racing games, zoals Forza Horizon 4 en Project Cars 2, is het belangrijk dat je je racewagen onder controle hebt. Je moet op het juiste moment remmen en het weer heeft hier natuurlijk invloed op. Wil jij eens een keer in het echt proberen om je auto onder controle te houden wanneer het hard heeft geregend? Dan is een slipcursus misschien wel een heel leuk uitje.

  Je kunt kiezen uit verschillende soorten slipcursussen. Sommige duren maar drie uur en met andere slipcursussen ben je de hele dag zoet. Het doel van de slipcursus is om de auto volledig onder controle te hebben onder slechte weersomstandigheden. Dit is echt een aanrader voor de autoliefhebber.

  Footgolfworld

  Voetgolfen

  Al jaren zijn de Skill Games een spelmodus in FIFA. Je kunt er verschillende oefeningen doen om beter te worden in de voetbal simulatie game. Zo kun je jouw verdedigende kwaliteiten trainen, maar ook de precisie waarmee je de bal naar je teamgenoot speelt kan worden verbeterd. Wanneer je een echte FIFA -en voetbalfan bent, is een dagje voetgolfen met vrienden misschien wel iets voor jou.

  De naam zegt het eigenlijk al: golfen met een voetbal. Je doorloopt net als bij golf verschillende holes en probeert de voetbal zo snel mogelijk in de hole te krijgen. Het is in Nederland zelfs al een officiële sport en misschien ben jij wel de volgende professional.

  Nationaal Videogame Museum

  Wanneer je echt een videogame liefhebber bent, moet je ook een keer in het Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer zijn geweest. In dit museum kun je de geschiedenis van videogames ontdekken aan de hand van een tijdlijn. Daarnaast kun je verschillende klassieke videospellen spelen op een van de 200 spelcomputers.

  Ook kun je een kijkje nemen in de toekomst van videogames. Dit kun je zien in het Lab waar je elke keer iets anders te zien krijgt. De ene keer wordt er een workshop gegeven en de volgende keer is er een gametoernooi bezig. Echt een aanrader dus voor de gameliefhebber.

  Eye Filmmuseum

  Ook voor de filmliefhebber is er een in Nederland een museum waar je alles te weten kunt komen over films. In het Eye Filmmuseum kun je van alles leren over de Nederlandse film- en bioscoopcultuur. Het Eye filmmuseum heeft een enorme filmcollectie waarvan de oudste film uit 1896 dateert.

  Ook worden er dagelijks verschillende films uitgezonden in het museum. Dit zijn dan niet de nieuwste films, maar een selectie gemaakt door het museum.

  Daarnaast zijn er vaak tentoonstellingen in het museum. Vanaf 15 september staat er een tentoonstelling van de Japanse kunstenaar Ryoji Ikeda. Hij maakt voor zijn kunst gebruik van onder andere wiskunde, computerdata, geluid en licht. De tentoonstelling zal tot en met 2 december 2018 te zien zijn in het Eye Filmmuseum.

  Mario Kart 8 Deluxe

  Verkijgbaar vanaf 28 april 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.