Top 10 indie games voor de Nintendo Switch

  Er zijn genoeg leuke indie games op de markt. Zoveel dat je bijna niet kunt kiezen! Ben je benieuwd welke Nintendo Switch games nu hot zijn of zoek je nog nieuwe games om te spelen? Wij hebben onze top 10 beste indie games voor de Nintendo Switch voor jou op een rijtje gezet.

  Sabomic

  10. The Messenger

  We beginnen het lijstje met op de 10e plek The Messenger. Ondanks het een 8-bit platform game is, is het een creatief spel vol met leuke humor. Het spel heeft een prachtige soundtrack en mooie artstyle. Het verhaal gaat over een ninja die het voortbestaan van zijn clan wil beschermen door een boekrol te bezorgen. Hij maakt een lange reis door een vervloekte wereld.

  In het spel zijn er allerlei schurken en eindbazen te vinden die je kan verslaan. Er zijn verschillende personage-upgrades. De ninja begint met een zwaard waarmee hij erg snel kan uithalen en werpsterren. Later in het spel krijgt hij een grijphaak, zodat hij tegen muren op kan klimmen. Ook krijgt hij een speciaal pak om te zweven.

  The Messenger is momenteel € 19,99 in de Nintendo eShop.

  9. Overcooked: Special Edition

  Op de 9e plaats in onze top 10 indie games voor de Nintendo Switch staat Overcooked: Special Edition. In deze game moet je binnen een bepaalde tijd gerechten koken die je vervolgens aan klanten serveert. Deze chaos kan je met twee of vier spelers beleven. Je kunt ervoor kiezen de taken in de keuken te verdelen, of de strijd in je eentje aan te gaan. Er zijn 44 verschillende campagne levels die zowel solo als in co-op gespeeld kunnen worden.

  Er zijn 22 diverse personages waaruit je kan kiezen. Bijvoorbeeld een rendier, robot en dinosaurus, maar ook een sneeuwpop. Ook zijn er meerdere keukens beschikbaar om recepten in te kunnen bereiden. Er zijn twee inbegrepen DLC-pakketten: The Lost Morsel en Festive Seasoning. Ten slotte is er ook nog een HD-trilfunctie. Hierbij wordt het spel nog spannender - je voelt namelijk elke hak, roer beweging en wanneer iets in de fik staat of verbrandt.

  Overcooked: Special Edition is momenteel € 19,99 in de Nintendo eShop.

  8. Dead Cells

  Op de 8e plaats in onze top 10 indie games voor de Nintendo Switch staat Dead Cells, een 2D-game met veel actie en obstakels. Je krijgt de leiding bij een mislukt chemisch experiment op een vervloekt eiland. Hier moet je er achter zien te komen wat er zich allemaal afspeelt.

  Al snel kom je vijanden in de levels tegen. De meeste tegenstanders kunnen grote schade verrichten en dan hebben we het nog niet eens over de bosses. En het ergste is: in de game zijn geen checkpoints. Dat betekent dat als je sterft je het opnieuw moet proberen. Door obstakels steeds maar opnieuw te doen, word je steeds beter en zal het steeds makkelijker gaan.

  Er zijn verschillende manieren op vijanden te verslaan. Er zijn meer dan 90 verschillende zwaarden, zwepen, spreuken, bogen, torens en granaten en ieder wapen is uniek. Alle wapens en krachten zijn onderverdeeld in drie categorieën: Tactics, Brutality en Survival. Bij elke run kun je je personage aanpassen met rollen en mutaties.

  Dead Cells is momenteel €24,99 in de Nintendo eShop.

  7. Stardew Valley

  Op nummer 7 in onze top 10 beste indie games voor de Nintendo Switch staat Stardew Valley, een RPG-game waarbij je de oude boerderij van je grootvader hebt geërfd. Met weinig geld en oud gereedschap moet je proberen te overleven door gewassen te telen en de stad op te knappen.

  Elke dag is Stardew Valley net een beetje anders. Er zijn mijnen in de buurt, waar je met vijanden kunt vechten en stenen en mineralen kunt verzamelen. Hier kan je uiteindelijk dingen mee bouwen. Bij elke run vind je andere dingen. Ook is er een dorpje verderop waar verschillende quests zijn die bewoners aanbieden. Doordat er variatie is in de quests, blijft er altijd wel wat in het spel te doen. Je kunt vriendschappen en relaties opbouwen op de manier hoe jij het wil.

  Stardew Valley is momenteel € 13,99 in de Nintendo eShop.

  6. Celeste

  Celeste is een kleine, maar fantastische platformgame waarvoor je veel geduld moet hebben. Bereid je maar voor - je sterft namelijk ontzettend vaak, maar dat is juist wat de game ook zo leuk maakt. Hoe vaker je sterft, hoe beter je wordt en hoe meer je van je fouten leert. Zo zal het uiteindelijk beter gaan.

  De hoofdpersoon van de game is Madeline, een meisje dat de top van de berg Celeste probeert te bereiken. Het spel heeft een eenvoudige besturing; springen, rennen en klimmen. De berg heeft meer dan 700 levels met allerlei valkuilen. Overal om je heen zijn dodelijke obstakels. Ook heeft de game een originele, maar vooral ontroerende soundtrack die meer dan twee uur duurt.

  Celeste is momenteel € 19,99 in de Nintendo eShop.

  5. Super Meat Boy

  Op onze vijfde plaats in onze special over de top 10 games voor de Nintendo Switch staat Super Meat Boy. Het is een erg bekende platformer die al vaker de hotlists behaald heeft. Het spel verscheen in 2010 op Xbox 360 en is sindsdien op veel meer platformen verschenen. 11 januari kwam de indie game ook uit voor de Nintendo Switch.

  Je speelt als Super Meat Boy, die zoals zijn naam al zegt, bestaat uit vlees. Hij probeert zijn vriendinnetje te redden. Het springen van muren, door instortende grotten rennen en cirkelzagen ontwijken is wat de klassieker bekend maakt.

  Het spel heeft verschillende moeilijkheidsniveaus en levels, zoals zoutfabrieken en ziekenhuizen. Los van de gewone levels zijn er ook nog warpzones en verborgen personages om vrij te spelen. Ook heeft de indie game op de Nintendo Switch een nieuwe functie, vrienden kunnen het namelijk tegen elkaar opnemen in allerlei levels of zelfs de complete game.

  Super Meat Boy is momenteel €24,99 in de Nintendo eShop.

  4. Hollow Knight

  Op onze 4e plaats van onze top 10 indie games voor de Nintendo Switch staat Hollow Knight, een action-adventure game waarbij de prachtige handgetekende wereld tot leven komt. De game zit vol met gedetailleerde achtergronden en adembenemende omgevingen. Ook de soundtrack neemt je mee het insectenrijk in.

  Hollow Knight speelt zich af in een ondergronds insectenrijk genaamd Hallownest. Het karakter dat je bestuurt ziet eruit als een soort ridder met een cape en een kegelvormig zwaard. In Hallownest kom je steeds vijanden tegen, die je op verschillende manier kunt doden. Je kan ze bijvoorbeeld met het zwaard doden, maar ook met spreuken, die je naarmate het spel speelt zal krijgen.

  Ook krijg je verder in het spel Mothwing Cloak; waarmee je kunt springen. Verder krijg je Mantis Claw; hiermee krijg je de kracht om van muren te springen en Monarch Wings; hiermee kan je nog een keer in de lucht springen. Door vijanden te verslaan krijg je Geo. Hiermee kan je sleutels, kaarten en verbeteringen voor het zwaard kopen.

  Het spel is momenteel €14,99 in de Nintendo eShop.

  3. Undertale

  De top 3 is aangebroken. Op nummer 3 staat Undertale, een wereldberoemd spel dat veel hits heeft gescoord. Het werd al eerder uitgebracht in 2015 op pc, maar komt nu ook op de Nintendo Switch. Het spel is nog niet uit, 18 september pas, maar toch heet de game net het top 10 lijstje gehaald!

  Voor degenen die het niet kennen: Undertale is een rpg-game dat gemaakt is door ontwikkelaar Toby Fox. In het spel bestuur je een kind dat in de ondergrond is gevallen en zo bij een apart gebied terecht komt vol met monsters en andere unieke wezens. Het gebied ligt onder het oppervlak van de aarde en is gescheiden door een magische barrière.

  Los van de release op de eShop zullen er ook twee fysieke versies verschijnen. De collector's edition komt samen met een cd met de soundtrack en een artbook. De enige manier om ze te bestellen is via Fangamer voor $69.00 (dat is ongeveer (€59,60)

  Undertale is momenteel € 19,99 in de Nintendo eShop.

  2. Inside

  Inside heeft een duistere en grauwe, maar unieke sfeer die niet veel games kunnen overtreffen. Het is een puzzelgame, waarbij je af en toe snel moet denken en je verstand moet gebruiken.

  Je bestuurt een jongetje dat op de vlucht lijkt te zijn in. De wereld is 2D en blijft in principe constant naar rechts lopen. Later kan ook naar links. Je moet sluipen en je soms kort verstoppen of juist heel hard wegrennen, waardoor je adrenaline gevoel zeker verhoogd. Er zijn een paar knoppen om te springen of voorwerpen vast te pakken.

  Net als de vorige game van de Deense indie-ontwikkelaar Playdead, Limbo, is er geen sprake van een dialoog in het spel. Hoe verder je in het spel komt, hoe meer je te weten komt en hoe meer je dus ook begrijpt van het verhaal.

  Inside is momenteel € 19,99 in de Nintendo eShop.

  1. Little Nightmares

  De winnaar van vandaag! Op nummer een: Little Nightmares is een puzzel/horror platform game met een uniek karakter. Het hele verhaal wordt net als bij Inside vertelt zonder dialoog. Er komen geen échte jumpscares in voor, maar de spanning blijft hoog door alle vijanden, donkere plekken en muziek. Hierdoor blijf je je oplettendheid houden en dat is iets wat niet alle games lukt.

  Je speelt als Six, een klein meisje met een opvallend gele regenjas. Ze probeert ze te ontsnappen uit The Maw, een mysterieus vaartuig waarover je verder in het spel meer informatie te weten krijgt. Six is tenger en kan dus niet op tegen alle monsters, daarom moet je zorgvuldig sluipen en je verstoppen. Het spel is donker en het enige wat je een veiliger gevoel kan geven is het kleine lichtje dat je bij je houdt.

  De complete editie van Little Nightmares is nu verkrijgbaar voor de Switch. Er zijn veel verschillende puzzels om op te lossen in het spel, maar kijk uit dat je niet vastgegrepen wordt door alle duistere wezens!

  Little Nightmares (complete edition) is momenteel € 34,99 in de Nintendo eShop.

  Wat vond jij van onze top 10 indie games voor de Nintendo Switch?

  Er zijn genoeg verschillende leuke indie games voor op de Nintendo Switch, ook spellen die natuurlijk niet op onze lijst staan. Laat ons in de reacties weten wat jouw favoriete game voor de Nintendo Switch tot nu toe is!

  The Messenger

  Verkijgbaar vanaf 30 august 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.