De tien Next Gen Xbox games die we willen zien

  Er worden al een tijd lang geruchten de wereld in geslingerd over de Next Gen Xbox consoles. Het gerucht gaat dat de consoles in 2020 uitkomen, maar welke games kunnen we dan eigenlijk verwachten? Dit zijn tien Next Gen Xbox games die we willen zien!

  De spreekwoordelijke oorlog tussen Microsoft en Sony is al tijden aan de gaan. Sony knalt er de ene PlayStation Exclusive na de andere uit, terwijl Microsoft hierin een beetje achter blijft. Wellicht kan de komst van de Next Gen Xbox consoles nieuw leven blazen in de Xbox Exclusive games. Dit zijn de tien Next Gen Xbox games die wij op de volgende generatie consoles willen zien.

  10. Starfield

  Er ligt een behoorlijke druk op de schouders van Starfield. Het is namelijk de eerste nieuwe game-serie van Bethesda in de afgelopen 25 jaar. De fans van onder andere Fallout en The Elder Scrolls zullen zich moeten opstellen voor een game die zich afspeelt in de ruimte. Daarnaast heeft Bethesda helemaal geen limiteringen, juist omdat het een nieuwe serie is.

  Het verhaal van Starfield speelt zich dus af in de ruimte, maar daar is eigenlijk alles ook wel mee gezegd. Er is een korte trailer beschikbaar, maar hierin komt geen gameplay naar voren. Het is op dit moment vooral wachten op nieuwe trailers, gameplay en meer informatie tijdens bijvoorbeeld E3 2019. Het is al wel bekend dat de game zal gaan uitkomen op de Next Gen Xbox console.

  9. Carrion

  De remake van Resident Evil 2 is net uitgekomen, waardoor het voor de angsthazen onder ons weer flink bibberen is geblazen. Constant moet je op je hoede zijn voor de zombies die op elk moment kunnen verschijnen. Maar wat als wij jullie nu eens zouden vertellen dat er een game uitkomt, waarbij jij het monster bent?

  Carrion wordt ontwikkeld door Phobia Game Studio. Dit is de ontwikkelaar van onder andere Butcher. Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt voor de nieuwe game van de Phobia, maar het lijkt erop dat de game pas op de volgende generatie consoles zal worden uitgebracht.

  8. State of Decay 3

  De fans van State of Decay hebben de release van State of Decay 2 nog wel op hun netvlies staan. Deze game kwam namelijk op 22 mei 2018 uit, maar er werd al snel nadat de game was uitgebracht gepraat over een vervolg. Undead Labs, de ontwikkelaar van de State of Decay serie, is inmiddels overgenomen door Microsoft. Hierdoor hebben ze meer middelen om nieuwe games te gaan ontwikkelen.

  Vlak nadat dit nieuws bekend werd gemaakt, gaf Matt Booty, hoofd van Microsoft Studios, aan dat ze sowieso State of Decay 3 wil gaan maken. Met de toevoeging van Undead Labs haalde Microsoft volgens hem een echt State of Decay 3-team in huis.

  7. Battletoads

  Voor de wat oudere gamers onder ons hebben we geweldig nieuws: er komt een nieuwe Battletoads game. De eerste game kwam namelijk al in 1991 uit voor de NES en Sega Mega Drive. Battletoads komt exclusief naar de Xbox en PC, maar veel meer is er nog niet bekend over de iconische game.

  Het enige verdere bekende nieuws is dat de game met drie spelers co-op kan worden gespeeld. Daarnaast is ook al bekend dat de game gebruik zal maken van de 4K-ondersteuning van de Xbox One X of de Next Gen Xbox consoles.

  6. Cuphead 2

  Cuphead 2 is nog niet officieel aangekondigd, maar we kunnen deze game hoogstwaarschijnlijk verwachten op de Next Gen Xbox consoles. De DLC van de eerste Cuphead game komt ergens in 2019 uit voor Xbox One en PC. De DLC gaat The Delicious Last Course heten.

  Cuphead werd enorm goed ontvangen door de critici. Het was een regelrechte hit van indie-ontwikkelaar StudioMDHR. De game gebruikt de iconische stijl uit de jaren ‘30, waaraan je de game binnen een mum van tijd aan herkent. Het eerste deel was populair en het is dus eigenlijk wachten op het volgende deel!

  5. Beyond Good and Evil 2

  We hebben even mogen wachten op de aankondiging van Beyond Good and Evil 2, want het eerste deel kwam al in 2003 op de markt. Toen ter tijd nog voor de PlayStation 2, Xbox en PC. De verwachting is dat Beyond Good and Evil 2 zijn opwachting zal maken wanneer de nieuwe generatie consoles wordt uitgebracht. De game werd tijdens E3 2017 aangekondigd en sindsdien is het wachten op deze game met haar prachtige open wereld.

  In deze game begin je onderaan het sociale systeem. Je bent eigenlijk nog niets waard en je moet je omhoog zien te werken. Er kan worden gereisd tussen verschillende planeten, waardoor er nieuwe technologieën kunnen worden ontdekt. Hierdoor stijg je steeds meer in aanzien, waardoor je zelfs personeel in dienst krijgt. Wij hebben de game al gespeeld op E3 2018 en dit zijn vijf toffe Beyond Good and Evil 2 features.

  4. The Elder Scrolls VI

  Dan zijn we nu aangekomen bij de regelrechte krakers die hoogstwaarschijnlijk op de volgende generatie Xbox console uit gaat komen. The Elder Scrolls VI is al een tijd geleden aangekondigd, maar de ontwikkeling van de game is nog altijd in een vroeg stadium. Starfield, de game op de tiende plaats in deze lijst, zal eerst uitkomen en daarna zal er tijd en ruimte zijn voor het nieuwe deel uit The Elder Scrolls serie.

  Dat betekent dat er ook nog niet veel bekend is over de features van The Elder Scrolls VI. Wel heeft Bethesda in een interview met Gamespot aangegeven dat de game sowieso pas om de volgende generatie consoles uit zal komen. De verwachting is dat deze consoles pas in 2020 zullen gaan komen. Het is voor de fans dus nog even wachten op het volgende deel in de prachtige Elder Scrolls serie.

  3. Grand Theft Auto 6

  Een van de populairste games van de afgelopen vijf jaar is toch wel GTA 5. De game kwam al in 2013 uit, maar mede dankzij regelmatige updates blijft de game ontzettend geliefd. Het verhaal zal inmiddels door de meeste spelers wel zijn uitgespeeld, maar de online modus zorgt ervoor dat spelers maar terug blijven komen.

  Dan Hoser, de mede-oprichter van Rockstar Games, gaf laatst in een interview aan dat GTA 6 er sowieso gaat komen. Het is alleen nog maar wachten geblazen, maar de game zal er niet voor 2020 komen. Gelukkig kunnen we nog aan de slag met de online content in GTA 5, want daar valt nog altijd genoeg te beleven.

  2. Halo Infinite

  Halo is misschien wel de bekendste Xbox exclusive aller tijden. Het nieuwste deel, genaamd Halo Infinite, werd aangekondigd door middel van een korte teaser. Microsoft en 343 Industries hebben nog maar weinig losgelaten over de nieuwste game in de Halo franchise. Toch is er al wel het een en ander bekendgemaakt.

  Halo Infinite zal zich afspelen na de gebeurtenissen van Halo 5. Het verhaal gaat namelijk gewoon verder waar het gebleven is, want Halo Infinite is het zesde deel. Het lijkt erop dat het verhaal zich zal gaan afspelen in een open wereld. Enorm veel om te ontdekken nog in de wereld van Halo Infinite.

  1. Fable 4

  De ontwikkelaar van de Fable franchise, Lionhead, is gesloten, maar dat wil niet zeggen dat de serie zijn laatste adem al heeft uitgeblazen. Microsoft lijkt namelijk nieuw leven te willen blazen in de serie in de vorm van Fable 4. Microsoft beschikt namelijk over de rechten van Fable, maar dat wil niet zeggen dat de game er al snel zou zijn.

  We zullen sowieso moeten wachten tot de release van de nieuwe generatie consoles. Dan is het nog altijd niet zeker dat er ook daadwerkelijk een Fable 4 uitkomt. Wij weten wel dat we deze game sowieso op de Next Gen Xbox console willen terugzien.

  Tien Next Gen Xbox games die wij willen zien

  Dit waren de tien Next Gen Xbox games die wij willen zien op de volgende generatie consoles. Zijn jullie het eens met de games in deze lijst? Laat het ons weten in de comments hieronder!

  Halo Infinite

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.