Tien Netflix Original series die bekroond zijn met prijzen

  De series waarbij je op het puntje van je stoel zit de series zijn de series die vaak het langst bij je blijven en gelukkig staat Netflix vol met dat soort series. Tevens vallen dit soort series vaak in de prijzen. We zetten de beste Netflix Original series die bekroond zijn op een rijtje.

  Netflix

  We maken in deze lijst met beste Netflix Original series die bekroond zijn geen onderscheid tussen genres. Het enige label dat de series moeten dragen is dat ze een Netflix Original zijn en daar zijn er dan ook onwijs veel van. De tien beste daarvan vind je hieronder!

  10. Making a Murderer

  We trappen deze lijst af met de boeiende docureeks Making a Murderer. De serie vertoont in een span van twintig aflevering het verloop van Steven Avery en hoe hij achttien jaar lang achter slot en grendel zat. De docu laat alleen zien hoe dit nooit had mogen gebeuren en vergaarde dan ook al snel een groot publiek toen de serie in 2015 op de streamingdienst verscheen.

  Het spraakmakende eerste seizoen deed veel stof opwaaien, waardoor uiteindelijk de toenmalige president van de Verenigde Staten zelfs betrokken raakte bij de serie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de serie het goed heeft gedaan in de prijzencategorie. Zo ging de serie met vier Emmy’s aan de haal tijdens de awardceremonie in 2016. Deze waren meer dan verdiend en het is dan ook zeker een van de Netflix Original series die je moet gaan kijken.

  Netflix

  9. Black Mirror

  Als je toch liever fictie voorgeschoteld krijgt in plaats van een non-fictie docu dan hebben we goed nieuws voor je. Black Mirror staat namelijk ook in deze lijst met Netflix Original series die bekroond zijn met prijzen. De serie werd na het tweede seizoen overgenomen door Netflix en werd daarna een internationale hit die meerdere malen met z’n neus in de spreekwoordelijke boter viel.

  De serie is over zijn spanne meer dan 80 keer genomineerd voor prijzen, waarvan er 23 in de wacht werden gesleept. In de serie worden allerlei verhalen verteld over een nabije toekomst waarin technologie een overheersende rol in het leven speelt. Van een samenleving waarin social media bepaalt of je een huis mag kopen tot een hologram dat popidool wordt. Niets is te gek voor Black Mirror en dat maakt het zo heerlijk duister en interessant om naar te kijken.

  Netflix

  8. La Casa de Papel

  Op plek nummer acht staat de Spaanse stier die als een wervelwind Netflix-kijkers verslindt. We hebben het natuurlijk over La Casa de Papel, de serie die vorig jaar vanuit het niets opdook en door de wereld werd omarmt alsof Jezus weer was opgestaan. Dat is niet het geval, maar de serie is wel ijzersterk dankzij de diepgaande personages en het nagelbijtend spannende verhaal.

  Dat gaat namelijk over een groep overvallers met een plan om de Royal Munt of Spain te overvallen en te ontsnappen met 2,4 miljard euro. Makkelijker gezegd dan gedaan, want de groep bandieten krijgt het aan de stok met zowel de politie als de gijzelnemers die de groep in toom moet proberen te houden. Al met al zorgt het voor een bloedstollend avontuur waarvan recentelijk het derde seizoen is verschenen. De vraag is alleen of deze net als vorig jaar zorgt voor de winst in de Dramaserie-categorie kan zorgen bij de Emmy's.

  Netflix

  7. Unbreakable Kimmy Schmidt

  Gelukkig staan er in deze lijst met Netflix Original series die bekroond zijn met prijzen ook series die bekendstaan om het trainen van de lachspieren, zoals Unbreakable Kimmy Schmidt. Deze sitcom van Tina Fey (bekend van 30 Rock), bevat meer dan 50 hilarische afleveringen over de 29-jarige Kimmy die na vijftien jaar wordt gered uit een bunker van een doomsday-sekte. Waar ze dacht dat de wereld vergaan was, bleek niets minder waar te zijn en dus verhuist Kimmy naar New York City om haar leven op orde te krijgen.

  Dit zorgt voor een tal aan bizarre avonturen waarin Kimmy langzaam maar zeker ontdekt hoe het hedendaagse leven in zijn werk gaat. Dat het voor hilarische taferelen zorgt, blijkt ook uit de reacties van critici. De serie is in zijn loopbaan van vier seizoenen genomineerd voor 82 prijzen, waarvan er vijftien werden gewonnen.

  Netflix

  6. Bodyguard

  Plek zes in deze lijst met bekroonde Netflix Original series gaat naar Bodyguard, de Netflix Original die van origine van Britse bodem komt. De serie wordt namelijk gemaakt door de BBC en wordt door Netflix uitgegeven buiten het Verenigd Koninkrijk. Daar zeggen we geen nee tegen, want de serie is onwijs goed dankzij de manier waarop spanning wordt opgebouwd.

  De serie is dan ook door en door een thriller die gaat over David Budd die de opdracht krijgt om een politicus te beschermen. Hij kan alleen zelf nauwelijks door een deur met de politicus, wat te maken heeft met de verschillende ideologieën van de twee. Met slechts één seizoen onder de riem heeft de serie al negen prijzen gewonnen en is de serie nu ook genomineerd voor de Emmy Awards in de categorie dramaserie. Al met al is dat zeker niet slecht voor een eerste seizoen en dus heeft de serie terecht een plekje verdiend in deze lijst met bekroonde Netflix Original series.

  Beth Dubber/Netflix

  5. 13 Reasons Why

  Zo halverwege de lijst met bekroonde Netflix Original series zijn we aangekomen bij de meest controversiële keuze in dit lijstje. We hebben het natuurlijk over de omstreden serie 13 Reasons Why. De serie komt binnenkort met een derde seizoen, maar daar gaat het nu niet om. Het gaat om de kwaliteit van de eerste twee seizoenen. Zo viel het eerste seizoen flink in de prijzen ondanks de flinke ophef rondom de serie.

  De serie kwam namelijk in gevaarlijk water door de grafische scènes waarin zelfmoord en verkrachting getoond werden. 13 Reasons Why gaat namelijk over hoe vrienden en familie van de jonge Hannah Baker omgaan met Hannahs zelfmoord en de doos met tapes die ze achter heeft gelaten aan hen wie zij verantwoordelijk houdt voor haar zelfmoord. De serie is veertien keer genomineerd voor een aantal prijzen, waarvan drie in de wacht werden gesleept.

  Netflix

  4. Bojack Horseman

  Plek nummer vier in deze lijst met beste Netflix Original series die in de prijzen is gevallen gaat naar Bojack Horseman. Deze serie over een verslaafd paard dat een midlifecrisis doormaakt omdat hij het niet meer kan maken in de filmwereld, is zo bizar dat je het eigenlijk alleen al moet kijken om het te geloven. Wat nog moeilijker te geloven is, is het feit dat de serie kneitergoed is en met haar bizarre verhalen al meerdere keren in de prijzen is beland.

  Zo heeft de serie over de jaren heen flink wat nominaties weten binnen te slepen, waaronder twee Emmy nominaties. Ook heeft de serie elf andere awards in de wacht gesleept en is daarmee zeker één van de beter bekroonde Netflix Original series die je moet gaan kijken.

  Netflix

  3. Stranger Things

  Het brons in deze lijst met beste Netflix Original series die bekroond is met prijzen gaat naar ieders favoriete jaren ‘80 thriller Stranger Things. De serie heeft inmiddels al drie seizoenen en wist met de eerste twee al flink in de prijzen te vallen. Zo werd er zes keer gewonnen bij de Emmy's en wist de serie in totaal 55 prijzen te pakken uit 196 nominaties.

  De serie gaat over een groep kinderen die op zoek zijn naar hun vermiste vriend en vervolgens een paranormaal meisje vinden in het bos. Al snel blijkt dat er een veel groter complot schuilgaat in het vredelievende stadje dat dodelijke gevolgen heeft voor alle bewoners. Een echte aanrader, dus kijken maar!

  Jessica Miglio/Netflix

  2. Orange is the New Black

  Het zilver in onze lijst gaat naar een populaire hitserie de recentelijk haar conclusie zag met het zevende seizoen. We hebben het natuurlijk over het fenomeen Orange is the New Black. De serie al jaren geprezen wegens het sociale commentaar dat de serie voorschotelt. Het zet je aan om na te denken over de maatschappij, waarbij recente problemen breed uitgelicht worden.

  Het verrast je dan waarschijnlijk niet dat de serie al meer dan 150 genomineerd is voor prijzen, waarvan 46 in de wacht werden gesleept. Dat mag ook wel, want de cast van deze serie over het onrecht in een vrouwengevangenis is uitstekend. De powervrouwen spreken de kijker recht in het hart aan en laten je niet meer los!

  Netflix

  1. House of Cards

  Natuurlijk kan er maar één de beste zijn en dat is in deze lijst met beste Netflix Original series die bekroond zijn House of Cards. De originele Netflix Original staat de laatste jaren door de controversiële Kevin Spacey in wat minder daglicht, maar we kunnen niet ontkennen dat hij en Robin Wright de serie tot een waar fenomeen hebben gemaakt.

  Gedurende de serie over politieke piranha’s Frank Underwood en zijn vrouw Claire Underwood werden er 27 prijzen in de wacht gesleept. Dat lijkt weinig, maar de serie is in totaal 223 keer genomineerd, dus dat de serie gedurende de zes seizoenen in de toon viel moge duidelijk zijn. Het is dan ook, ondanks de Kevin Spacey situatie, de beste Netflix Original serie met prijzen die je moet kijken!

  De beste Netflix Original series zijn slechts een deel

  Natuurlijk zijn veel meer series dan alleen Netflix Original series wel eens in de prijzen gevallen. Wij hebben de tien beste bekroonde series daarom voor je op een rijtje gezet. Daarmee kun jij lekker genieten van een goede dosis kwaliteit. Laat ons in de reacties hieronder weten welke Netflix Original Series jouw favorieten zijn en vergeet ook niet om ons te liken op Facebook, Instagram en Twitter. Ook kun je abonneren op ons YouTube-kanaal, waar we toffe nieuwe video’s plaatsen, zoals de wekelijkse Reageer en Win!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.