Aanbod

Spotify heeft meer dan 30 miljoen nummers in de aanbieding en daarnaast worden er meer dan 20 duizend nieuwe nummers per dag toegevoegd.

Apple Music heeft ongeveer 40 miljoen nummers in het aanbod. Apple heeft er daarnaast werk van gemaakt om bepaalde artiesten exclusief hun werk op Apple Music te laten uitbrengen. Zo is een groot deel van Taylor Swifts muziek alleen op Apple Music te vinden en is Dr Dre's album Compton ook alleen op Apple Music te vinden.

Een ander voordeel aan Apple Music is dat de hele iTunes bibliotheek op de streamingdienst te vinden. Daarnaast kun je je eigen iTunes nummers ook in Apple Music beluisteren. Dit geldt ook voor muziek die je hebt gedownload of geript van een cd.

Op het gebied van muziek aanbod doet Apple Music het wat beter dan Spotify. Niet alleen staan er meer nummers op de streamingdienst van Apple, de exclusives die Apple Music aanbiedt zorgen er ook voor dat deze service aantrekkelijker is dan Spotify. Daarnaast kun je je persoonlijke bibliotheek oneindig uitbreiden in Apple Music doordat er de mogelijkheid is om nummers van iTunes te importeren.