Dit willen we in The Witcher 4 zien!

Article
zaterdag, 26 maart 2022 om 15:00
the witcher 4 teaserf1647936992
Een nieuwe Witcher-game is officieel in de maak. Officieel heet de game nog niet The Witcher 4, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Op de redactie kunnen we niet wachten op de game, dus zetten we alvast de elementen voor je op een rijtje die we absoluut willen zien in The Witcher 4!

Chris Boers

Wat wil ik zien in een nieuwe Witcher? De game gaat Unreal 5 gebruiken dus ik wil vooral een heel realistische, grafisch overweldigende wereld zien met geloofwaardige karakters en geen suffe technische fouten. Die wereld mag wat mij betreft een heel stuk kleiner zijn dan die van Witcher 3.
Ontwikkelaars hebben de neiging om werelden groter en groter te maken, maar ik heb liever een compacte, overzichtelijke wereld waarbij de interessante content dicht bij elkaar ligt. Verder natuurlijk een nieuwe geweldige minigame a la Gwent en epische zij-quests die het echt waard zijn om te spelen. Oh, en dit alles natuurlijk liefst nog dit jaar, maar dat is misschien net even te veel gevraagd...
un error de the witcher 3 se come la experiencia 72248

Roland Janssen

Wat ik graag wil zien in The Witcher 4 is dat CD Projekt Red de creativiteit de vrije loop laat. Voorheen hebben we ons natuurlijk altijd vastgehouden aan het verhaal van Geralt en Ciri, maar ik denk dat het tof zou kunnen zijn om hier eindelijk een keer van los te breken. Met de teaser van het medaillon van de school van de kat lijkt die kans ook redelijk aanwezig te zijn.
De school van de kat is namelijk de enige Witcher-school die vrouwen traint, wat de deur open zou zetten voor een eigen ontworpen personage. Aan de andere kant draagt Ciri ook een medaillon van de school van de kat, dus wie weet gaan we Ciri's avonturen verkennen na The Witcher 3. Persoonlijk hoop ik het niet voor The Witcher 4, want Ciri is net wat te sterk om de game waarschijnlijk echt interessant te maken.
de leukste 10 witcher feiten 72172

Iwan Kok

Ik zou graag weer verhaallijnen zien zoals die van de Bloody Baron uit Witcher 3. Die is me vooral bijgebleven, omdat hij zo goed in elkaar zat en omdat deze missie meerdere eindes heeft.
Graag zou ik ook een verbetering zien in de missies waarin je op monsters jaagt. Deze voelde in Witcher 3 meer alsof je de Bounty Boards leegplukte en de missie klaar was nadat je het monster slachtte. Liever zou ik hele dorpen zien die je smeken om een monster te slachten alsof het daadwerkelijk een prioriteit is.
Naast dat Witcher 3 prachtig oogt hoop ik toch op wat upgrades in het grafische veld. We zijn namelijk wel wat vooruit gegaan in graphical fidelity sinds 2015. Ook hoop ik dat we weer lekker veel sarcastische dialoogopties terug gaan zien.
the witcher 4 geralt cirif1618225331

Luuc ten Velde

Voor de nieuwe The Witcher-game is er één ding waar ik stellig in ieder geval niet op hoop en dat is dat de verhaallijn uit de serie verteld wordt. Deze is immers al een stukje afgeweken van de boeken en zou daardoor maar zo door CD Projekt RED gepakt kunnen worden voor de nieuwe game. Als tie-in voor de serie zou het mogelijk ook nog eens goed scoren.
Wat ik juist hoop is dat de Poolse ontwikkelaar een grote stap in de tijd durft te zetten en zover in de tijd vooruit gaat dat Geralt, Ciri en alle andere bekende gezichten overleden zijn of tenminste zo oud dat ze vrijwel niet in het verhaal betrokken kunnen worden. Voor The Legend of Korra was dat één van de sterkste aspecten van de serie en voor een game zou het ook goed kunnen werken denk ik. Al helemaal omdat het verkennen van de wereld op die manier weer fris aan gaat voelen!
cyberpunk 2077f1674491001

Roy Rijsdijk

Wat ik graag zou willen zien in The Witcher 4 komt neer op drie dingen: een meer gepolijste game dan The Witcher 3 en Cyberpunk 2077 bij release waren (en 60fps op consoles a.u.b.) staat op de eerste plek. Vervolgens zou een stap terug in de tijd naar bijvoorbeeld het begin van de Witchers of the Conjunction of the Spheres top zijn. Als laatste zou ik graag een character creator, zoals in Cyberpunk 2077, zien al is de optie om je geslachtsdeel te tweaken is niet per se noodzakelijk.
the witcher 3 geralt sirensf1618586658

Ralph Beentjes

Ik hoop dat CD Projekt RED de keuze maakt om The Witcher 4 in een compleet andere tijd te laten afspelen dan de voorgaande games. Met de populariteit van Geralt en Ciri zou het misschien verleidelijk te zijn om spelers de controle te geven over de jonge Witcher, maar de wereld is juist zo rijk aan historie dat het zonde is om dat niet meer te verkennen.
Het maakt wat mij betreft niet uit of The Witcher 4 een prequel wordt, honderden jaren voor de geboorte van Geralt, of het verhaal zich ver na de dood van Geralt of Ciri afspeelt. En omdat The Witcher games toch niet canon zijn volgens schrijver Andzrej Sapkowski, kan CD Projekt RED helemaal losgaan met hun creativiteit.