The Walking Dead: The Telltale Definitive Series kopen - Waarom zou je dat doen?

  Nog even en dan kun je The Walking Dead: The Telltale Definitive Series kopen. Deze collectie brengt alle The Walking Dead games van TellTale Games samen in één collectie. Er komen dus een heleboel zombies naar de winkelschappen toe. In dit artikel lees je waarom je de zombies een nieuw huisje aan wil bieden.

  Voel je verbonden

  Zombies kunnen je breinen opeten. Daardoor raak je helemaal gehypnotiseerd en stuurloos. Dat is exact wat de The Walking Dead: The Telltale Definitive Series zal doen. Je krijgt hier niet maar één game, maar juist meerdere games voor de prijs van één! Alle vier de seizoenen zijn inbegrepen en ook de Michonne mini-serie en '400 Days' zijn aanwezig. Daarnaast hebben de games een visuele remaster gekregen voordat ze werden gebundeld.

  Vooral het eerste seizoen van deze game-serie wordt vaak als één van de beste Telltale games benoemd. Latere seizoenen wisselen wat in kwaliteit, maar weten ook de harten van fans te veroveren. Op het moment dat seizoen 3 uitkwam was iedereen laaiend omdat de game niet kon worden afgemaakt. Mensen waren al veel te veel gaan geven om alle personages die deze game te bieden heeft. Uiteindelijk werd het seizoen afgemaakt!

  Ga huilen

  Niet gek ook want het verhaal van de verschillende The Walking Dead-afleveringen van TellTale zijn geniaal geschreven. Je komt in aanraking met een heleboel personages waar je echt om kunt gaan geven. Vooral de ontknoping van TellTale's The Walking Dead Season 1 is een echte tranentrekker. Nadat je een hele belangrijke beslissing moet maken zul je merken dat je ogen helemaal vollopen met vocht. Voor je het weet heb jij je hele traanbuisjes leeg gehuild omdat personages zoveel voor je zijn gaan betekenen.

  TellTale laat met deze games zien dat ze weet wat ze doet. Uiteraard is niet elke episode even sterk als de ander, maar over het algemeen weet Telltale verhalen van hoog niveau te leveren. Ervaar het zelf door de bundel te spelen.

  Neem beslissingen

  Het bundelt de beste avonturen van The Walking Dead in één grote filmische game. Zie het als één van de interactieve Netflix-serie. Je gaat lui achterover hangen, kijkt toe hoe het verhaal zich uitrolt en door zelf beslissingen te maken stuur jij waar het verhaal heengaat. Beslissingen die je in het éne aflevering maakt hebben per direct invloed op de volgende episode. Door je eigen beslissingen kunnen personages van je houden of je haten. Jij zorgt door jou keuzes ook met welke personages jij meer en meer een persoonlijke band krijgt.

  Het toffe aan deze collectie is dat het allemaal games bundelt die met elkaar verbonden zijn. Beslissingen die je in de eerste game maakt, hebben ook invloed op de gebeurtenissen uit de tweede game. Door alles nu op één console te bundelen via een collectie TellTale The Walking Dead games, merk je nog meer hoeveel de games met elkaar samenhangen. Sommige fans hebben voorheen avonturen op verschillende consoles door elkaar gespeeld.

  Niet zomaar zombies

  Er zijn tal van zombies in media. Ze verschijnen in series, films en in games. Niet gek ook - zombie-avonturen zijn immens populair onder fans van populaire culturen. Toch zorgt dit ervoor dat er ook heel veel matige en slechte zombieverhalen de rondte doen. The Walking Dead TellTale-serie is daarentegen helemaal geen slechte na-apocalyptische game. Het is een heel andere ervaring dan je bijvoorbeeld ziet in andere zombie games als The Last of Us.

  Eerder schreven wij al een special waarin we The Last of Us en The Walking Dead van TellTale met elkaar vergelijkten. Deze special geeft een duidelijk beeld hoe anders Telltales-avonturen zijn vergeleken met andere zombie-verhalen. Nadat je hebt besloten om The Walking Dead: The Telltale Definitive Series kopen, hoef je je niet snel te vervelen.

  The Walking Dead: The Telltale Definitive Series echt kopen?

  Maar misschien is de mooiste reden om de The Walking Dead: The Telltale Definitive Series te kopen dat dit een mooi aandenken aan TellTale Games is. Door de jaren heen heeft de studio een heleboel toffe games gemaakt en het is erg jammer om te zien dat door verkeerde bedrijfsvoering het hele bedrijf falliet ging. Dit heeft er bijna voor gezorgd dat het einde van The Walking Dead Season 3 nooit het levenslicht zou zien. Skybound kon het afmaken!

  Ook kan deze bundel als een nieuwe start worden gezien. LCG Entertainment heeft TellTale Games gekocht, dus in de toekomst kunnen we weer games verwachten zoals TellTale Games die maakte. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, moet de toekomst ons nog leren. Tot die tijd kunnen we ons dankzij Skybound nog met TellTales erfenis bezighouden.

  The Walking Dead bundel komt 10 september uit voor PS4, Xbox One en PC

  The Walking Dead: The Telltale Definitive Series

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.