Monkey King: Hero is Back gameplay lijkt voor iedereen te worden [gezien op gamescom]

Article
zaterdag, 07 september 2019 om 9:09
xgn google image
Tijdens gamescom hadden we een afspraak over een onbekende titel bij THQ. Al snel bleek dat het om gameplay van Monkey King: Hero is Back te gaan. Een actie-avonturengame die nog niet bekend is in het Westen, maar in Azië al voor rijen zorgt. Wij bekeken een gameplay demo van Monkey King, waarna we toch wel met een gemengde mening achterbleven.

Gebaseerd op een film, gebaseerd op een eeuwenoud boek

De sessie werd afgetrapt met wat uitleg over de game. Er werd verteld waar het idee voor de game vandaan kwam, namelijk de ontzettend populaire animatiefilm rondom Monkey King. Althans, in China was de film populair. De film is dan ook gebaseerd op een eeuwenoud boek over de Monkey King.
Deze begaf zich volgens het boek tussen hemel en aarde, waar hij nogal eens zorgde voor opstootjes en het nodige kattenkwaad. Uiteindelijk werd hij door Boeddha zelf opgesloten in een ijsgrot op aarde, waar hij enkele eeuwen verbleef. In Monkey King: Hero is Back wordt de aap per ongeluk bevrijd door een kind. Het kind gaat niet zomaar langs bij de grot, want hij zoekt naar een manier om zijn dorp en zijn vriendin te redden. Als hij op de Monkey King stuit, lijkt de oplossing gevonden.
Samen gaan ze dan ook op pad om de boosaardige krachten te bevechten met kung-fu en de vrede te herstellen. Het verhaal in Monkey King biedt een heleboel potentie voor een interessante game met een sterk verhaal.

Graphics doen denken aan de Rare games

Zo is het verhaal misschien indrukwekkend van opzet en veelbelovend voor een goede game, maar lijkt er veel leentjebuur gespeeld te zijn wat betreft de grafische kant. Zo is Monkey King: Hero is Back een tekenfilmachtige game die je heel snel doet denken aan Rare games als Banjo Kazooie en andere titels als Spyro. An sich een goede zaak, want de kleuren spatten letterlijk van je scherm en alles ziet er daarbij gelikt uit, evenals de karakters in de game.
De Monkey King is een tengere aap die met indrukwekkende moves zijn tegenstanders uitschakelt. Die tegenstanders komen voorbij in de vorm van andere dieren, zoals padden die duidelijk de slechteriken zijn, maar er toch niet angstaanjagend uitzien. Het maakt de game hierdoor geschikt voor zelfs de kleinere gamers.
Tijdens onze sessie zagen we wel direct een kant van de game die twijfels oproept. Tijdens het ontdekken van de omgeving kregen wij de indruk dat alles er wat generiek uitzag. Daarbij merkten we dat sommige elementen in de game wat minder detail kennen dan de andere elementen. Vazen en dergelijke zien er prima uit, maar het gras dat veelvuldig voorbij kwam zag er soms een beetje gek uit. Niets dat niet verholpen kan worden voordat de game uitkomt.

Toegankelijk en grappig

Monkey King: Hero is Back belooft een behoorlijk toegankelijke game te worden. De besturing van de hele game omvat slechts enkele knoppen en er is geen sprake van ingewikkelde combo’s. Hierin zit de uitdaging van de game dan ook niet volgens THQ, want die komt voorbij in de puzzels en de ontdekking van de wereld. Over de puzzels wist THQ te melden dat ook op dit gebied de toegankelijkheid boven alles gesteld. Toch zal er wel een paar puzzels in de game zitten die onze grijze massa op de proef stelt.
Het ontdekken van de game zal voornamelijk draaien om het rondlopen in de kleurrijke wereld, klauteren en springen. Een leuk element dat de game wat meer bestaansrecht zal geven, al is het wel te hopen dat de game wat unieke elementen naar tafel weet te brengen als deze uitkomt. Tijdens onze speelsessie hebben we deze nog niet echt voorbij zien komen, maar onze sessie duurde dan ook maar 20 minuten.

Monkey King: Hero is Back gameplay oogt al vermakelijk, maar kan veel meer zijn

De game uit de stal van THQ heeft een paar toffe ingrediënten: toegankelijkheid, een grafisch leuk smoel en een potentieel tof verhaal. Als de game hierbij een eigen identiteit weet te creëren, kan het een hele goede titel worden; eentje om rekening mee te houden zelfs. Voor nu zagen wij een game die vermakelijk belooft te worden.
Monkey King: Hero is Back komt op 17 oktober 2019 uit voor PC en PlayStation 4.

Populair Nieuws