Foto: BagoGames

De lijst staat niet in chronologische volgorde, maar bevat volgens ons het beste werk wat de studio heeft afgeleverd in haar veertienjarige bestaan.

The Walking Dead titels

Eigenlijk zijn wij verplicht om te beginnen met het games die de naam Telltale echt op de kaart hebben gezet. En de meeste lof die de studio heeft gekregen is natuurlijk voor The Walking Dead. Het was de eerste game waarin het inmiddels bekende systeem van de ontwikkelaar voor het eerst werd gebruikt: jouw acties hebben consequenties voor de personages en het verhaal. Sommige personages in The Walking Dead kunnen doodgaan door jouw keuzes en het verhaal vordert door die eerder gemaakte keuzes.

Vooral de relatie tussen hoofdpersonen Lee en Clementine in het eerste seizoen wordt bejubeld en de ontwikkeling van het personage Clementine in de daaropvolgende seizoenen ook. In de grauwe wereld van The Walking Dead zorgt de ontwikkelaar ervoor dat Clementine het morele kompas voor de gamer is, iets wat niet makkelijk is. Gelukkig slaagt Telltale Games daar met het eerste en tweede seizoen van The Walking Dead wel in.

Het is niet alleen rozengeur en maneschijn voor The Walking Dead reeks van Telltale, want sommige afleveringen en seizoenen van de serie worden niet al te enthousiast ontvangen. De spin-off Michonne slaat op meerdere vlakken de plank mis en de laatste aflevering kreeg zelfs een 5.0. Het laatste seizoen van de zombiereeks draait om Clementine en de eerste epsiode kreeg van ons een 8.5.

Er zouden nog twee afleveringen voor het laatste seizoen van The Walking Dead uit moeten komen, maar door de sluiting lijkt dit niet te gebeuren. Telltale zelf heeft laten weten dat er wel werknemers zijn die graag het slotstuk van het seizoen afmaken.