The Settlers gameplay draait om relaxen [gezien op gamescom]

  Een game waar je sinds de aankondiging nog maar weinig over hebt gehoord is The Settlers, een serie die uit de oude doos is gehengeld en een nieuw leven krijgt dankzij Ubisoft. Wij kregen The Settlers gameplay achter gesloten deuren te zien. Onze bevindingen vind je hier!

  The Settlers gameplay draait in alles wat jij doet om jouw eigen gemeenschap, stad, wereld of misschien nog wel meer op te bouwen. De gedachte achter de gameplay van The Settlers is dat jij de lat bepaalt en te werk gaat op jouw eigen tempo. Het lijkt in dat opzicht veel op de Sims, de bekende EA-game waarin jij lekker ontspannen aan je stadje kunt werken.

  Nieuw sausje, zelfde smaak

  Wat direct opvalt is de nieuwe kunststijl die The Settlers heeft gekregen. Dat heeft te maken met de Snowdrop Engine waar de game op draait. Deze biedt de makers veel meer mogelijkheden in de manier waarop het spel wordt ontwikkeld. De Snowdrop Engine kun je bijvoorbeeld kennen van Ubisoft-titels als The Division en Steep.

  Dat wil niet zeggen dat de graphics onwijs realistisch zijn, want dat is niet waar de game voor gaat. Het zoekt meer het fantasierijke genre op en het voelt dan ook alsof je naar een sprookjeswereld zit te kijken die je zelf naar jouw hand kunt draaien. Jij bent immers de baas en kunt alle personages aansturen.

  Ontdek de wereld

  Die personages kun je bijvoorbeeld de wijde wereld insturen om te ontdekken wie er allemaal nog meer rondloopt. The Settlers gameplay draait in dat opzicht niet alleen om bouwen, maar ook om te ontdekken. Dit doe je dan ook telkens op een map die vanuit het niets wordt gemaakt door de PC en daardoor telkens anders is. Dit versterkt het gevoel van ontdekken, want je weet nooit wat je nu weer gaat aantreffen.

  Er is dan ook geen race die jij voert tegen andere spelers die in dezelfde wereld leven, maar de wereld wordt wel bewoond door andere volken die door de PC bestuurd worden. Je kunt vredelievend met deze volken leven, maar zou ook de oorlog met ze aan kunnen gaan. Het hangt er allemaal vanaf wat jij wilt bereiken met je zogenoemde settlement.

  Ga voor ‘Glory’

  Je kunt bijvoorbeeld een vredelievende wereld creëren, waarin geen bloed vergoten hoeft te worden. Je kunt namelijk oorlogen met vijandelijke gebieden voorkomen door gebruik te maken van het Glory-systeem. Via deze strategie neem je namelijk op vredelievende (en geniepige) wijze een gebied over.

  Dit doe je door een kampioen van een andere stad uit te dagen. Deze neemt het dan in een grote gladiatorenarena tegen jouw kampioen op en als je wint, schaart het publiek zich achter jouw kampioen. Hierdoor begint het publiek van het vijandige gebied langzaam maar zeker zich achter jou te scharen en ontstaat na verloop van tijd een revolutie en wil het volk van de vijand zich bij jou aansluiten. Zo ben jij op vredelievende wijze ineens een stadje rijker.

  The Settlers gameplay bevat nog veel meer keuzes

  Natuurlijk is de Glory-strategie slechts één van de vele manieren waarop jij de game kunt spelen. Het is aan jou om dit te gaan ontdekken zodra de game uitkomt. The Settlers komt in 2020 uit op de PC. Tot die tijd is het wachten tot Ubisoft de releasedatum aankondigt.

  Check onze speciale gamescom-pagina voor alles wat we in Keulen gezien en gespeeld hebben.

  The Settlers

  Verkijgbaar vanaf 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.