Apple Event 2019 - Alle aankondigingen op een rij!

  Het is weer tijd voor het jaarlijkse Apple Event, waar veel nieuwe snufjes worden aangekondigd. Dit jaar is het niet anders en krijgen we een blik van verschillende nieuwe apparaten en diensten. Lees hier alles wat je moet weten over het Apple Event 2019.

  6. Apple TV+

  Tijdens het Apple Event 2019 kregen we onder andere meer informatie over de dienst genaamd Apple TV+. Eerder werd er al gepraat over deze dienst, exclusief voor Apple TV. Nu tijdens het nieuwe evenement hebben we eindelijk een prijs en releasedatum gekregen. De prijs voor het abonnement dat je voor deze dienst moet afsluiten wordt maar 4,99 euro per maand. Dat is extreem weinig vergeleken met andere streamingdiensten.

  De bekendmaking ging gepaard met beelden van een nieuwe serie die exclusief op de dienst zal komen, genaamd See. Hier speelt Jason Momoa de hoofdrol in en uit de beelden kunnen we afleiden dat dit een interessante serie gaat worden. De dienst zal vanaf 1 november beschikbaar zijn in meer dan 100 landen. Apple liet ook weten dat je bij aanschaf van een nieuw apparaat een jaar lang gratis Apple TV+ krijgt.

  5. iPad 2019

  De tweede aankondiging van het Apple Event 2019 was een gloednieuwe iPad. Deze iPad heeft een scherm van 10,2 inch en moet de iPad 9,7 inch gaan vervangen als instapmodel. Nieuw bij deze iPad is natuurlijk het grotere scherm. Verder zal er dezelfde chip in zitten als bij de 9,7 inch iPad.

  Wat we bijvoorbeeld bij de 9,7 inch iPad missen is een smart connector, waardoor je een toetsenbord van Apple makkelijk kunt aansluiten. Voor deze iPad was het daarom nodig om een derde partij-toetsenbord aan te schaffen. Op de nieuwe iPad zal deze connector wel aanwezig zijn. Het instapmodel van deze nieuwe IPad zal wel iets prijziger zijn dan de iPad 9,7 inch. Het 2019 model zal beginnen bij een prijs van 389 euro en is nu te pre-orderen op de Apple website.

  4. Apple Arcade

  We vervolgen onze lijst met aankondigingen tijdens het Apple Event 2019 met Apple Arcade. De dienst van Apple, waardoor je op al je Apple apparaten kunt gamen krijgt ook nog eens een aantal exclusieve games van grote studio’s als Capcom en Konami.

  We wisten natuurlijk al dat er extreem veel games beschikbaar zullen zijn op de dienst, maar een prijs en releasedatum was tot nu toe nog niet bekend. De releasedag van Apple Arcade zal 19 september zijn. Ook is de prijs voor deze dienst extreem laag. Je betaalt namelijk maar 4,99 euro per maand. De dienst zal een eigen kopje krijgen in de Apple Store, waar je de games kunt downloaden.

  3. Apple Watch Series 5

  Op een Apple Event kan natuurlijk de Apple Watch niet ontbreken. Dit jaar tijdens het Apple Event 2019 komt dit in de vorm van de Apple Watch Series 5. Deze nieuwe Watch zal een ‘always on-display’ krijgen, waardoor je scherm niet meer zwart wordt als je bijvoorbeeld aan het lopen bent.

  De nieuwe Apple Watches komen in dezelfde kleuren als de Series 4, maar zullen ook een titanium en keramieken versie krijgen. Het enige nadeel is dat de twee laatstgenoemde versies tot zover niet in Nederland uit zullen komen. De Series 5 zal bij een prijs van 449 euro beginnen.

  2. iPhone 11

  Op onze lijst van aankondigingen van het Apple Event 2019 zijn we eindelijk bij de iPhones aangekomen. We kennen natuurlijk allemaal de iPhone XR van vorig jaar en Apple heeft een nieuwe versie van deze telefoon uitgebracht, namelijk de iPhone 11. De iPhone 11 heeft twee 12-megapixel camera’s op de achterkant. Eén hiervan heeft een wide-angle-lens en de andere ise ultrawide lens.

  Ook zal er een nieuwe nachtmodus beschikbaar zijn, waardoor je bij weinig licht nog steeds de mooiste foto’s kunt maken. Hiernaast is ook de chip verbeterd van een A12 naar een A13 chip, waardoor je ook veel snellere prestaties krijgt. Ook de batterijduur zal een uur langer zijn dan bij de iPhone XR. Misschien wel het leukste aan deze nieuwe iPhones is dat deze in veel nieuwe kleuren beschikbaar zullen zijn. Naast zwart, wit en rood zal ook een lichtgele, groene en lila-versie beschikbaar zijn bij de lancering. De prijs van de iPhone 11 begint bij 809 euro en de smartphome is vanaf vrijdag te pre-orderen bij Apple.

  1. iPhone 11 Pro (Max)

  'One More Thing‘ op onze lijst van aankondigingen vanaf het Apple Event 2019. Naast de iPhone 11 is er ook een iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max uit de doeken gedaan. Dit zijn de grotere broertjes van de iPhone 11. Beide versies hebben drie camera’s op de achterkant. Naast de eerdergenoemde wide-angle en ultrawide lenzen, is namelijk ook de telephotolens aanwezig. Ook zal er een optie komen om negen foto’s achter elkaar te maken, wat voor een extra scherp beeld zorgt.

  Verder is het scherm van de twee nieuwe iPhones verbeterd. Apple noemt dit scherm een Super Retina XDR-scherm, wat een hogere resolutie heeft dan een normaal Retina-scherm. Ook is Apple afgestapt van 3D-touch. In alle nieuwe iPhones zit nu Haptic Touch, waarbij je het scherm langer moet indrukken. Bij de iPhone 11 Pro is de batterijduur maar liefst vier uur langer dan bij de iPhone XS van vorig jaar. De iPhone 11 Pro begint bij een prijs van 1159 euro en de iPhone 11 Pro Max begint bij 1259 euro. Ook deze zijn vanaf vrijdag te pre-orderen op de website van Apple.

  Dit zijn Alle Apple Event 2019 aankondigingen

  Het nieuwste Apple Event is alweer voorbij. Gelukkig zijn er genoeg leuke aankondigingen geweest van producten waar we niet op kunnen wachten. Is er iets wat je hebt gemist? Of iets wat er echt uitsprong? Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.