The Rise of Skywalker trailer breakdown - Alle hoogtepunten op een rijtje

  Eindelijk hebben we onze eerste blik gekregen op Star Wars 9, oftewel The Rise of Skywalker. Oh, wat zag het er toch vet uit! Waarschijnlijk heb je de trailer inmiddels al 100 miljoen keer gezien, maar hier zijn toch nog alle hoogtepunten uit de The Rise of Skywalker trailer op een rijtje.

  Lucasfilm

  Rey’s coole Jedi move

  Rey heeft duidelijk veel geleerd in de tijd tussen The Last Jedi en The Rise of Skywalker. In de opening van de trailer zien we een uitgeputte Rey in een open woestijn staan. Ze is gefocust op iets dat in de verte beweegt en pakt haar (gerepareerde?) lightsaber. De camera gaat omlaag en het blijkt een TIE Silencer te zijn die in volle snelheid op Rey af komt. In plaats van weg te vluchten, springt ze achterwaarts over de TIE Silencer heen in een van de tofste Jedi moves die we ooit in Star Wars hebben gezien. Dit belooft veel.

  De fans zijn natuurlijk al lekker begonnen met het bedenken van theorieën. Er wordt gespeculeerd dat de bestuurder van de TIE silencer een van de Knights of Ren is of misschien zelfs wel Kylo Ren. Daarnaast lijkt het hele tafereel op een training en niet op een aanval.

  Lucasfilm

  Een nieuwe planeet?

  Elke nieuwe Star Wars film brengt ook de nodige nieuwe planeten met zich mee. In de nieuwe trailer voor The Rise of Skywalker zien we onder andere beelden van een schitterende stad in de bergen op een nog onbekende planeet. Is dit Eadu? De nieuwe planeet uit de trailer vertoont veel gelijkenissen met Eadu uit Rogue One. Zo zijn er op beide planeten hoge rotsen en een overwegend blauwe omgeving aanwezig.

  Een ander interessant detail is dat het ruimteschip dat we in dit stukje van de trailer zien vliegen, precies hetzelfde schip is waar we Rey’s ouders in zien wegvliegen in haar visioen uit The Force Awakens. Is deze scène een flashback of gaan we haar ouders daadwerkelijk zien in The Rise of Skywalker? Hopelijk het laatste, want aan de bekendmaking uit The Last Jedi dat haar ouders simpele nietsnutten zijn hebben wij niet genoeg.

  Lucasfilm

  Kylo Ren in actie

  Niet alleen Rey mag in de trailer laten zien dat ze cool is. Kylo Ren krijgt ook zijn moment waarin hij met zijn lightsaber agressief op iemand af stormt. Het lijkt erop dat ‘Supreme Leader’ Kylo samen met zijn First Order Stormtroopers een dorp aanvalt in een bos op een onbekende planeet. Er is een rode gloed in de lucht aanwezig die erop wijst dat er een gevecht gaande is. De rode lucht lijkt overigens erg op de lucht op Starkiller Base nadat de laser is afgevuurd. Misschien heeft dit iets met elkaar te maken?

  Kylo Ren lijkt in deze beelden nog volop kwaadaardig te zijn. Als hij op het einde toch naar de light side of iets er tussenin zou gaan, moet deze scène zich in het begin van de film afspelen. Het kan ook zomaar zo zijn dat Kylo in deze film het loodje legt.

  Lucasfilm

  De reparatie van Kylo’s helm

  Het thema van Kylo Ren's verhaallijn in The Last Jedi was om het verleden te vergeten. Na belachelijk te zijn gemaakt door zijn leider Snoke was het de druppel en sloeg hij zijn helm in woede kapot tegen de muur. De helm werd in scherven achtergelaten en leek voorgoed te zijn verdwenen uit de kledingkast van Kylo Ren.

  Totdat de helm in de trailer voor The Rise of Skywalker plotseling weer opduikt. We zien hoe iemand de kapotte helm weer aan elkaar last waardoor er nu rode lijnen zichtbaar zijn. Deze persoon is duidelijk niet Kylo zelf aangezien de harige handen lijken op de handen van een wezen van een ander buitenaards ras. Misschien zijn deze handen van een Wookie? In ieder geval krijgt Kylo de helm later in de film tot zijn beschikking, als we het gigantische schilderij dat speciaal voor Star Wars Celebration 2019 gemaakt is moeten geloven.

  Lucasfilm

  Lando is terug!

  Nadat we onder andere Han Solo, Luke Skywalker, Prinses Leia en Chewbacca zagen terugkeren in de Star Wars sequels is het nu eindelijk tijd voor Lando Calrissian. In de trailer zien we hoe hij zijn oude plekje in de Millennium Falcon weer heeft ingenomen en samen met Chewbacca breed lachend door de hyperspace heen vliegt.

  Hij draagt een pakje dat erg lijkt op het kostuum dat Donald Glover droeg in zijn jongere versie van het personage uit Solo: A Star Wars Story. Een andere mogelijke connectie tussen The Rise of Skywalker en Solo zou een moment in de film kunnen zijn waarin Lando praat tegen L3, zijn voormalige co-piloot die onderdeel werd van de navigatiecomputer van de Millennium Falcon.

  Lucasfilm

  C-3PO doet eindelijk iets

  Onze favoriete gouden robot C-3PO is een van de meest geliefde personages uit heel Star Wars. Zijn heerlijke geruzie met kameraad R2-D2 zorgt voor heel wat grappige scènes in de originele trilogie. Hij heeft in de oude films een grotere rol dan in de afgelopen delen. Hij is een volwaardig lid van het team en hij gaat mee op alle avonturen. In de prequel films was hij al iets minder prominent, maar nog wel een belangrijk onderdeel.

  In de sequels is er voor zijn personage amper wat te doen. Hij is vooral aanwezig in scènes die zich afspelen in de basis van de Resistance. Gelukkig zien we in de trailer voor The Rise of Skywalker dat ‘Threepio’ weer gezellig mee gaat op avontuur met onder andere Finn en Poe. In de beelden die we hiervan te zien hebben gekregen, zien we onze helden in een speeder-achtervolging die er veelbelovend uitziet.

  Lucasfilm

  Eerste beelden van de overleden Carrie Fisher

  Na het hartverscheurende nieuws van de dood van Carrie Fisher in 2016 vroeg iedereen zich af hoe het nu verder moest. Haar personage Prinses Leia was namelijk nog springlevend en zou een grote rol krijgen in het aankomende Star Wars 9. Nadat Lucasfilm al snel aankondigde dat er geen CGI, maar ongebruikt beeldmateriaal uit The Force Awakens gebruikt zou worden, snakten de fans natuurlijk naar een eerste blik op dit geliefde personage in deel 9.

  Nu we in de trailer voor The Rise of Skywalker eindelijk konden zien hoe dit eruit gaat zien, kunnen we met een gerust hart zeggen dat alle zorgen voorbij zijn. Wij kunnen niet wachten tot we meer van Carrie kunnen zien. Als je door haar aanwezigheid al niet met droge ogen door deze trailer heen kon komen, wees dan maar bereid om in december flink naar de zakdoeken te moeten grijpen.

  Lucasfilm

  Het wrak van de Death Star

  Voor sommigen was het even goed kijken, maar het wrak dat je in dit shot kunt zien is inderdaad een restant van de Death Star. Vermoedelijk de Death Star 2, die in Return of the Jedi te zien was. Oorspronkelijk zou dit wrak in The Force Awakens te zien zijn. Misschien heeft de beslissing om dit idee voor Star Wars 9 te gebruiken te maken met de ongebruikte scènes van Carrie Fisher als prinses Leia?

  De vraag is waar dit wrak zich bevindt. Het zou logisch zijn als dit op de maan van Endor zou zijn aangezien de Death Star 2 boven deze maan ontplofte. De planeet die we in de trailer van The Rise of Skywalker te zien krijgen, lijkt daarentegen niet op Endor. In plaats van de bekende groene bossen zien we een woeste zee en lichtgroene grasvelden. Maar ja, een maan is groot dus alles is mogelijk.

  Lucasfilm

  De Emperor leeft nog?!

  Dit was de grootste verrassing uit de trailer voor The Rise of Skywalker. Nadat we Luke Skywalker horen zeggen dat niemand voorgoed verdwenen is, wordt het scherm zwart en horen we de schaterende, duivelse lach van de Emperor. Hoe is dit mogelijk? De laatste keer dat we hem zagen werd hij door Darth Vader in de reactorkern van de Death Star gegooid die enkele momenten later werd vernietigd.

  Alles is mogelijk in Star Wars. Darth Maul overleefde een val van tientallen meters naar beneden en Anakin bleef ondanks dat hij levend werd verbrand ook verder leven, alhoewel hij wel meer machine dan mens werd. Dat we de Emperors lach horen in de trailer betekent overigens niet dat hij per se nog leeft. Het zou ook een kloon of hologram kunnen zijn.

  Lucasfilm

  De onthulling van de titel

  In tegenstelling tot The Force Awakens en The Last Jedi hadden we voordat deze trailer uitkwam nog geen idee wat de titel van Star Wars 9 zou zijn. Toen aan het einde van de trailer in een vloeiende animatie de woorden: The Rise of Skywalker tussen het logo verschenen, waren we verrast. Wat betekent deze titel voor het verhaal?

  Is de desbetreffende Skywalker Kylo Ren, aangezien zijn overgrootvader Anakin is? Of gaat dit misschien wel over Rey die toch de dochter van Luke blijkt de zijn. Het zou iets te maken kunnen hebben met de woorden: niemand is voorgoed verdwenen. De Skywalkers die het weer opnemen tegen hun oude vijanden. De titel hoeft niet per se op een persoon te slaan. Volgens theorieën zal Rey haar nieuwe Jedi orde vernoemen naar de Skywalkers. Een orde die de perfecte balans is tussen zowel de light side als de dark side. Het is allemaal mogelijk.

  The Rise of Skywalker trailer breakdown

  Dit was de breakdown van de eerste teaser trailer voor The Rise of Skywalker. Het laatste deel in de Skywalker Saga. De trailer zat vol met verrassingen en spektakel. Wat vond jij het tofste moment uit de trailer? Laat het weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.