The Mandalorian Season 1 Episode 1 breakdown

  Nu de kluis van Disney+ eindelijk is geopend is het tijd om The Mandalorian te kijken. De nieuwe serie in het universum hier ver, ver, vandaan is vanaf nu op de streamingdienst te zien en zit vol met toffe momenten. In onze The Mandalorian Season 1 Episode 1 breakdown lees je er alles over!

  François Duhamel/Lucasfilm Ltd.

  Koude killer

  Laten we beginnen bij de uitgebreide opening van The Mandalorian, namelijk de scene op de ijskoude planeet waar onze premiejager zijn prooi in de boeien slaat. De aflevering opent hier zo ongeveer mee vanaf het moment dat hij het café betreedt. Even lijkt het alsof The Mandalorian de redder in nood is van een simpele ziel, maar al snel blijkt dat de blauwe alien zelf ook niet een heilig boontje is.

  Zodra hij in de boeien wordt geslagen en het schip van The Mandalorian betreedt ontstaat een knap ongemakkelijke sfeer die al snel overslaat in een toffe scene die meer vertelt over de jager van Mandalore. Hij reist het sterrenstelsel niet af voor de lol, maar om zijn prooi te grijpen. En dat op efficiënte wijze blijkbaar, omdat hij vier prooien in één keer grijpt en aflevert bij niemand minder dan The Client (gespeeld door Carl Weathers).

  François Duhamel/Lucasfilm Ltd.

  Onderduikers

  Het volgende moment waar we het in onze The Mandalorian Season 1 Episode 1 breakdown over moeten hebben is het tofste moment van world building in de aflevering. We hebben het natuurlijk over het moment waarop we ondergedoken Stormtroopers en voormalige Empire-troepen zien. Aan alles valt te zien dat de glorie van de Empire verdwenen is.

  De serie speelt zich natuurlijk af tussen Episode 6 en 7, waardoor we al hoopten op flink wat verwijzingen naar de tijdsperiode. Dat we deze binnen het eerste half uur op zo'n sterke wijze voorgeschoteld krijgen is dan alleen maar tof. Het laat goed zien dat Luke's actie op het einde van de originele trilogie grote gevolgen heeft gehad voor het universum.

  Lucasfilm Ltd.

  IG-11

  De eerste aflevering lijkt doelbewust een traag tempo te hanteren, waarmee het direct doet denken aan oude westerns. Toch leeft de aflevering ineens op vanaf het moment dat IG-11 op het beeldscherm verschijnt. Dit is dan ook het volgende moment dat we in onze breakdown van de eerste aflevering zeker niet kunnen missen.

  De premiejagende robot wordt namelijk ingesproken door niemand minder dan Taika Waititi. Als die naam een belletje doet rinkelen komt dat waarschijnlijk doordat je Marvel-films lijkt, want de beste man heeft ook Thor Ragnarok geregisseerd en speelt daarin ook nog eens Korg. Tevens regisseert Waititi ook nog eens de finale van The Mandalorian, maar die gaan we pas op 27 december te zien krijgen.

  Lucasfilm Ltd.

  Samen staan ze sterk

  IG-11 heeft nog een plekje heeft veroverd in onze The Mandalorian Season 1 Episode 1 breakdown, maar dan wel samen met de premiejager van Mandalore. Samen moeten ze zich namelijk uit een benarde situatie schieten en dat doen ze dan ook op briljante wijze. De iconische geluiden van blasters hoor je constant terwijl lichamen de grond beginnen te knuffelen.

  Het is een briljante actiescene vol met humor van IG-11 die zichzelf steeds wil opblazen. De escalatie gedurende het slotstuk van de aflevering zorgt goed voor opbouwende spanning en doet je hart sneller kloppen. Toch is er nog één moment dat beter was in de aflevering, namelijk wat kort daarna kwam.

  Lucasfilm Ltd.

  Yoda-baby

  Natuurlijk wordt het goud in onze breakdown uitgereikt aan de Yoda-baby. Wat de daadwerkelijke naam van het schepsel is, weten we nog niet en ook de naam van het ras is nog onbekend. Dat is namelijk nooit duidelijk geworden in de films, waardoor het ras van Yoda simpelweg de doopnaam Yoda-ras kreeg.

  De 50-jarige baby die wordt gevonden krijgt natuurlijk de eerste plaats, want de verschijning doet gelijk afvragen waarom de ex-Empire-troepen de baby dood willen hebben, zoals IG-11 van plan was. Gelukkig wordt daar een stokje voor gestoken door The Mandalorian, die de robot gelijk door zijn stalen kop knalt. Nu is het alleen nog de vraag of de Yoda-baby ook een connectie met de Force heeft.

  Lucasfilm Ltd.

  The Mandalorian Episode 1 krijgt snel een vervolg

  We gaan het vrijdag allemaal meemaken wanneer de nieuwe aflevering van The Mandalorian verschijnt. Een dag later kun je dan naar XGN.nl gaan voor de uitgebreide breakdown van The Mandalorian Season 1 Episode 2.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.