The Lord of the Rings serie - top 5 dingen die we willen zien

  De bijna heilige werken van J.R.R. Tolkien blijven nog altijd een bron van inspiratie voor filmmakers. Na Peter Jacksons trilogieën The Lord of the Rings en The Hobbit, is het nu aan Amazon om iets moois uit de grond te stampen. Een The Lord of The Rings serie welteverstaan en daarom zijn hier vijf dingen die we willen zien.

  New Line Productions

  Begin november werd bekend dat onder andere Amazon, Warner Bros. en de erfgenamen van J.R.R. Tolkien aan het onderhandelen waren over de rechten van de tientallen jaren oude verhalen van de schrijver. Niet lang daarna bleek Amazon, dat naar verluidt 250 miljoen euro wilde neertellen, aan het langste eind te trekken.

  5. Verhalen uit Silmarillion

  The Lord of the Rings en The Hobbit verkennen allebei verhalen uit de laatste fase van het derde tijdperk. Er gaan enorm veel gebeurtenissen aan vooraf en daar zou de nieuwe ook serie heel mooi in kunnen duiken. Zo is de Silmarillion eigenlijk het grootste ‘boek’ van Tolkien, waarin het ontstaan van Midden-aarde en de donkere geschiedenis ervan tot aan het derde tijdperk verteld wordt.

  Het is ongetwijfeld interessant als de serie verhalen uit de Silmarillion oppikt en we daardoor meer over de achtergrond van Midden-Aarde te weten komen. Misschien krijgen we zelfs gebieden erbuiten te zien, want Midden-aarde is slechts een gedeelte van een grotere wereld.

  4. Nieuwe mythische monsters

  Herinner je je de confrontatie van Gandalf met Balrog nog? Of hoe de Watcher in the Water in Moria er uitzag? De films stonden bol van de spanning en dat kwam onder andere omdat er in de fantasiewereld van alles mogelijk was. In elk donker hoekje schuilde gevaar, zoals bovenstaande video nog eens goed duidelijk maakt.

  Heb je de boeken niet gelezen, dan wist je niet wat voor gevaarlijke monsters de helden op hun pad konden tegenkomen. Wist je het wel, dan was het alsnog een spektakel om te zien. Ben je sowieso wat meer belezen in de materie, dan weet je dat er nog genoeg enge wezens bestaan. Wie weet komt de serie van Amazon ook wel met eigen ideeën, zoals ook de games Middle-earth: Shadow of Mordor en opvolger Shadow of War.

  Sala Baker

  3. Een grote slechterik der slechteriken

  En met zoveel potentieel gevaar mag een stel hoofdvijanden met één die erboven staat niet ontbreken. Hopelijk geen Sauron, Smaug of Shelob dit keer, maar een die minstens zo gevaarlijk is. Daarvoor kun je prima bij mythische voorlopers als Morgoth of Ungoliant terecht, die nog groter en sterker waren.

  2. Epische veldslagen

  Eigenlijk vond in zowel The Hobbit als The Lord of the Rings de grootste veldslag plaats in de laatste film. Alles leidde toe naar een confrontatie tussen goed en kwaad van epische proporties. Toch had elk deel zijn eigen grootse momenten, zoals het gevecht om Helmsdiepte om maar een sprekend voorbeeld te noemen.

  Deze spectaculaire ‘burenruzies’ horen bij de wereld van Tolkien en daarom moet de serie hier niet te braaf in zijn. Sowieso zal er een aanzienlijk budget nodig zijn om de fantasiewereld effectief tot leven te brengen, maar een climactisch eindstrijd waarin alles en iedereen losgaat vraagt om wat extra aandacht.

  1. Terugkerende namen

  Na zes films over Midden-aarde zijn we behoorlijk gewend geraakt aan de bekende gezichten. Legolas is Orlando Bloom en Aragorn ís Viggo Mortensen, dus het zal wellicht even wennen zijn om naar een compleet nieuwe cast te kijken. Met nieuwe personages is dat niet zo erg, maar hoe gaaf zou het zijn als een paar namen uit de films toch hun opwachting maken. Al is het maar in de vorm van een cameo…

  The Lord of the Rings serie - wat wil jij zien?

  Dit waren vijf dingen die we graag zien, maar we zijn natuurlijk ook benieuwd naar jouw mening! Waar moet de serie van Amazon volgens jou echt rekening mee houden? Laat het ons weten met een reactie.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.