5 redenen om uit te kijken naar de The Legend of Zelda Link's Awakening release

  Nog even en dan kunnen The Legend of Zelda-fans genieten van een nieuw avontuur. Nou ja, een oud avontuur in een nieuw en opgevrolijkt jasje. Dit zijn 5 redenen om uit te kijken naar The Legend of Zelda Link's Awakening. Ben jij klaar voor deze Switch-game?

  5. Vrolijke easter egg bende

  The Legend of Zelda: Link's Awakening wordt niet je typische The Legend of Zelda-game. Wel qua gameplay, maar niet qua easter eggs. Zo is het in de trailers mogelijk al opgevallen dat er wat rare snuiters in de spelwereld rondlopen. Eén van die gekken is bijvoorbeeld Chain Chomp uit de Mario-serie. Waarom loopt die daar rond? Omdat het kan.

  The Legend of Zelda: Link's Awakening is namelijk één groot festijn aan easter eggs. Zo zijn er tal van personages die doen denken aan personages uit andere Nintendo games. Denk bijvoorbeeld aan Kirby. Eerder schreven wij al een interessante rubriek met daarin vijf toffe The Legend of Zelda: Link's Awakening easter eggs. Zo krijg jij een beeld wat voor grappige personages je allemaal in dit avontuur kunt verwachten.

  4. Schattig

  Dit avontuur is net weer iets anders dan wat we voor het laatst voorgeschoteld kregen. Je zal heerlijke felle kleuren zien en ook worden je oren verwend met een vrolijke, geremasterde soundtrack. Bekende deuntjes komen dus voorbij in een nieuw jasje. De spelwereld is nog kleurrijker dan we eerder zagen en daarbij is deze titel een mooie afwisseling op het serieuzer-ogende Breath of The Wild. Dit keer is alles vrolijker, kleurrijker en schattiger.

  Het haakt mooi in op de game uit 1993, toen dit spel oorspronkelijk uitkwam! Nintendo heeft de stijl van toen vergroot en verbeterd. Ieder personage oogt als een soort chibi in een unieke stijl en de bomen hebben bijvoorbeeld cartoon-achtige, ronde vormen gekregen.

  3.Toch typisch Zelda

  De game speelt qua gameplay als een typische The Legend of Zelda-game. Zo krijg je ook deze keer weer een heleboel puzzels in dungeons voorgeschoteld, waarbij je toch even na moet denken hoe je ze oplost. Daarnaast krijg je de beschikking over een heleboel wapens. In onze hands-on met The Legend of Zelda A Link's Awakening beschreven wij al hoe soepel de gevechten verlopen met de grote hoeveelheid wapens waarvan je gebruik kunt maken.

  Opnieuw kom je in een wereld terecht vol met vijanden. Octopussen proberen inkt op je te schieten en zwijnen genieten ervan om je te prikken met hun veel te scherpe speren. Met je zwaard en schild trek jij ten strijde. Langzaam vind je extra wapens die tijdens je avontuur van pas kunnen komen. Je uitrusting moet ook worden uitgebreid, want soms heb je bepaalde wapens nodig om weer één van de vele nieuwe puzzels te kunnen ontrafelen.

  2. Super Mario Maker 2-stijl

  Een toffe nieuwe functie is dat je in dit spel je eigen dungeons in elkaar kunt zetten. Maak een kerker met je favoriete vijanden en puzzels en laat je bouwdromen waarheid worden. Je neemt in The Legend of Zelda: Link's Awakening voor het eerst zelf de regie in handen. Dit doe je allemaal in een dungeon builder die verrassend veel weg heeft van Super Mario Maker 2. Op een soortgelijke manier kan jij hele toffe levels maken, die jij en en je vrienden weer kunnen spelen.

  Wil je meer informatie over de dungeon builder. Eerder schreven wij een special waarin we onze The Legend of Zelda: Link's Awakening dungeon builder ervaringen van gamescom met jullie deelden. Eerder hebben we deze modus namelijk al uitgebreid onder de loep mogen nemen.

  1. Urenlang spelen met The Legend of Zelda Link's Awakening release

  In ieder geval ziet het er naar uit dat je met deze game weer urenlang gameplay-plezier voorgeschoteld krijgt. Ook wanneer je de oorspronkelijk game uit 1993 al in originele staat of als één van de virtual console-releases gespeeld hebt. Door het nieuwe uiterlijk ziet alles er fris en vernieuwd uit. Door de eerder genoemde redenen lijkt dit spel niet een spel te worden wat je zomaar aan de kant schuift. Het origineel stond al garant voor uren gameplezier!

  De beste reden om te spelen is natuurlijk weer dat de hoofdrol is weggelegd voor Link. The Legend of Zelda-fans kunnen vaak niet wachten om weer op avontuur te gaan met deze held. Deze keer in een omgeving die niet Hyrule heet. Als Link moet jij van het eiland Koholint af te zien te komen, maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Dit maakt het extra interessant omdat je van tevoren niet weet wat je allemaal gaat zien. Ten minste, als je nooit het origineel speelde.

  The Legend of Zelda: Link's Awakening

  Verkijgbaar vanaf 20 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.