3 toffe indiegames op gamescom 2019 - Deze verdienen je tijd! [gespeeld op gamescom]

  Naast al dat grote AAA-geweld namen we ook de tijd om met een aantal indiegames op gamescom aan de slag te gaan. Zo zagen we drie hele verschillende indie-titels waar jij je oog op moet houden. Eén van de drie is zelfs al uit, dus je kunt gelijk na het lezen van dit artikel met de game aan de slag!

  3. No Straight Road

  We trappen deze lijst met toffe indiegames op gamescom 2019 af met No Straight Road. Deze ritmische actiegame klinkt je misschien bekend in de oren en dat kan komen doordat we de game ook al onder de knoppen hadden tijdens E3 2019. In de game ga je met MayDay en haar drummer Zuke op pad om een stad te bevrijden van het EDM-genre dat de muziekwereld van Vinyl City overspoeld.

  De game komt van een kleine indiestudio genaamd Metronomik, onder leiding van Wan Hazmer, lead game designer van Final Fantasy XV en Daim Dziauddin, concept artist van Street Fighter V. Die invloeden ga je terugzien in zowel de kunststyle als de manier waarop het vechtsysteem werkt. Hierbij moet je goed letten op het ritme om aanvallen te ontwijken en om te slaan (of schieten) om zo vijanden onder de duim te krijgen.

  2. Creature in the Well

  De volgende game in deze lijst met toffe indiegames op gamescom is Creature in the Well van Flight School. Deze game mixt het ouderwetse arcadegevoel dat je bij de pinballmachines had met een hedendaagse hack 'n' slash. In plaats van dat je vijanden kort en klei slaat, moet je energieballen slaan waarmee je deuren kunt openen en vijanden mee kunt verslaan. Wanneer je een ruimte vol vijanden hebt overwonnen, kun je door naar de volgende ruimte of moet je nog even een puzzel oplossen (met de energieballen natuurlijk).

  Dit maakt Creature in the Well ook een dungeon-crawler die tevens vol zit met geheimen om te ontdekken. Het is aan jou om met jouw zwaard de wereld te ontdekken en om het monster in de put te verslaan. Dit kun je direct al doen, want Creature in the Well is sinds 6 september verkrijgbaar op Xbox One, PC en Nintendo Switch.

  1. Cyber Shadow

  De tofste indiegame van gamescom.2019 die wij onder de knoppen kregen was Cyber Shadow. Deze nieuwe titel wordt door Yacht Club (bekend van Shovel Knight) uitgegeven, nadat ze potentie zagen in de game. De game zelf is namelijk ontwikkeld door Aarne Hunziker, die in zijn eentje de hele game heeft gemaakt. Yacht Club heeft hem alleen geholpen met de muziek, want die wordt door de composer van Shovel Knight gemaakt.

  De game zelf doet ontzettend denken aan klassiekers als Ninja Gaiden, Mega Man en Castlevania, waarin je als de cyborg Shadow probeert om je clan te redden van kwaadaardige monsters. Dit doe je allemaal in de prachtig vormgegeven Mekacity die dankzij de 8-bit artstyle doet denken aan de games van vroeger. De gameplay voelt onwijs soepel aan en als je Shovel Knight gespeeld hebt, snap je direct waarom Yacht Club meehelpt aan de ontwikkeling van deze titel. Cyber Shadow verdient een groter publiek en wij kunnen niet wachten om meer van de game te zien!

  Er zijn nog meer toffe indiegames op gamescom 2019

  Natuurlijk zijn er nog veel meer toffe indiegames op gamescom, maar helaas konden we niet alles spelen. Ben jij naar gamescom geweest en heb je wat toffe indies gespeeld of zijn er nog toffe indiegames waar jij naar uitkijkt? Laat het ons weten in de reacties!

  No Straight Roads

  Verkijgbaar vanaf 25 august 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.