Expeditie Robinson Aflevering 2 recap - Boos op Rob Geus

  Vorige week gaven wij al een recap van de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen. Aan het einde van die aflevering werden vier mensen naar het Duivelseiland gestuurd. In de Expeditie Robinson Aflevering 2 recap kijken we hoe het allemaal verder gaat in dit speciale seizoen van Expeditie Robinson. Zo weet je precies wat er deze week allemaal gebeurde.

  RTL

  In dit artikel vatten we de gebeurtenissen uit de tweede aflevering samen. Heb je de aflevering nog niet gezien en wil je het liever nog even kijken, dan kan dat via RTL XL. Het is ook mogelijk om het via de streamingdienst van Videoland te bekijken.

  Ruzie op Duivelseiland over eten

  De aflevering brengt ons als eerste naar Duivelseiland. Hier zitten Rijk Hofman, Rob Geus, Eva Kleve en Berdien Stenberg. De eerste dag is voorbij en er wordt de nodige moeite gedaan om het vol te houden, ondanks dat onder andere het bed nog niet eens af was. Met Romeinse cijfers willen de mensen op Duivelseiland aangeven hoelang ze het daar hebben volgehouden. De mensen op het eiland hebben geen idee wat ze er moeten doen, maar zijn allemaal angstig dat ze het spel heel snel moeten verlaten.

  Op het eiland ontstaat direct een ruzie. Kok Rob Geus wordt ingezet om te koken. Daar hebben zijn eilandgenoten snel spijt van, want hij gebruikt al het bloem. Uiteindelijk gooit hij ook nog het eten weg, omdat hij de verhouding water en bloem niet mooi in balans kreeg. Op het moment dat hij commentaar kreeg op zijn onbesuisde actie, gaf hij aan dat hij er vanuit ging dat het toch wel zou worden bijgevuld. Deze situatie heeft al een heleboel kijkers boos gemaakt en lieten op Twitter hun ongenoegen horen.

  De andere kampen

  Ook krijgen we te zien hoe de mensen op Noord hun eerste nacht hebben doorgebracht. De mensen op Kamp Noord zijn Shary-An, Thomas Bergen, Roy Donders, Eva Korenman, Marianne Verkerk, Kalvijn, Tim Coronel en Kim Kötter. In het kamp is Shary-An boos, omdat ze het idee heeft dat niemand naar haar luistert. Ondertussen zitten op het Zuid-kamp de overige deelnemers: Jaap van Deurzen, Fien Vermeulen, Yvette Brock, Akwasi, Anita Helker, Frank van der Lende, Dionne en Hugo Kennis. Ondertussen zijn ook deze groepen met het eten bezig.

  Het eten op Kamp Noord en Kamp Zuid ziet er luxer uit, maar toch zijn er mensen die niet willen eten. Roy Donders doet erg moeilijk over het voedsel en zegt er niet tegen te kunnen als er hele stukjes door zijn keel gaan. Hij kan het deze aflevering nog zwaar gaan krijgen. Ook zangeres Anita heeft moeite met het eten van dingen die ze zelf heeft gevangen. Dat laat ze weten wanneer ze een krab vangt. TV-kok Hugo antwoord: "Als dit zo doorgaat, dan vreet ik haar op."

  Aankondiging van de proeven

  Op het moment dat de mensen op Duivelseiland een vuurtje willen maken, vinden ze een brief. Daarin wordt beschreven dat één van de mensen op Duivelseiland sowieso al bij de samensmelting zit. Wie dat is wordt bepaald aan de hand van een proef. Er zijn drie balken en door duels wordt bepaald wie er op die balken moet gaan staan. Het ziet er naar uit dat men tot de samensmelting een flink aantal duels op Duivelseiland moet uitvoeren, om nog een kans te maken om terug te komen in het spel. Al moet daar hard voor worden gewerkt!

  Ondertussen wordt het tijd voor een immuniteitsproef tussen Kamp Zuid en Kamp Noord. Wanneer een team deze proef verliest moeten ze naar de eilandraad om een teamlid weg te stemmen. Ook nu moeten de teams een fysieke klus uitvoeren. Deze keer moeten ze geen brandje stichten maar juist blussen. Om het vuur in meerdere wokpannen te blussen moeten ze emmers bovenop een toren vullen met zeewater. Dit zeewater brengen ze al klimmend via bodemloze kokers naar de emmer. De emmers kunnen in een container worden gegooid en als die vol genoeg is kunnen ze er de brandjes proberen te blussen. Dit proces wordt herhaald tot één van de vuren is gedoofd.

  De proef in Expeditie Robinson Aflevering 2

  Team Zuid besluit om Jaap aan de zijlijn te zetten, omdat hij dit fysiek niet kan. Hierdoor hebben ze een teamlid minder om water via een koker naar boven te brengen. Team Noord denkt als eerste voldoende water te hebben en brengt Kim naar boven om de emmer water in de container te gieten. Dit is lastig karwei, want dit moet ze doen terwijl ze aan een touw hangt dat door de andere teamleden omhoog wordt getrokken. Het water in de container valt met een soort van glijbaan naar beneden. Die glijbaan moeten ze richting de wok sturen op commando van de persoon die aan het touw hangt.

  Het is een heftige strijd, waarbij al snel wordt gemerkt dat er veel water nodig is om het vuur te blussen. Na veel spanning komt er dan toch een duidelijke winnaar uit deze proef naar voren. Kamp Noord neem al heel snel de leiding door twee wokpannen te blussen. Ondertussen heeft Kamp Zuid moeite met de eerste pan en duurt het even voordat ze een inhaalslag lijken te maken. Toch wint Kamp Noord de immuniteitsproef, waardoor Team Zuid naar de eilandraad moet.

  Duel op Duivelseiland

  Dag drie gaat van start. Het wordt spannend in Kamp Zuid, want mensen willen er alles aan doen om in het spel te blijven. Er wordt al direct gespeculeerd wie ze eruit willen sturen en het lijkt erop dat Jaap en Anita het meest gemist kunnen worden. Jaap wordt voornamelijk aangewezen omdat hij een blessure heeft en daardoor fysiek weinig kan doen. Dat voelt voor het team alsof ze proeven al met een man minder moeten doen en als ze iemand anders eruit stemmen, hebben ze nog minder mankracht. Jaap wil zijn huid redden door op Anita te stemmen en merkt op dat 'de oudjes er meestal als eerste uit moeten.'

  Maar we gaan nog niet zien wie eruit wordt gestemd, want eerst is er nog een duel op Duivelseiland. In dit spel moeten de kandidaten een touwring over een haak werpen. Hiervoor moeten ze wel eerst de ring door middel van een bamboestok losmaken van een paal. Ze hebben een tijdslimiet want er is een lekkende emmer die als een soort van zandloper dient. Om geen risico te nemen kunnen ze de emmer steeds met zeewater blijven vullen, maar dan verliezen ze kostbare tijd die ze kunnen steken in het voltooien van de opdracht. Rijk Hofman wint uiteindelijk het duel.

  De eerste eilandraad

  De avond komt en Kamp Zuid gaat richting de eilandraad. Wie er weggaat is nog niet helemaal duidelijk, maar alle pijlen lijken gericht op Jaap en Anita. Iedereen binnen het team geeft bij de eilandraad aan dat het een leuke groep is en ze vinden het lastig om iemand naar huis te sturen. Toch moet iedereen gaat stemmen en er kunnen dubbele stemmen worden ingezet.

  Jaap stemt op Anita en Anita stemt niet erg verrassend op Jaap. Anita zet direct een dubbele stem op Jaap in, die ze in de proef van aflevering één won. Niet alle stemmen worden bekendgemaakt, maar wanneer duidelijk wordt dat Yvette en Hugo beiden op Anita stemmen, heeft Anita plotseling één stem meer dan Jaap. "Sorry tante Anita. Je bent wel mijn favoriete tante", zijn nog verzachtende woorden van Hugo. Uiteindelijk worden de stemmen geteld en heeft Anita er zeven en Jaap maar twee. Anita Helker moet dan ook als eerste Expeditie Robinson verlaten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.