The Future of Xbox - een toekomst vol games (besproken tijdens E3 2019)

Article
donderdag, 13 juni 2019 om 5:05
xgn google image
Microsoft is een enorm bedrijf dat zich met haar takken op steeds meer dingen gaat richten dan alleen WIndows en randapparatuur. Al 20 jaar is het bedrijf een speler in de gamingwereld en daarmee geen kleintje. Sterker nog, de spierballen van Microsoft zijn enorm en blijven maar groeien. Wij bespraken The Future of Xbox, waarin we een kleine blik de toekomst in kregen.

5. Games blijven belangrijk, klein of groot

Microsoft heeft tijdens haar persconferentie al behoorlijk duidelijk gemaakt dat games van alle formaten belangrijk zijn. Voor Xbox en pc verschijnen Triple A games, maar is er ook genoeg ruimte voor de indie ontwikkelaar om zijn creativiteit te vrije loop te laten. In totaal kondigde Microsoft 60 titels aan en daarnaast nog een hele berg content.
Ook is Double Fine Studios als nieuwe first party studio onthuld. Via deze studio kwamen voorheen games als Brütal Legend uit voor verschillende platformen, maar dat wordt vanaf nu Xbox en pc. Zoals we al even weten komt er ook een nieuwe Gears aan, maar Xbox wil voor indies genoeg ruimte houden. Daarom is er extra aandacht voor Xbox Stack, de development tool voor de console. Hiermee kunnen ontwikkelaars games maken en eventueel uitgeven.
151782

4. Consoles en accessoires moeten blijven evolueren

Naast het feit dat er games moeten blijven komen van iedr formaat, is het voor Microsoft belangrijk dat zowel de console en de randapparatuur blijven evolueren. Microsoft heeft tijdens de E3 persconferentie de Scarlett al aangekondigd, mar komt eerst nog met een Xbox One S die zonder schijfjes werkt. De discvrije Xbox One S slaat alle games op zijn harddrive op en is de meest betaalbare console in de lijn.
Wat betreft accessoires heeft Microsoft al een aardige line-up staan met de Xbox One Wired en Wireless controller, de Xbox One Adaptive controller en de Xbox Elite controller. Binnenkort komt er nog een controller bij, namelijk de Xbox Elite v2 controller. Deze is gericht op performance en aanpassing voor iedereen. Je kunt de controller op ieder gebied naar wens instellen. Zo kun je de triggers gevoeliger maken en heb je aan de achterkant een viertal pads zitten die je zelf in kunt stellen. De controller maakt overigens gebruik van Bluetooth, wat weer extra mogelijkheden geeft.
151783

3. PC Gaming niet vergeten

Met al het XBox geweld zou je bijna vergeten dat er ook nog een enorme groep pc gamers is. Deze groep mag niet in een donker hoekje verdwijnen volgens Microsoft. Daarom is ook aan hen gedacht met een aantal toffe vernieuwingen.
Zo is er in Windows 10 vanaf nu een update beschikbaar waardoor er in de gaming bar een aantal nieuwe opties komt. Met de knoppencombinatie WIN+G tover je de bar naar voren en zie je direct de vernieuwde app. Chats, games, eventuele instellingen en shortcuts komen hier meteen in naar voren in een handig overzicht. Daarbij is de shop ook in de gaming bar te vinden, waardoor je met één toetsencombinatie alles kan doen wat je wil op het gebied van gaming. De Windows gaming bar werkt naadloos met de nieuwe Xbox app en dus vind je eenvoudig alles van de nieuwste triple A titels tot indies snel terug.
151784

2. Één dienst voor alle platformen

Game Pass komt naar pc. Net als de Xbox versie een soort Netflix voor games, maar dan download je de games. Je kunt nu al aan de slag met de dienst, waarbij je dus de keuze hebt om deze voor pc of voor Xbox te gebruiken. Als je graag op allebei speelt kun je ook kiezen voor
Game Pass Ultimate is voor zowel Xbox als pc. Er zijn nu dus drie opties, pc, Xbox of allebei. Games komen op allebei de platformen tegelijk naar Game Pass dus in principe maakt het niet uit op welk van de twee platformen je gaat spelen. Voor pc komt er ook een speciaal Game Pass aanbod, waarbij zowel oude als nieuwe titels toegevoegd zullen worden.
151785

1. Overal gamen waar je maar wil

Microsoft timmert hard aan de toekomst van het gamen op alle gebieden. Dit geldt voor hardware en diensten. In de laatste categorie komt Microsoft met een hele toffe toevoeging: gamestreaming.
Xbox games kunnen heel binnenkort gestreamed worden naar je mobiele apparaat. Dat betekent dat je voortaan letterlijk overal kunt genieten van je games. Dit kan via de aangekondigde dienst xCloud, maar eerst komt er een test aan waarin er vanaf de Xbox gestreamed wordt. Dit laatste werkt als volgt: De Xbox streamed je content via 4G naar je mobiele telefoon zodat je onderweg kunt spelen. Tenminste, als je een controller bij je hebt. De games zijn namelijk voorlopig nog niet te spelen zonder controller.
Dit wordt een ontwikkelingstraject van meerdere jaren. Hierin hebben ontwikkelaars het voor het zeggen, dus zij bepalen wat de vereisten zijn en of er überhaupt met een controller gespeeld moet worden of dat je je mobiele telefoon kan gebruiken als controller. Ze zullen zelfs kunnen zeggen dat een game niet gestreamed mag worden.

The Future of Xbox -dichterbij dan je denkt

Tijdens E3 konden wij al even aan de slag met de controller en een speciale beugel voor je mobiele telefoon. Hiermee werkte het streamen van games al vlekkeloos. Wij speelden Resident Evil 7 bijvoorbeeld op een mobiele telefoon en schrokken ons een paar keer flink rot. Op onze E3 2019 pagina vind je al het nieuws vanaf de beursvloer.

Populair Nieuws

Laatste Reacties