The Elder Scrolls Legends Isle of Madness - Alles wat je moeten weten

  The Elder Scrolls Legends zag het licht een kleine twee jaar geleden, maar heeft ondertussen al een flinke toevoeging van nieuwe kaarten en missies erbij gekregen. Daar komt weer een hoop nieuwe mechanieken bij met de nieuwe uitbreiding. Lees hier alles over The Elder Scrolls Legends Isle of Madness.

  The Elder Scrolls Legends Isle of Madness voegt zoals gebruikelijk weer een nieuw verhaal toe aan het Elder Scrolls-universum. Verdeeld over drie aktes met elk twee episodes is het een lang verhaal om te volgen voor een Digital Card Game en één van de meest interessante verhalen tot nu toe voor de game.

  In The Elder Scrolls Legends Isle of Madness volgen we het verhaal van de Dunmer Talym Rend, een spion voor de Empire. Wanneer zijn zoon langzaam gek lijkt te worden gaat hij langs bij elke heler die hij kent en brengt zelfs een bezoek aan de tempel, maar niks lijkt de toestand van zijn zoon te verbeteren. Dan hoort hij een gerucht dat de Daedric Prince of Madness Sheogorath zijn enige hoop kan zijn, maar de hulp inroepen van een Daedra zal nooit zonder gevolgen zijn.

  Ondanks de mogelijke consequenties reist Talym naar de Oblivion Plane waar Sheogorath over heerst: de Shivering Isles. Spelers die de Shivering Isles-uitbreiding voor The Elder Scrolls IV: Oblivion hebben gespeeld weten wat voor mentale achtbaan de plek is en het zal een flinke uitdaging te worden voor Talym om zijn reis heelhuids te voltooien.

  Rekensommen om gek van te worden

  Tijdens de gevechten in The Elder Scrolls Legends Isle of Madness stuit je al snel op twee mechanieken die invloed hebben op de lanes, de twee helften van het speelveld in Legends, en die goed het gekkenhuis van de Shivering Isles tentoonstellen. Eén helft is namelijk de Dementia Lane en de andere helft is de Mania Lane.

  Heb je de creature met de meeste kracht in de Dementia Lane, dan doe je aan het begin van je beurt schade aan je tegenstander. Heb je daarentegen de creature met de meeste levenspunten in de Mania Lane, dan mag je een extra kaart trekken aan het begin van je beurt. Een extra gegeven waar je rekening mee moet houden bij het spelen van creatures over beide helften en waar je veel voordeel uit kunt halen. Maar daar houdt het niet bij op.

  Er zijn namelijk ook kaarten die kunnen veranderen wat de Dementia Lane is en wat de Mania Lane is. Heb je net een briljante zet gemaakt waarbij je aan het begin van je volgende beurt schade aanricht én een kaart trekt, dan kan het nu ineens het geval zijn dat je nergens profijt van hebt en juist je tegenstander er voordeel uit haalt. Een interessante toevoeging aan The Elder Scrolls Legends Isle of Madness waar je soms helemaal gek van wordt.

  Twee voor de prijs van één The Elder Scrolls Legends Isle of Madness

  Net zoals alle andere uitbreidingen voor The Elder Scrolls Legends voegt Isle of Madness een hele verzameling nieuwe kaarten toe aan het geheel, in totaal 55 nieuwe kaarten die je kunt gebruiken in alle modi. En sinds de Houses of Morrowind-uitbreiding is het ook mogelijk om deze kaarten te gebruiken in een deck met drie ‘kleuren’.

  Met een uitbreiding die draait om de Prince of Madness zou je denken dat ontwikkelaar SparkyPants overboord is gegaan met willekeurige effecten, zoals we die vaak hebben langs zien komen bij Hearthstone. Maar gelukkig is het woordje random bijna niet te vinden op de kaarten van The Elder Scrolls Legends Isle of Madness en zijn er juist interessante nieuwe kaarten toegevoegd met grappige of bizarre artwork, zoals de Giant Chicken.

  Uiteraard voegt de uitbreiding ook weer een nieuwe soort kaart toe en dat is deze keer de Double Card, perfect voor spelers die houden van card advantage. Een Double Card is namelijk één kaart met twee verschillende creatures erop en zodra je de kaart trekt splijt de kaart in tweeën en kan je ze los van elkaar gebruiken. Dus voor je prijs van één trek je twee kaarten en een Double Card telt ook maar als één kaart in je deck.

  The Elder Scrolls Legends Isle of Madness - Klaar voor het gekkenhuis?

  Wij zijn onder de indruk van Isle of Madness, maar zijn jullie dat ook? Ben je van plan om de uitbreiding te gaan spelen en de nieuwe kaarten te testen? Laat het ons weten in de comments!

  The Elder Scrolls: Legends

  Verkijgbaar vanaf 2017

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.