Hearthstone Knights of the Frozen Throne is gebaseerd op de tweede uitbreiding van World of Warcraft, Wrath of the Lich King, en spelers die daarmee bekend zijn zullen een hoop terugkerende elementen herkennen. Zo werd met Wrath of the Lich King de Death Knights toegevoegd aan de klassen van World of Warcraft, al krijgt Hearthstone met de uitbreiding niet zijn tiende Hero.

Wat Hearthstone Knight of the Frozen Throne wel introduceert zijn Death Knight-varianten van de bestaande Heroes. Deze kaarten vervangen je bestaande Hero, je krijgt een nieuwe Hero Power, een Battlecry-effect en als kers op de slagroom ook nog eens vijf Armor erbij – je levenstotaal blijft wel hetzelfde. Met name de nieuwe Hero Powers kunnen de speelstijl van een Hero compleet veranderen en ook de Battlecry kan een vernietigend effect hebben. Pas alleen wel op met kaarten die je Hero Power aanpassen, want je getransformeerde Hero Power zal dan verdwijnen.

Death Knights in Hearthstone Knights of the Frozen Throne

De Death Knight-varianten kunnen enorm sterk zijn en uit zichzelf al een win-conditie zijn, zoals bijvoorbeeld Uther of the Ebon Blade die negen mana kost. Zijn Battlecry zorgt ervoor dat hij een 5/3 wapen krijg met Lifesteal – een mechanic die we uitleggen op de volgende pagina – en zijn Hero Power verandert in The Four Horseman. Met deze Hero Power creeër je een 2/2 Horseman en als je er vier van hebt op het veld, dan vernietig je de tegenstander. De tegenstander kan natuurlijk zoveel mogelijk proberen om de Horsemen te doden, maar ze zullen dankzij het sterke effect een dreiging zijn waar de tegenstander constant een antwoord voor moet hebben.

Een andere interessante Death Knight Hero is Valeera the Hollow, die toevallig ook negen mana kost – ze kosten niet allemaal negen mana. De Battlecry van Valeera zorgt ervoor dat ze Stealth krijg tot de volgende beurt, waardoor de tegenstander geen schade tegen jouw kan aanrichten, wat bijvoorbeeld heel sterk kan zijn tegen Burn Mage. Vervolgens krijgt Valeera een passieve Hero Power waarmee ze elke beurt een Shadow Reflection in haar hand krijgt. Shadow Reflection wordt weer een kopie van de laatste kaart die je hebt gespeeld, wat bijvoorbeeld heel sterk kan zijn in combinatie met een Eviscerate of Arcane Giant.

Stuk voor stuk zijn de Death Knight Heroes sterk en de basis voor hun eigen speelstijl, dus grote kans dat deze kaarten de Legendaries zijn die je uit je pakje wilt trekken.