The Division tips - 5 manieren om te overleven in de Dark Zone!

  The Division is dan eindelijk uit en tal van gamers zijn ermee aan de slag. Zij rennen al rond in de PvP-gebieden genaamd de Dark Zone. Wil jij deze Dark Zones graag overleven? Lees dan dit overzicht met The Division tips!

  The Division is het nieuwste deel in de Tom Clancy reeks, die we kennen van gameseries als Rainbow Six, Splinter Cell en Ghost Recon. De game is sinds 8 maart te krijgen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  The Division bevat verschillende PvP-gebieden, onder de naam Dark Zone. In deze Dark Zones nemen spelers het tegen elkaar op. Dit kan soms een aardige uitdaging zijn, daarom hebben we hier 5 The Division tips opgesteld om te overleven in de Dark Zone!

  5. Gebruik health packs

  Dit klinkt misschien wel heel erg voor de hand liggend, maar het gebruik van health packs kan zeker je leven redden in The Division! Je hebt tijdens het spelen een aantal health packs tot je beschikking. Wanneer je gewond raakt verschijnt er geen prompt om zo’n pakket te gebruiken, wat we wel gewend zijn uit een aantal andere games.

  Daarom kan het er soms bij inschieten om zo’n health pack te gebruiken, omdat je bijna vergeet dat je erover beschikt. Denk er dus aan om zo’n health pack te gebruiken wanneer je in een benarde situatie terechtkomt!

  4. Maak gebruik van de omgeving

  De Dark Zone is niet een of andere grote, lege vlakte. Nee, dit gebied ziet er juist uit als je typische post-apocalyptische stad: overal staan auto’s en blokkades, of bevindt zich puin waar je achter kan schuilen. Maak hier dan ook zeker gebruik van tijdens het manoeuvreren door de Dark Zone.

  In plaats van simpelweg in het rond te rennen, is het beter om te letten op de plekken waar je kan schuilen en vervolgens een tactische route te nemen. Zo word je minder snel gezien door eventuele vijanden, en zal jij over het verrassingselement beschikken.

  3. Schiet niet meteen op andere spelers

  In de meeste PvP-omgevingen is elke speler je vijand. In The Division werkt het allemaal een beetje anders. Zo zijn andere spelers of AI niet per se vijandig: het is mogelijk om gewoon langs elkaar heen te lopen zonder gedoe. Deze zogenaamde Non-Hostile Agents hoef je dus helemaal niet meteen neer te schieten.

  Pas wanneer jij (of een van jouw teamgenoten) een andere speler zonder reden ombrengt, wordt jouw team gemarkeerd als Rogue. Wanneer je Rogue bent, worden andere spelers voor jouw team gewaarschuwd en zullen ze jouw team sneller aanvallen. Rogue spelers vormen namelijk een bedreiging voor andere spelers in de Dark Zone.

  Het loont dus om niet meteen je geweer erbij te pakken wanneer je een andere speler ziet, maar het is beter om eerst af te wachten wat zij gaan doen. Natuurlijk moet je ook niet te lang wachten en is enige paraatheid gewenst, want het is altijd mogelijk dat deze spelers andere plannen hebben en wel opeens beginnen te schieten.

  2. Blijf bij jouw team in de buurt

  De Dark Zone hoef je niet in je eentje te betreden, maar dit gebeurt in een team met twee medespelers. Het is daarom slim om bij je teamgenoten in de buurt te blijven, zeker wanneer je in gevecht verstrikt raakt met andere spelers.

  Bovendien kunnen je teamgenoten jou reviven, maar ze hebben hier slechts kort de tijd voor. Wanneer je dus bij je team in de buurt blijft is het vrij waarschijnlijk dat ze je zullen redden. Wanneer je aan de andere kant van de map bent gaat dit natuurlijk een stuk moeilijker.

  1. Werk samen met je team

  Natuurlijk kan je wel bij je team in de buurt blijven, maar schiet je alsnog niets op als je vervolgens niet samenwerkt met jouw teamgenoten. Het is dus ook belangrijk dat jij voor jouw teamgenoten klaarstaat wanneer ze je nodig hebben, bijvoorbeeld door ze te reviven of het afleiden van vijandelijke spelers.

  Met deze laatste tip concluderen we de lijst met vijf The Division tips om de Dark Zone te overleven. Het is dus vooral van belang om goed op je team te letten en in teamverband aan de slag te gaan. Verder ben je in het voordeel wanneer je gebruik maakt van de omgeving, let op jouw health packs en niet meteen een vijandige houding aanneemt.

  The Division is nu te koop voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Meer weten over de game? Neem dan ook onze special over The Division gameplay door.

  Tom Clancy's The Division

  Verkijgbaar vanaf 8 march 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.