De servers zijn al online, maar vanaf 8 maart is The Division voor iedereen beschikbaar. Hier gingen wel één alfa en twee bèta’s aan vooraf, maar hopelijk heeft Ubisoft de oneffenheden verwijderd. In plaats van ons te focussen op de minpunten die hierin naar voren kwamen, gaan we in op de sterke punten van The Division gameplay. De punten die bevestigen dat de game inderdaad grote potentie heeft.

5. New York als speelomgeving

Setting voor een game is vanzelfsprekend belangrijk. Als we films mogen geloven is New York al tig keer vernietigd door aliens, pandemieën en oorlogen. Het is zo’n beetje de Hollywood-locatie voor ellende. Waarom dan ook niet voor The Division? Voor The Division en het verhaal leent de locatie zich perfect om meerdere redenen.

Het eerste is dat de setting goed past bij het verhaal. Dit verhaal begint als er een virus uitbreekt dat toeslaat op Black Friday. Door nog onbekende daders heeft een virus zich via het briefgeld weten te verspreiden onder de New Yorkers.

Waarom past de setting dan bij het verhaal? Ubisoft simuleert hiermee wat er kan gebeuren wanneer een pandemie toeslaat in het hart van de commerciële wereld, het naar werkelijkheid gemaakte New York. Hoe reageert de verstedelijkte en moderne samenleving onder de paniek van een pandemie?

Niet alleen is het New York in The Division een imposante locatie als je kijkt naar de hoeveelheid detail die Ubisoft heeft toegevoegd, maar ook biedt dit speelgebied een enorme variatie in terrein. Zo kun je de eindeloze straten verkennen, ondergronds gaan in de metro en iconische punten binnen de stad bezoeken. Ook Central Park behoort tot de opties die bij het speelbare gebied horen.