The Division 2 details waren schaars toen de game werd
aangekondigd eerder dit jaar. De onthulling zou komen tijdens E3 2018 en daar kregen we de game
zelfs te spelen. Tijdens
gamescom werden er meer
The Division 2 details onthuld achter gesloten deuren.
Er werden allerlei The Division 2 details bekendgemaakt over hoe het twee deel tot stand is gekomen en wat er allemaal bij komt kijken bij het bouwen van de wereld. Zo werd er verteld over hoe de stad is nagebouwd en waarom er voor Washington DC is gekozen.
Een logische stap
Je zou namelijk zeggen dat de keuze voor Washington DC een logische keuze zou zijn, maar niets is minder waar. De hoofdstad van de Verenigde Staten was namelijk niet altijd de plek voor het tweede deel. Er werden naar nog verschillende andere steden gekeken, waaronder Seattle en New Orleans.
Zo werd New Orleans overwogen voor
The Division 2 vanwege de mooie sfeer, voordat de keuze uiteindelijk gemaakt werd om Washington DC te gebruiken. Dat heeft er mee te maken dat DC veel diversiteit te bieden heeft, zowel in de stad als daarbuiten. Als je aan Washington DC denkt, denk je namelijk al snel aan het grote aantal monumenten.
Nieuwe setting, nieuwe omgevingen
Een andere van The Division 2 details is dat de stad door de keuze van Washington DC gaat verkassen uit het stedelijke bos. DC is namelijk op een moeras gebouwd en dat brengt verschillende creatieve mogelijkheden mee voor de makers. De game heeft namelijk zes unieke districten met elk een eigen omgeving.
De zes districten zijn als volgt onder te verdelen:
- Buitenwijken
- De natuur
- Het Residential-district
- Commercieel gebied
- Regeringsgebied
- Historische district
Nu zou je het argument kunnen maken dat het Residential-district en de buitenwijken op elkaar lijken, maar in de game is niets minder waar. De buitenwijken (denk aan Georgestown) konden namelijk geëvacueerd worden en dat is niet het geval bij het Residential-district. Hier ligt het vuilnis dan ook overal en zie je duidelijk wat de grootschalige paniek teweeg heeft gebracht.
Een sprong vooruit
Wat ook duidelijk te zien is in The Division 2 is dat er geen vlokje sneeuw meer te vinden is. Dat heeft een logische reden, want het verhaal speelt zich zeven maanden na het eerste deel af. Hierdoor liggen de temperaturen dus veel hoger, maar datzelfde geldt ook voor de belangen.
Mensen zijn namelijk gaan samenwerken, maar datzelfde geldt voor de bendes. Dit betekent dat de eenzame, kleinschalige bendes die je in New York vrij snel onder de duim kon krijgen een flinke upgrade hebben gekregen. Ze zijn veel beter georganiseerd in Washington waardoor de bedreiging een stuk groter is.
De vrede bewaren
Die bendes temmen is dan ook één van de doelen voor de agenten uit The Division 2. De spanningen tussen de verschillende groepen moeten afnemen, zodat alles niet flink uit de hand loopt. Wanneer ze dit lukt, moeten ze zoals bekend is in de ‘lore’ van The Division direct rapporteren aan de president en dat brengt een nieuwe laag in het spel.
Er is namelijk maar één locatie die synoniem staat met de president van de Verenigde Staten en dat is het Witte Huis. Wie een beetje topografie kent, weet dat deze natuurlijk in Washington DC staat en het is dan ook één van de locaties in de game. De spanningen kunnen als het ware dus niet hoger, want Washington is waar de president is.
Authentieke recreatie
Om Washington in de game ook daadwerkelijk aan te laten voelen als het Capitool is de game zo realistisch mogelijk opgebouwd. Het ontwikkelingsteam heeft de stad goed bekeken om deze op schaal na te maken, maar dan wel in de setting van The Division. The Division 2 details komen nog beter uit de verf, want er is rekening gehouden met de effecten die een grootschalige crisis achter zou laten op de stad.
Zo ligt het bekende metrostation in Washington (die je onder andere kunt herkennen uit House of Cards) blank, want dat is na een catastrofe wel logisch. In Washington zijn er namelijk voorzieningen als waterpompen die ervoor zorgen dat de stad niet onder water komt te liggen, maar die werken niet meer door de crisis. Het zijn dit soort The Division 2 details die de wereld des te meer levend aan doen voelen.
Realisme breekt de gameplay
Het realisme van The Division 2 is dan wel erg mooi, maar het heeft ook voor problemen gezorgd voor de ontwikkeling van The Division 2. De
gameplay heeft namelijk een gouden regel en dat is dat wanneer je in dekking bent, je niet geraakt kunt worden. Dit gaat alleen moeilijk in een open omgeving die ontstaat door de recreatie van één van de historische monumenten.
Niet overal is namelijk dekking te vinden, waardoor de makers een nieuwe gameplaylaag hebben moeten implementeren. Het samenwerken is één van The Division 2 details die extra aandacht heeft gekregen. Dit zal namelijk essentieel zijn om te overleven in sommige delen van het Historische District.
The Division 2 komt op 25 maart uit op de
PlayStation 4,
Xbox One en PC.
Check onze speciale gamescom pagina voor alles wat we gezien hebben op de beurs in Keulen.