Ophef door The Disappearance of Madeleine Mccann op Netflix

Article
donderdag, 04 april 2019 om 9:49
the disappearance of madeleine mccann op netflix een heleboel discussie 149058
Een heftig verhaal. Sinds kort staat de documentaire The Disappearance of Madeleine Mccann op Netflix. Met deze documentaire wordt een heftig verhaal besproken over de vermiste peuter Madeleine Mccann. De documentaire maakt veel reacties los.

Heftig verhaal

Het tragische verhaal begon toen Madeleine's ouders uiteten waren met vrienden tijdens een vakantie in Portugal. Tijdens het etentje bleven de kinderen alleen slapen in een appartement. Uiteindelijk is één van de kinderen, Madeleine, vermist geraakt. De ouders waren van mening dat ze was ontvoerd omdat de rolluiken van haar kamerraam openstonden. Daarna is een discussie ontstaan hoe het meisje nu is verdwenen. Er werd nooit een verklaring gevonden voor de verdwijning van het meisje. Wel zorgt dit verontrustende verhaal voor een heleboel discussie. Velen hebben namelijk hun eigen ideeën over de verdwijning.
De documentaireserie belicht in acht episodes wat er allemaal gebeurt is sinds de verdwijning en wat er mogelijk gebeurd zou kunnen zijn. Er zijn verschillende aanwijzingen geweest waar het meisje zou zijn. Zo zou ze al ergens zijn begraven, of dachten mensen haar in Marokko te spotten. Allemaal wilde verhalen gaan de ronde en tot op de dag van vandaag is nog steeds niet duidelijk wat er gebeurde. Er ontstond een heel hoofdpijndossier dat uiteindelijk wordt belicht in de documentaire The Disappearance of Madeleine Mccann. Bereid je voor, want het is heftig wat je gaat zien! Iedereen kan al snel een mogelijke verdachte zijn.
149059

Haat richting ouders

De ouders wordt het flink verweten dat het kind weg is. Op internet wordt er veel gesproken over deze serie. Zo vinden sommige kijkers dat ze sowieso erg onverantwoordelijk waren als ouders en dat ze te weinig hebben gedaan om het kind terug te vinden. Over dat laatste is veel discussie mogelijk. De politie is zelf ook zonder succes hard op zoek naar het kind en het tipgeld loopt steeds harder op. Verschillende media spreken al van miljoenen bedragen die over zijn om het kind terug te vinden. De vraag is of dat ooit nog gaat gebeuren.
Op het moment is nog steeds niet duidelijk hoe het kind kan zijn verdwenen en er zijn zelfs mensen die denken dat de ouders zelf het kind lieten verdwijnen. Rond de momenten dat het in de media kwam, ontvingen de ouders daarom ook veel haatmails. Nu de documentaire op Netflix staan de ouders in ieder geval opnieuw onder vuur. Zo schrijft The Sun dat de ouders regelmatig een haatmail op de deur krijgen. "Elke keer als er een positief verhaal wordt gepubliceerd, ontvangen ze alleen maar meer haatbrieven. Dit speelt al bijna 12 jaar.”
149060

Geen medewerking

De ouders hebben zelf niet meegewerkt aan de documentaire, wat voor extra commotie onder kijkers zorgt. Die vragen zich af of dit om emotionele redenen is, of omdat ze zelf schuldig zouden zijn. Het niet meewerken van de ouders zorgde dan ook voor de nodige commotie rondom deze documentaire. Het schijnt dat de producenten wel moeite hebben gedaan om de ouders voor de camera te krijgen, maar dat alle pogingen niet hebben mogen baten.
Degenen die de documentaire gezien hebben op Netflix kunnen zich voorstellen waarom de ouders niet hebben meegewerkt. Het verleden heeft namelijk aangetoond dat dit niet altijd voordelen opleverde....
149061

Reconstructie

Netflix lijkt op haar beurt ervan overtuigd dat deze documentaire goed zou zijn voor het nog lopende politie-onderzoek. Zo kan het bekijken van alle lijntjes, juist weer voor nieuwe inzichten zorgen. Bij een onderzoek wordt vaak gebruik gemaakt van een reconstructie. Zo een documentaire kun je ook als een soort van reconstructie zien, omdat op die manier alle beschikbare verhalen naast elkaar kunnen worden gelegd. Kijkers kunnen op die manier ook een beetje mee puzzelen wat er nu eigenlijk is gebeurd. Tijdens de documentaire zelf komen ook verschillende reconstructies aan bod.
In de documentaire zie je dat er verschillende theorieën aan bod komen hoe de peuter kan zijn verdwenen. Uiteindelijk is er geen enkele zekerheid. Een bepaalde groep kijkers is ervan overtuigd iets op het spoor te zijn. Zo zou de peuter slaperig zijn geweest voordat ze plotseling verdween. Sommige kijkers zijn ervan overtuigd dat de peuter is gedrogeerd en vervolgens is ontvoerd.
149062

The Disappearance of Madeleine Mccann op Netflix - Discussie blijft lopen

In ieder geval blijft de discussie onder kijkers, maar ook experts nog wel even doorgaan. Onderzoek is nooit afgerond en de ouders zeggen er alles aan te doen om het kind te vinden. Ook in Nederland is dit een onderwerp dat veel aandacht op zich vestigt. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries houdt de laatste ontwikkelingen rondom de zaak ook nauwlettend in de gaten en probeert ook nog mee te denken wat er nu eigenlijk is gebeurd. Hij ziet de hoop dat het goed komt daarentegen erg somber in.’
Aan Panorama maakt hij al duidelijk dat hij niet gelooft dat de peuter ooit nog levend gevonden zal worden. Daarnaast kun je op dit moment niet zoveel meer met nieuwe getuigenverklaringen. De zaak loopt al zo lang dat je nieuwe verdachten niet zomaar kunt vragen waar ze op dat tijdstip exact waren. De kans is enorm dat (omdat het zolang geleden is) mensen het niet eens meer weten. De kans dat er een lijk wordt gevonden is ook niet groot. Een lijk dat zonder kist is begraven, is op dit moment al compleet vergaan.
The Disappearance of Madeleine Mccann kan nu worden bekeken op Netflix. Mogelijk is dit één van de meest besproken misdaad documentaires die op Netflix is verschenen.

Populair Nieuws