10 Google Stadia games die we overal willen spelen!

  Dit zijn de tien Google Stadia games die we zo snel mogelijk willen spelen op het nieuwe platform van Google. Met de komst van Google Stadia heeft de game-industrie er een nieuwe concurrent bij. Stadia moet een streaming platform worden waarmee je altijd, overal de grootste games kunt spelen, zoals Assassin’s Creed Odyssey en DOOM Eternal.

  Eerst lichten we nog even kort toe wat Google Stadia nou precies is. Het is een streaming platform waarmee je zonder enige moeite games kunt spelen op je PC, televisie of zelfs smartphone. Hiervoor heb je geen peperdure hardware nodig, want de games worden gestreamd via het internet. Dit zijn de Google Stadia games die dan ook graag zouden willen streamen via het platform.

  10. Kingdom Hearts III

  Wat zou het een genot zijn om met Sora, Donald en Goofy door wonderschone Disney-werelden te vliegen en dat overal waar we maar zijn. Tijdens een treinreis even sneeuwballen gooien in de wereld van Frozen of lekker dansen in het Koninkrijk van Corona; met Google Stadia moet het allemaal kunnen. Het grootste voordeel is dat de structuur van Kingdom Hearts III zich goed leent voor een korte speelsessie aangezien de game is opgedeeld in werelden. Hierdoor kun je tussendoor hier en daar met Stadia gemakkelijk even spelen.

  Door de presentatie van Google is het overigens niet heel moeilijk om je in te beelden dat Square Enix de game naar Stadia zou brengen. Square liet namelijk al zien hoe Shadow of the Tomb Raider op het platform werkte en lijkt daarom één van de uitgevers te zijn die wel met Google wil samenwerken. Om een grote titel als Kingdom Hearts III vervolgens uit te brengen als één van de Google Stadia games, zou dan ook zeker laten zien dat Google zich serieus wil mengen in gaming.

  9. The Division 2

  Square Enix was niet de enige uitgever die de samenwerking met Google aanging, want Ubisoft deed dat ook. Ubisoft was zelfs de eerste aangezien ze in Oktober met Google samenwerkte aan Project Stream, waarmee mensen Assassin’s Creed Odyssey konden testen. Stream was de voorloper van Stadia en het is dan ook niet gek om je in te beelden dat Ubisoft de samenwerking wil doorzetten.

  The Division 2 is de perfecte titel om dat mee te doen aangezien deze langdurige relevantie heeft. De game wordt nog minstens een jaar lang ondersteund door middel van gratis updates en is samen met anderen online te spelen. Door The Division 2 te promoten als één van de Google Stadia games kun je laten zien dat je lokaal co-op kunt spelen waarbij één speler gebruikt maakt van de TV en een andere speler van een laptop of telefoon. Zo makkelijk moet Stadia immers zijn, dus waarom zou Google het niet grootschalig promoten!

  8. Cyberpunk 2077

  Eén van de grootste games die eraan zit te komen is Cyberpunk 2077 van CD Projekt RED en het zou onwijs tof zijn als dat één van de Google Stadia games zou worden. De game zou op het platform in 4K HDR kunnen draaien op een prachtig scherm en dat met een stabiele 60 fps framerate. Dat was immers de belofte die Google maakte toen Stadia onthuld werd en als Cyberpunk naar het platform zou komen, willen we dat zeker bij de titel zien.

  Aangezien Cyberpunk 2077 een diepgaande RPG-game is die je op verschillende manieren kunt spelen, geeft het spelen op Stadia nog een ander voordeel. Je zou namelijk gewoon een video kunnen kijken die een andere route toont voor dezelfde missie en daarmee verder kunnen spelen. Dit kan namelijk door middel van de State Share-feature.

  7. Apex Legends

  De volgende game die we via Stadia willen spelen is de nieuwste game van Respawn Entertainment, Apex Legends. Deze battle royale game kwam vanuit het niets en werd snel ontzettend populair. Apex kun je nu spelen op de PC, Xbox One en PlayStation 4, maar stel je voor dat je de game ook in goede kwaliteit kunt spelen op je telefoon.

  Sterker nog, als Apex één van de Google Stadia games wordt, kan iedereen met hetzelfde kwaliteit het spel samen spelen zonder problemen. Iedereen heeft dezelfde kwaliteit en framerate, waardoor er geen speler zal zijn die een oneerlijke voorsprong heeft. Dit is namelijk één van de redenen waarom cross-play in Fortnite niet helemaal eerlijk is. PC-spelers hebben namelijk altijd een voorsprong op mobiele spelers, maar dat soort problemen worden door Stadia verholpen.

  6. The Outer Worlds

  Toch zijn het niet alleen battle royale games die we op Stadia willen zien, want we willen ook dat The Outer Worlds één van de Google Stadia games wordt. Deze grote ruimte-RPG van Obsidian Entertainment belooft een groot avontuur te worden waar je tientallen of misschien zelfs honderden uren in kwijt kunt. Dat avontuur moet ergens in 2019 op de markt verschijnen en staat met goede reden in onze lijst met beste RPG-games om in de gaten te houden.

  De game speelt zich namelijk af in een periode waarin grote bedrijven allerlei planeten koloniseren en uitbuiten om een zakcentje te verdienen. Jij gaat zwaarbewapend met stijlvolle geweren op pad om je een weg te banen door het universum. Dit zou alleen nog veel leuker zijn als je via Stadia overal waar je bent even een klein stukje kan spelen. Je opslaggegevens heb je toch overal bij je, dus je speelt de game stukje bij beetje uit.

  5. Borderlands 3

  De volgende game die we op het nieuwe platform van Google willen zien is Borderlands 3, het nieuwste deel in de FPS-RPG reeks van Gearbox Software. De game werd met blijdschap onthaald door fans toen de game werd aangekondigd tijdens PAX East met een drie minuten-durende gameplay trailer. In de trailer zien we vier nieuwe Vault Hunters die het universum van Pandora op zijn kop mogen zetten om nieuwe schurken een halt toe te roepen.

  Wat Borderlands 3 één van de perfecte Google Stadia games maakt, is dat Borderlands bekend staat om haar co-op gameplay en dat is nu precies één van de pijlers van het nieuwe Google platform. Terwijl speler 1 op zijn PC aan het spelen is, kan de tweede speler gebruikmaken van de televisie. Als je het helemaal bont wil maken kunnen spelers 3 en 4 via de mobiele telefoon of laptop meespelen. Borderlands 3 is wat dat betreft de perfecte game voor Google Stadia.

  4. Final Fantasy VII Remake

  Wanneer de langverwachte remake van Final Fantasy VII eindelijk verschijnt, zou het mooi zijn als we die ook op Google Stadia kunnen spelen. Het bekende avontuur van Cloud, Tifa en Barret willen we overal kunnen spelen en Google Stadia maakt dat natuurlijk mogelijk. Door de grafische upgrade moet dat er op Google Stadia ook nog eens fantastisch uitzien.

  Het is niet gek om te verwachten dat de remake één van de Google Stadia games wordt als we kijken naar de aankondiging van Stadia. Hier zagen we namelijk dat Shadow of the Tomb Raider werd gespeeld op Stadia en dat is natuurlijk een game van Square Enix. Het zou dan ook niet gek zijn als we meer games van Square op het platform van Google zien, waaronder dus Final Fantasy VII Remake.

  3. Fortnite

  Wanneer we het hebben over Google Stadia games kunnen we Fortnite als mogelijke kandidaat natuurlijk niet vergeten. De ontzettend populaire game is overal te spelen en op ontzettend veel platformen, dus waarom zou ontwikkelaar Epic Games de game niet naar Google brengen. Stadia heeft de features waar Fortnite zich al een jaar lang hard voor maakt, zoals crossplay, dus een samenwerking zou net zo goed samengaan als pindakaas en jam. Een heerlijke combinatie dus.

  Google zou zichzelf in de voet schieten als Fortnite niet naar Stadia komt, aangezien het nog steeds zo’n ontzettend populaire game is. Met de recentelijk onthulde plannen van Epic Games voor Fortnite lijkt de populariteit nog lang niet voorbij. Vandaar dat de game het brons pakt in deze lijst met Google Stadia games die we willen zien!

  2. GTA 6

  Hoewel GTA 6 officieel nog niet eens is aangekondigd, zouden we ons nu al kunnen inbeelden hoe de game er op Stadia uit zou zien. Met de technisch superieure kracht van Stadia kan GTA 6 er nog tien keer mooier uitzien dan Red Dead Redemption 2 in combinatie met het voordeel dat je de game overal kunt spelen. Tot nu toe hebben we, met uitzonderingen nagelaten (Chinatown Wars), GTA altijd op de PC of consoles moeten spelen.

  Met Stadia kan daar verandering in komen en van die feature kan GTA Online goed gebruikmaken. Stel je voor dat je GTA Online samen met vrienden in dezelfde ruimte kunt spelen. Speler 1 op de TV, nummer 2 en 3 hebben hun laptop mee en spelen via de browser en speler 4 gebruikt zijn telefoon. Op deze manier kun je overal een nieuwe overval plannen en plegen!

  1. FIFA 19

  Over GTA 6 is er alleen nog één game die nog beter zou werken met de mogelijkheden die Stadia gaat bieden. We hebben het natuurlijk over FIFA, de voetbalgame van EA die jaarlijks op de markt wordt uitgebracht. FIFA 20 bestaat voor nu nog niet, dus houden we het nog even bij FIFA 19. Met Stadia kunnen we lekker een balletje trappen waar we maar zijn en met ontzettend veel spelers. Tot nu toe is het alleen mogelijk om met vier spelers een balletje te trappen, maar daar zou de kracht van Stadia maar zo verandering in kunnen brengen.

  Met Stadia wil Google splitscreen gamen terugbrengen, iets wat FIFA altijd al heeft. Stadia zou er wel voor kunnen zorgen dat FIFA met meer dan vier spelers gelijktijdig gespeeld kan worden. Het systeem kan immers intensievere games draaien en geeft daardoor meer mogelijkheden. Wij zouden geen nee zeggen tegen een potje FIFA waarin we met 22 spelers gelijktijdig kunnen spelen. Dan is het net alsof we écht de Champions League aan het spelen zijn met ons elftal!

  Deze Google Stadia games zijn nog geen realiteit

  De tien Google Stadia games die we willen spelen zijn (nog) niet aangekondigd voor het platform, maar liggen enigszins wel voor de hand. De grote onthulling tijdens GDC 2019 toonde flink wat potentie en vele vragen, waaronder welke games er naar het platform komen. Deze tien titels Google Stadia games zouden worden, zorgt dat gegarandeerd voor een grote glimlach op ons gezicht.

  Kingdom Hearts III

  Verkijgbaar vanaf 29 january 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.