The Callisto Protocol Weapon Guide - Schieten met scherp

Article
zaterdag, 17 december 2022 om 11:00
callisto protocol review 2f1669909815
Black Gate Prison in The Callisto Protocol zit vol met levensgevaarlijke zombies die jouw overlevingskans flink omlaag halen. Om toch levend uit de penarie te komen, is een goed arsenaal aan wapens cruciaal, zeker later in de survival-horrorgame. Deze Callisto Protocol weapon guide brengt je alvast goed op stoom om jouw horroravontuur tot een goed einde te brengen!

Genoeg wapens om mee te stoeien

The Callisto Protocol is een action survival-horrorgame in hart en nieren en daar horen, naast flink wat enge vijanden, een aantal handige wapens bij. De game kent in totaal negen wapens, waarvan je er zeven uitgebreid kunt upgraden. De lijst met wapens is als volgt:
  • Shiv (niet upgradebaar)
  • Melee Axe (niet upgradebaar)
  • Stun Baton
  • Hand Cannon
  • GRP
  • Skunk Gun
  • Riot Gun
  • Tactical Pistol
  • Assault Rifle
De Shiv en ook de Melee Axe heb je vrij snel in het spel al tot je beschikking en zijn meer bedoeld om je de combat in de game aan te leren. Zodra de zijwieltjes er van af gaan, vind je de sterkere Stun Baton en kan ook het upgraden beginnen.
Los van het feit dat er genoeg schietijzers en andere wapens in The Callisto Protocol terug te vinden zijn, is een wezenlijk deel van de game ook het upgraden van datzelfde wapentuig. Door Callisto Credits bij elkaar te sprokkelen tijdens het spelen kun je bij de diverse 3D-printers mooie toevoegingen voor je wapens printen en in gebruik nemen.
callisto protocol review 1f1669909779

Callisto Protocol Weapon Guide - De beste upgrades

De keuze is reuze en je kunt maar een beperkt aantal credits spenderen. Daarom geven we per wapen wat tips voor de sterkste upgrades:
Stun Baton - Damage Upgrade Level 1 & 2 voor een goede dosis extra schade, Increased Velocity Alloy Sheath om je combo's te kunnen verlengen en meer klappen uit te delen.
Hand Cannon - Koop de Stability Upgrade om de accuraatheid van het wapen flink te verbeteren en je schaarse kogels beter tegen vijanden aan te schieten.
GRP - Met je GRP kun je vijanden door de ruimte heen gooien en om dat zoveel mogelijk te kunnen doen, zijn de Energy Upgrade Small & Medium zeker aan te raden. Ook de Velocity Upgrade Small & Medium moeten op jouw lijstje, want deze upgrades zorgen ervoor dat je vijanden een stuk verder kunt weg kunt werpen.
Skunk Gun - De Skunk Gun is een enorm klein, maar krachtig wapentje. Zijn enige achilleshiel is zijn standaard capaciteit. De High Capacity Magazine Upgrade is daarom de perfecte keuze als investering. De upgrade is goedkoop en je hebt verder niks extra's nodig om de Skunk Gun super effectief te maken.
callisto protocol review 3f1669909846
Riot Gun - De Riot Gun heeft hetzelfde probleem als de Skunk Gun. Er passen maar weinig kogels in één magazijn. Ook hier is de High Capacity Magazine Upgrade een verplicht nummertje om deze shotgun een stuk krachtiger te maken. Tijdens het herladen ben je immers kwetsbaar en die tijd moet je juist zien te minimaliseren.
Tactical Pistol - Dit tactische wapen is handig om snel schade aan te kunnen richten van een afstandje. Veel schade doet dit kleine pistooltje helaas niet. Een Magnum Rounds Damage Upgrade en High Capacity Magazine Upgrade maken dit wapen toch een stukje bruikbaarder.
Assault Rifle - de standaard schade die de Assault Rifle aanricht is niet bepaald geweldig. Daarom is de Magnum Rounds Damage Upgrade een aanrader voor elke speler die veel met deze burst-rifle wil spelen. Met die schade vermenigvuldiger wordt het neerhalen van de vele zombies een stuk gemakkelijker.

Goed bepakt op pad in The Callisto Protocol

Hopelijk kun je jouw horroravontuur met deze Callisto Protocol weapon guide iets beter vooruit plannen, zodat je jouw credits optimaal kunt spenderen als je aan het upgraden slaat. Benieuwd wat de game nou zo tof maakt? Lees dan ook deze 5 redenen waarom jij The Callisto Protocol moet spelen!
Dit artikel is in samenwerking met Liquid Arcade.