Teufel Bamster - Portable speakers op IFA 2016

Article
vrijdag, 23 september 2016 om 10:00
xgn google image
Tijdens IFA 2016 in Berlijn was ook Teufel groots aanwezig met een eigen stand. Hier presenteerde het bedrijf allerlei bestaande én nieuwe producten, waaronder de Teufel Bamster-lijn. In deze special kun je lezen welke audio-producten hier eigenlijk onder vallen.

3. Bamster XS

Het eerste product in de lijst is de Teufel Bamster XS. Deze compacte speaker is reeds verkrijgbaar voor de consument, en is tevens het kleinste model binnen de gehele speaker-lijn van Teufel. Hij is zelfs zo klein dat hij zo in je broekzak past. Tel daarbij op dat de Teufel Bamster XS slechts 200 gram is en 14 uur meekan op een lading, en je hebt de ideale speaker voor onderweg in handen.
Ook handig is de geïntegreerde microfoon waarmee je gemakkelijk conference-calls kunt plegen, of gewoon gemakkelijk met je moeder kunt bellen. De Teufel Bamster XS is met zowel Bluetooth als bedraad aan te sluiten op een rits aan apparaten, waardoor je altijd wel de mogelijkheid hebt om jouw favoriete muziek te luisteren. XGN is eerder al met de speaker aan de slag gegaan, en in de review kun je hier nog veel meer over lezen.

2. Bamster

Nieuw binnen de Bamster-lijn is de Teufel Bamster zelf. De spirituele opvolger van de BT Bamster gaat volgens het bedrijf verder waar zijn voorganger ophield. Zo maakt de Teufel Bamster gebruik van Bluetooth 4.0 met aptX-ondersteuning voor lossless overdracht van onder andere Spotify en YouTube.
Verder is de Teufel Bamster van alle gemakken voorzien. Zo is er een volumeknop aanwezig die makkelijk op en neer te draaien is, er is een aux-ingang aanwezig zodat audio ook bedraad overgebracht kan worden, en met de full range drivers creëert de Teufel Bamster een heel ruimtelijk geluid. Met een accuduur van 12 uur hoef je je ook niet druk te maken dat de Bamster snel leeg raakt. Dat maakt de Teufel Bamster ideaal voor feestjes.

1. Bamster Pro

Het pronkstuk binnen de Teufel Bamster-lijn is toch wel de Teufel Bamster Pro. Deze luxe portable speaker is dan ook van alle gemakken voorzien. De Teufel Bamster Pro ondersteunt Bluetooth 4.0 met de aptX-codec, en tevens is er NFC aanwezig om je mobiele apparaten nog sneller te verbinden met de speaker. Met een Bluetooth-bereik van 20 meter hoef je ook niet bang te zijn dat je muziek tijdens het halen van een drankje zomaar wegvalt.
Binnenin de aluminium behuizing zijn twee passieve bas drivers terug te vinden, die samen met de, door Teufel ontwikkelde, Dynamore technologie moeten zorgen voor een breed en rijk geluidsbeeld. Met de handige knoppen en draaibare volume-schijf is het navigeren door je muziekcollectie tevens een eitje. Is de Teufel Bamster Pro na tien uur muziek luisteren toch leeg, dan kun je hem makkelijk opladen in het meegeleverde laadstation. Deze speaker is dan ook van alle gemakken voorzien.