Top 5 Beste films met Chris Pratt

  Chris Pratt begon zijn carrière als een relatief onbekende tv-ster. Maar inmiddels is hij een heuse filmster met nog veel rollen op de planning. Afgelopen donderdag verscheen The Magnificent Seven in de bioscoop en ook Passengers zal dit jaar nog verschijnen. Daarom ditmaal de top 5 beste films met Chris Pratt!

  Chris Pratt is op dit moment wellicht een van Hollywoods meest leuke acteurs en hij boekt hevige successen. Toch begon zijn succes met wat meer ingetogen rollen in series zoals The O.C. en Everwoods. Met zeven seizoenen op de teller was Parks and Recreation zijn langst lopend rol, maar helaas stopte deze hit-serie in 2015. Maar Pratt bleef niet stil zitten en besloot zijn weg omhoog te vechten naar het grote doek.

  Wellicht heeft hij zijn succesvolle overstap te danken aan vrouwlief Anna Faris die ook een bekende actrice is. Ondanks de geruchten dat het stel uit elkaar zou gaan door de film Passengers bewijzen de twee, op social media nog steeds gelukkig te zijn. Na wat kleinere rollen in verschillende komedies zoals Bride Wars waren het de bijrollen in Zero Dark Thirty en Her die hem welverdiende aandacht bezorgde.

  Zijn carrière ging pas echt in de lift toen The Lego Movie behoorlijk bleek aan te slaan bij het publiek en Marvel hem selecteerde voor een grote rol in de hit Guardians of the Galaxy. Wellicht komen de stoerdere rollen ook wel door zijn sportieve aanleg, want Pratt blonk vroeger namelijk uit in verschillende sporten waaronder worstelen. Mocht zijn carrière onverhoopt toch mislukken kan hij altijd nog sportcoach worden! Gelukkig voor ons staat er nog een hoop Pratt op het programma, maar eerst blikken we even terug naar zijn successen!

  5. Her

  In 2013 raakte de film Her bij het grote publiek een gevoelige snaar. We zagen hoe Theodore Twombly, schrijver van handgeschreven liefdesbrieven voor klanten, verliefd wordt op misschien wel de mooiste stem van deze tijd namelijk Scarlett Johansen. Maar de stem komt helaas niet van een echt persoon maar uit een kunstmatige intelligentie genaamd Samantha.

  Misschien wel net zo emotioneel als Theodore is zijn vriend Paul, gespeeld door Chris Pratt. Paul is een liefdevolle jonge man wie gelukkig samen is met zijn vriendin. Maar hij lijkt het concept van verliefd worden op een robot niet zo te zien zitten. Pratt zet deze rol hier ook enorm sterk neer. Daarom is ook Her zeker een film die je gezien moet hebben.

  4. Zero Dark Thirty

  In Zero Dark Thirty volgen we misschien wel een van de meest legendarische oorlogsverhalen tot nu toe, namelijk: de jacht op Osama Bin Laden. Wat de geschiedenisboeken is ingegaan als een van de meest gevaarlijke missies is in deze film vertaald naar een meesterwerk. Een team van Navy SEALS gaat op 6 Mei achter de leider van Al-Qaeda aan. Hoewel het einde voor de meesten wel bekend is neemt deze film je mee op een klopjacht waarbij je op het puntje van je stoel zit.

  De film, geregisseerd door Katheryn Bigalow, was na de release meteen een hit. Met verschillende nominaties, een Oscar en een Golden Globe op zak is ook Zero Dark Thirty een heus succes geweest. Een van die redenen was de rol van Chris Pratt als Justin. Hoewel hier nog een redelijk onbekende acteur heeft hij al snel zijn kop laten zien in Hollywood.

  3. The Lego Movie

  In 2014 werd het publiek blij verrast met een film over LEGO. Het had grote invloed op de box office en op dit moment staan er al verschillende sequels gepland. Zo verschijnt The Lego Batman Movie ergens in februari aankomend jaar. Stemacteur Chris Pratt plukte de vruchten van dit onverwachte succes!

  LEGO wilde eerst niets weten van een animatiefilm over hun blokjes en poppetjes. Het bedrijf deed het al ontzettend goed en voelde niets voor een verkeerde associatie. Toch slaagde de makers erin een concept te creëren waarbij het lastig werd deze af te slaan. En dat is maar goed ook want met verschillende nominaties en een BAFTA op zak bleek het al snel een succes.

  Chris Pratt mag deze film als zijn eerste hoofdrol beschouwen. Hij kwam weliswaar niet zelf in beeld, maar zijn naam werd herkend en het balletje begon te rollen. Zijn verschijning in Guardians of the Galaxy die daarna snel verscheen gecombineerd met het LEGO stemmetje brachten Pratt zijn fame!

  2. Jurassic World

  Het duurde zo’n 10 jaar voor er eindelijk een nieuw dino vervolg kwam en Chris Pratt slaagde erin de show te stelen. Het meest grappige is wellicht dat tijdens een behind-the-scene-filmpje van Parks and Recreation in 2010 Pratt grapte over een telefoontje van meneer Spielberg. Of hij interesse had in de hoofdrol van de aankomende Jurassic Park 4. Laat Jurassic World nu precies het 4de deel in deze franchise zijn!

  Het was een grote droom die uitkwam voor de acteur, want hij wilde altijd al deel uitmaken van deze reeks. Jurassic World behaalde een box office resultaat waar je u tegen zegt en staat hoog in het lijstje van de beste films. Pratt mag dus nog wat langer in deze droomwereld blijven want in 2018 staat een sequel gepland!

  1. Guardians of the Galaxy

  Hoe kan het ook anders. Guardians of the Galaxy staat op nummer 1 in deze lijst. Chris Pratts meest memorabele acteerwerk is in zijn rol als Star Lord. De humor in combinatie met vette actie wordt perfect weergeven door Chris. Wie Guardians of the Galaxy nog niet heeft gezien moet deze dan ook hoog op zijn of haar prioriteitenlijstje zetten.

  Voor zijn rol als Star Lord heeft Pratt wel alles uit de kast moeten halen. Zo heeft hij voor deze film zo’n 35 kilo moeten afvallen en zich om moeten toveren tot flinke kast. Het eindresultaat is een echte Marvel-waardige superheld. Wie zit er nou niet te wachten op het vervolg dat volgend jaar uit komt?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.