Wat de Tekken 7 gameplay zo fijn maakt

Article
woensdag, 21 september 2016 om 11:55
xgn google image
Dit jaar hadden we Street Fighter V, maar wat moeten we dan volgend jaar? Dan gaan we aan de slag met Bandai Namco's vechtgame: Tekken 7! We speelden de game onlangs in Tokio en hier lees je waardoor de Tekken 7 gameplay zo fijn is.

5. De engine

Tekken 7 draait op de Unreal engine 4. Zoals de naam al doet vermoeden is het de vierde Unreal engine, uitgekomen in 2015. Veel mooie games draaien inmiddels op deze engine, Street Fighter V bijvoorbeeld. Ook Gears of War 4 zal er straks op gaan draaien.
Na een speelsessie in Tokio op het kantoor van Bandai Namco kunnen we in ieder geval maar één ding concluderen en dat is dat de Tekken 7 gameplay er krachtig én mooi uitziet!
98165

4. Vechten met arcade sticks

Natuurlijk kun je Tekken 7 straks gewoon met een controller spelen, dus doe vooral waar jij je fijn bij voelt. Maar je moet niet vergeten dat de game ook gespeeld kan worden met arcade sticks. Reden genoeg om straks bijvoorbeeld weer de Hori Real Arcade Pro Kai af te stoffen. Al is een andere natuurlijk ook goed!
Het voordeel van een arcadestick? Eigenlijk is dat er niet, want het ligt echt aan een speler zijn persoonlijke voorkeur hoe 't speelt. De ene persoon zal roepen sneller en accurater zijn vechtskills te kunnen uitvoeren met een arcadestick, terwijl een ander zweert bij een controller.
Hoe dan ook: het is wel leuk om eens met een arcade stick gespeeld te hebben, nietwaar? Het vechtsysteem en de Tekken 7 gameplay is daarbij overigens vergelijkbaar met Street Fighter.
98166

3. Verhaallijn

Eindelijk, met het nieuwste deel krijgt de Tekken 7 gameplay voor het eerst een verhaallijn (lees: story mode) en luistert daarmee naar de fans. Het is in principe de trend van de laatste paar jaar: niet enkel meer stages doorlopen en online vechten, er moet meer zijn. Dat zagen we eerder al in de laatste paar Mortal Kombat delen en ook Street Fighter V voegde een story mode toe.
En dat is goed, want Tekken heeft een mooi verhaal om te vertellen. Het is goed om te zien hoe de opties van de vechtserie verder uitgediept worden. Tekken 6 had al wel een soort van verhaal dat je kon lopen, maar niet in die narratieve vorm die er straks aankomt.
Wat betreft de inhoud van het verhaal, lees vooral de special van Nicky nog eens door.
98167

2. Toffe karakters

Bij een vechtspel horen toffe karakters, je wilt niet met een stom mannetje of vrouwtje kont gaan schoppen natuurlijk. De Tekken 7 gameplay biedt straks voor ieder wat wils. Vechten met Akuma? Check, het kan.
En we kunnen zeggen uit eigen ervaring dat dat verdomd lekker speelt! En iedereen die opgegroeid is met Tekken is weleens in de schoenen gestapt van onder andere Hwoarang en Jin, nietwaar? Dat kan straks weer.
Na Tokio is wel één vraag nog onbeantwoord: wat is er precies gebeurd met Eddy? Die man was toch altijd te episch voor woorden, kunnen we straks met hem aan de slag? Vooralsnog ziet het er niet naar uit, hij stond namelijk niet tussen de karakters. En dat is voor heel wat Tekken gamers van vroeger toch een klein beetje een gemis.
Al moet gezegd worden: misschien was het voor de tegenstander ook niet helemaal eerlijk. Want zodra je met hem op de kop ging vechten werd je tegenstander he-le-maal gek! Dus misschien zoekt Bandai Namco wat meer balans voor de Tekken 7 gameplay?
98168

1. Geen uitgemolken koe

De nummer één moet je niet onderschatten. Tekken 7 is geen uitgemolken koe! Het is geen Assassin's Creed (thank God, dat er een jaar wordt overgeslagen!) waarvan elk jaar een nieuw deel verschijnt of een Call of Duty die er elk jaar weer uitgestampt wordt.
Want wat krijg je dan toch al snel? Mensen raken verzadigd.
En als Bandai Namco iets niet wil, is dat mensen straks het gevoel krijgen van been there, done that. De eerste Tekken game kwam uit in 1994. En hoewel je nog wel allerlei delen tussendoor hebt gehad, zoals op de 3DS en Tekken Tag Tournament bijvoorbeeld, dateert deel 6 alweer uit 2008!
Kortom, het is hoog tijd dat er een nieuw deel komt. En geloof ons: we waren al warm gelopen na de trailers en na gamescom. Maar de Tekken 7 gameplay die we in Tokio hebben gezien heeft ons gepakt.
Ik moet Tekken hebben, jij moet Tekken hebben. Sowieso!

Populair Nieuws