Top 10 aankomende Switch multiplayer games van 2018

  Er is natuurlijk niks leukers dan videogames spelen met je vrienden, of dit nou online of op de bank is. Het viel ons op dat er een hoop Nintendo Switch multiplayer games uitkomen dit jaar. Vandaar dat wij de beste op een rijtje hebben gezet zodat jij kan genieten met je vrienden of familie.

  10. Pocket Rumble

  In 2013 begon Pocket Rumble als een kickstarter project en had in een maand al drie duizend dollar opgehaald, zonder enige publiciteit. Door de jaren heen hield ontwikkelaar Chucklefish iedereen up-to-date via Twitter, maar de afgelopen maanden is er vrij weinig te horen over het spel.

  Dit neemt niet weg dat Pocket Rumble eruit ziet als een super vette game. Het spel is een 2D-vechtspel en is geïnspireerd op klassieke SNK vechtgames voor de Neo Geo Pocket Color. De game behoudt alle gameplay elementen van een traditionele Street Fighter-stijl en ziet er in een gameplay trailer soepel uit. Hierdoor vinden we dat het spel een speciaal plekje in deze lijst verdient.

  Het spel zou origineel uitgebracht worden op de PC, Mac, Linux en 3DS, maar heeft ook een Nintendo Switch aankondiging gekregen. Vorig jaar werd de game nog bekender door een trailer die is uitgebracht, maar sindsdien hebben we niet veel meer gehoord over het spel. Op de gamepagina van Nintendo staat er 2018 als releasedatum dus we hopen snel iets te horen.

  Pocket Rumble komt ergens in 2018 uit en is door maximaal twee spelers te gebruiken. De game heeft ook een online multiplayer modus.

  9. SNK HEROINES Tag Team Frenzy

  SNK HEROINES Tag Team Frenzy brengt de vrouwelijk personages van SNK naar de Nintendo Switch. Alhoewel de vrouwen er iets wat provocatief uitzien (aan de gameplay beelden te zien) belooft dit een leuke game voor de Switch te worden.

  De vechtgame kan met maximaal vier spelers gespeeld worden en bevat intense gevechten. Tijdens matches kunnen spelers combo’s gebruiken om hun tegenstander zo snel en goed mogelijk te verslaan. Het enige nadeel van dit spel is dat je wel even twee keer na moet denken over met wie je dit zou spelen.

  SNK HEROINES Tag Team Frenzy komt deze zomer uit. De game ondersteunt tot vier spelers in zowel co-op als online multiplayer.

  8. Pool Panic

  Als er een game is die zichzelf niet serieus neemt, dan is het Pool Panic. Het spel is “de minst realistische pool simulator” volgens de beschrijving die op de Nintendo website staat. Met deze omschrijving denk je al snel aan een vermakelijk spel en dat is iets waar Pool Panic wel vanaf weet.

  In de aankondigingstrailer is al een hoop cartoon-achtige gameplay te zien en het spel ziet er veelbelovend uit. In de singleplayer modus staan enkele biljartballen met bibberende knietjes op een kluitje te wachten op hun ondergang. In de multiplayer modus kunnen spelers hun vrienden uitdagen en waarschijnlijk een hoop chaotische, maar leuke wedstrijden beleven.

  Pool Panic komt ergens in 2018 uit. De lokale multiplayer optie kan gebruikt worden door maximaal vier spelers. Ook kunnen gebruikers twee Switch Joy-Cons gebruiken voor de co-op modus.

  7. Pode

  Wanneer Glo, een verdwaalde ster, op een planeet belandt, wordt hij gevonden door een steen genaamd Bulder. Glo kan niet opstijgen vanaf de grond om zijn reis voort te zetten en Bulder besluit hem te helpen. Samen leggen ze de reis af naar Mount Fjellheim waar Glo kan opstijgen.

  Tijdens deze reis ondervindt het duo enkele puzzels die opgelost moeten worden. De twee hebben speciale gaven en moeten samenwerken om hier optimaal gebruik van te maken. Dit is een interessant aspect dat het samenwerken nog leuker maakt. Naast co-op kunnen spelers de game ook spelen in singleplayer, waarschijnlijk er dan gewisseld worden van personage om puzzels op te lossen.

  Pode komt in de lente van 2018 uit. De co-op modus ondersteunt maximaal twee spelers.

  6. Captain Toad: Treasure Tracker

  Origineel kwam Captain Toad: Treasure Tracker voor de Wii U uit maar nu zijn er ook Nintendo Switch en Nintendo 3DS versies aangekondigd. De Wii U versie bestaat vooral uit puzzels bestaat die spelers op moeten lossen. De nieuwe versie bevat minipuzzels die gebaseerd zijn op koninkrijken uit Super Mario Odyssey. Buiten het feit dat het super vet is dat Captain Toad met zijn eigen game naar de Switch komt, ziet het spel er ook nog eens tof uit en is het proberen op de Switch zeker waard.

  Captain Toad: Treasure Tracker komt 13 juli uit. De game heeft een lokale co-op optie waar tot twee spelers gebruik van kunnen maken.

  5. Sausage Sports Club

  Sausage Sports Club is een van de beste games in deze lijst om te spelen met vrienden. Bijna alle aspecten van het spel draaien om het spelen met vrienden. De game gaat over een groep dieren die tegen elkaar strijden in spelletjes die met sport te maken hebben. Deze diertjes worden bestuurd door spelers en hebben een grappig loopje.

  Er kunnen tot acht spelers meedoen aan de modus Free Play waar de minispellen in te spelen zijn zoals voetbal, sumo en capture the flag. Mochten wedstrijdjes niet je ding zijn, neem dan een kijkje in de avonturen modus (met eventueel nog drie andere spelers). Tijdens het spelen zijn nieuwe personages, skins, hoeden en arena’s vrij te spelen.

  Sausage Sports Club komt in de herfst van 2018 uit.

  4. TowerFall Ascension

  Matt Thorson, ontwikkelaar van Celeste, heeft recent bekendgemaakt nog steeds te werken aan TowerFall Ascension voor de Nintendo Switch. Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt voor de game, maar die lijkt er binnenkort wel aan te komen. TowerFall Ascension is momenteel al beschikbaar voor de PlayStation 4 (vita), Xbox One en PC, en komt dus ook naar de Nintendo Switch.

  De gameplay van het spel ziet eruit alsof jij en je vrienden veel chaos kunnen veroorzaken. Spelers moeten tijdens de actie-platformer vijanden verslaan in rondes met pijl en boog. Verder is er ook een campaign modus waarbij nieuwe stages zijn vrij te spelen.

  TowerFall Ascension komt dit jaar nog naar de Nintendo Switch. Hoeveel spelers co-op kunnen spelen met de Nintendo Switch versie is nog niet bekend. De platforms waar de game nu al op uit is ondersteunen vier spelers in totaal.

  3. Mario Tennis Aces

  We verzamelen Mario en zijn vrienden niet om Peach te redden, maar voor een potje tennis. Mario Tennis Aces brengt je favoriete Mushroom Kingdom personages naar verschillende levels die te spelen zijn in de game. Tot 4 spelers kunnen het tegen elkaar opnemen als onder andere Browser Jr, Chain Champ, Boo, Peach en natuurlijk Mario.

  Mario Tennis Aces komt 22 juni uit. Bekijk de trailer bovenaan de pagina om meer te zien van het spel.

  2. Donkey Kong Country Tropical Freeze

  Origineel kwam Donkey Kong Country Tropical Freeze al uit voor de Wii U, maar de platformer zal nu ook een debuut maken op de Nintendo Switch. De nieuwe versie van het spel brengt een gloednieuwe modus met het personage Funky Kong. Dit is een soort van 'easy modus' waarbij Funky Kong onverslaanbaar is

  Funky Kong heeft de mogelijkheid om twee keer achter elkaar te springen, te zweven en om oneindig te rollen. Onder water kan hij zelfs oneindig veel kurkentrekkers maken. Dankzij zijn stevige surfboard zijn obstakels te overwinnen, zelfs spikes houden hem niet tegen.

  Donkey Kong Country Tropical Freeze komt 4 mei uit. Het maximale aantal spelers die gebruik kunnen maken van de co-op modus is nog niet bekend.

  1. Yoshi

  Vorig jaar werd Yoshi aangekondigd tijdens de E3 van 2017. Er is nog geen officiële titel voor de game, maar dit zal waarschijnlijk iets worden met natuurlijk Yoshi erin verwerkt. Volgens Nintendo kunnen we een grote wereld verwachten die spelers als een rode en groene Yoshi kunnen verkennen.

  Deze wereld is geheel gemaakt van karton. Het lijkt alsof dit een verband heeft met het Nintendo Labo project. Gebruikers kunnen dit kopen voor hun Nintendo Switch en hier bepaalde games mee spelen. Karton of niet, de game ziet er prachtig uit en is zeker het kopen waar wanneer de game uitkomt.

  Yoshi komt ergens dit jaar uit en zal tot twee spelers tegelijk kunnen ondersteunen.

  Yoshi's Crafted World

  Verkijgbaar vanaf 29 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.