Coole iPhone X camera features - Tien jaar iPhone brengt uitstekende camera

Article
zaterdag, 21 april 2018 om 10:00
iphone x camera features tien jaar iphone brengt uitstekende camera 129591 2
Het is alweer meer dan tien jaar geleden dat Steve Jobs voor het eerst een iPhone liet zien. Velen verbazen zich over wat ingenieurs in tien jaar konden bereiken met de iPhone X. Deze telefoon beschikt niet over één, maar over twee 12 megapixel-achter camera's. Apple heet je met haar recentste iPhone welkom in de toekomst.
Sinds de aankondiging wisten we het zeker: iPhone X is een uitermate geschikt voorbeeld van wat we in de toekomst van smartphones kunnen verwachten. Apple heeft groots uitgepakt met haar tienjarig iPhone jubileum. De iPhone X wordt gezien als een kers op de taart op Apple ’s roemruchte smartphonecarrière. Het Amerikaanse bedrijf heeft volgens de harde kern extra haar best gedaan om de camerakwaliteiten aanzienlijk te verbeteren.
In deze special behandelen we de vele camerafuncties die de iPhone X rijk is.

TrueDepth

De iPhone X is voorzien van een TrueDepth camera, wat eigenlijk een marketingnaam is van alle innovatieve onderdelen die zich bevinden in de welbekende inkeping.
De TrueDepth camera beschikt maar liefst over acht onderdelen, waaronder een infraroodcamera, lichtsensor en een 7 megapixelcamera. Al die verschillende onderdelen communiceren met elkaar, waardoor de iPhone X-gebruiker onder andere optimaal gebruik kan maken van de functies Face-ID en Animoji.
De iPhone X is de eerste Apple-telefoon die gebruikt maakt van gezichtsherkenning. Face-ID wordt mogelijk gemaakt door de TrueDepth-functionaliteiten, die ervoor zorgen dat je elk mogelijk manier je telefoon kan ontgrendelen. Zo is het zelfs mogelijk om jezelf volledig te camoufleren en alsnog gebruik te maken van Face-ID. Tijdens het instellen van je gezichtsherkenning scant TrueDepth namelijk een 3D-model van je gezicht.
Naast Face-ID is het met de iPhone X ook mogelijk om gebruik te maken van de functie Animoji. Een optie die wordt ondersteund door de technologie achter augmented reality. Animoji maakt het mogelijk om als het ware een soort digitaal masker op te zetten, waardoor iPhone X-gebruikers filmpjes via iMessage kunnen sturen waarbij het lijkt alsof diegene is veranderd in een bepaald personage.
De verwachting is dat we TrueDepth zeker nog blijven zien bij toekomstige iPhones. Wel denken we dat er in toekomst meer onderdelen bijkomen, zodat de optimalisatie zal worden verbeterd.
129674

Portretmodus

Zoals eerder werd vermeld beschikt de iPhone X over twee achter-camera's. Door deze innovatieve ontwikkeling kunnen iPhone X-gebruikers volledig losgaan met de portretmodus.
Portretmodus is geen nieuwe functie voor de iPhone X, zo zagen we portretmodus ook al op de iPhone 7 Plus. Wel komt de functie op de recentste iPhone het best uit de verf. Dit komt namelijk omdat de twee camera's precies kunnen onderscheiden wat de voor- en achtergrond is. Zo creëer je een zogenoemd diepte-effect.
Dat effect maakt het mogelijk om haarscherpe foto's te schieten, omdat de focus compleet komt te liggen op één bepaald onderwerp. Daarnaast zal alles op wat zich op de achtergrond begeeft vervagen. Fotografeer ook eens dieren, voorwerpen of planten in portretmodus voor hetzelfde resultaat. Voor het beste resultaat moet je ervoor zorgen dat het onderwerp zich op de voorgrond begeeft.
Het is goed om te zien dat Apple zich bezighoudt met het creëren van verschillende fototechnieken.
129675

Portretbelichting

Apple weet dat de generatie van nu gek is op het maken van selfies. Daarom wist het Amerikaanse bedrijf niet vaak genoeg te benadrukken dat de iPhone X prachtige selfies maakt. Het klinkt misschien als een goed verkooppraatje, maar gelukkig verkocht Apple geen leugens.
Want met Portrait Lighting, een functie die te gebruiken is met de achter camera van de iPhone 8 Plus en de voor- en achter camera van de iPhone X, maak je ongekend mooie potretten. De functie portretbelichting kun je zowel gebruiken met de 12 megapixel achter camera als met de 7 megapixel voor camera.
In Portrait Lighting kun je gebruikmaken van vijf verschillende soorten effecten, waaronder Natural Light, Studio Light, Contour Light, Stage Light en Stage Light Mono. De verschillende lichtvallen bevatten allemaal een ander effect. Zo zorgt de Stage Light ervoor dat de achtergrond wegvalt, waardoor je gezicht centraal staat. Let op: Potrait Lighting bevindt zich nog in bèta-fase, wat betekent dat foto's niet altijd optimaal eruit komen te zien.
Een ding is zeker: met de iPhone X is een succesvol portret binnen handbereik.

Opnemen in 4K 60 bps

Met de iPhone X heb je naast een uitstekende camera, ook een uitstekende videocamera in huis. Je kunt namelijk filmen met de achter camera in de hoogste resolutie die op dit moment mogelijk is, namelijk in 4K 60 bps.
Goed nieuws dus voor ons innerlijke cameraman. Meerdere smartphones op de huidige markt beschikken over 4K filmkwaliteit, maar die filmen vaak nog in 30 bps, waardoor de iPhone X een stuk vloeiender zal filmen dan andere telefoons.
De achter camera beschikt naast een uitstekende resolutie, ook over de optie om slo-mo-video's te schieten. Met die functie wordt het mogelijk om elk detail in haarscherp kwaliteit te gaan ontdekken. Ook is het mogelijk om tijdens het filmen in te zoomen, zonder dat de resolutie drastisch omlaag gaat. De geschoten beelden zullen ook te allen tijde gefocust zijn, door de continue autofocus.
De iPhone X filmt volgens sommige kenners zelfs beter dan bepaalde (professionele) videocamera's. Dat compliment zal het camerateam van Apple niet ontgaan zijn.
129677

IPhone X camera zorgt voor onzekerheid

Omdat de iPhone X beschikt over zo'n goede kwaliteit camera circuleerden er aantal verontrustende tweets. Zo voelde een aantal iPhone X-gebruikers zichzelf erg onzeker door gebruik te maken van de camera van de recentste iPhone.
Een aantal mensen vond het ongemakkelijk om zichzelf in zulke haarscherpe kwaliteit te zien. Een minpunt waar Apple niet veel aan kan veranderen, alhoewel de functie Animoji gezien kan worden als een geschikte oplossing...

Populair Nieuws